Tim Srbije (©Reuters)
Tim Srbije (©Reuters)

Srbija sa najjačim timom: Luksemburg drhti od Mitrovića, Milenković odradio kaznu

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.09.21. | 09:26

Srpski golgeter u prošlom ciklusu izrešetao Crvenog lava

Kao u čuvenom crtaću kada Erik pojede bananu pa postane Banamen, tako i Aleksandar Mitrović kada obuče dres reprezentacije Srbije, postaje fudbalski Supermen. Nema veze u kakvoj je formi kada je klub u pitanju, onog momenta kada otpeva himnu i krene da igra, postaje mašina za mlevenje mesa od kojeg svi rivali zaziru.

U Luksemburgu i te kako imaju razloga da lupaju glavu oko toga kako da zaustave najboljeg strelca Srbije. Rekordera srpskog državnog tima. A, istovremeno i najboljeg strelca evropskih kvalifikacija. Orlovi su odigrali tri meča do sada u grupi, ali to nije smetalo Mitroviću da se sa pet golova izdvoji na čelu liste strelaca cele kontinentalne trke ka Kataru. Dva puta je tresao mrežu Irske, jednom Portugalije, dva puta Azerbejdžana.

Izabrane vesti

Mitrović je u seriji, nanizao je sve dosadašnje rivale u grupi i sada je na njegovoj meti Luksemburg. I još jedan razlog zašto se Crveni lav trese na pomen imena srpskog golgetera: u prethodnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo napadač Fulama i Srbije je na dve utakmice četiri puta tresao mrežu tima iz Beneluksa! Dva puta u gostima (3:1), dva puta kod kuće (3:2). Ostala dva dao je Nemanja Radonjić.

Sasvim je sigurno da će Dragan Stojković poslati na Luksemburg formaciju sa dvojicom klasičnih napadača, koja je besprekorno funkcionisala protiv Katara, a jedno mesto u špicu će biti rezervisano za Mitrovića. U prethodnim, za Orlove neuspešnim kvalifikacijama, bio je treći strelac Evrope sa 10 golova. Da li će biti uz njega Dušan Vlahović ili Luka Jović, gotovo da je svejedno, jer obojica, isto kao Mitrović, kada zaigraju za reprezentaciju i daju golove i asistiraju. Napadačka linija je definitivno najmanje sporna u srpskom državnom timu.

Kada već pričamo o statistici, ima Srbija još jednog igrača u vrhu individualnih dostignuća u dosadašnjem delu kvalifikacija. Kapiten Dušan Tadić deli prvo mesto na listi najboljih asistenata sa Špancem Đordijem Albom. As Ajaksa je saigračima „namestio“ četiri od sedam ukupno golova Orlova u tri utakmice. Od te četiri asistencije, tri su bile za – Mitrovića. Tandem koji može u reprezentaciji da igra zajedno zavezanih očiju...

Dobra vest za selektora Stojkovića je i što neće morati ponovo prisilno da tumba odbranu. Štoper Nikola Milenković je dobio direktan crveni karton u finišu meča sa Portugalijom, propustio je utakmicu sa Azerbejdžanom i time je odradio kaznu. Fudbaler Fjorentine je bio starter na prijateljskoj utakmici sa Katarom (4:0), postigao je i gol, pa je time istakao kandidaturu za povratak u startnih 11 protiv Luksemburga.

Inače, od aprila 2018. kada je debitovao za A tim Srbije Milenković je propustio samo tri takmičarske utakmice, jedna od njih je bila u gostima protiv Luksemburga, kada je presedeo na klupi.



tagovi

Aleksandar MitrovićNikola MilenkovićDušan Tadićfudbalska reprezentacija SrbijeLuksemburgKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara