(©Reuters)
(©Reuters)

Selektori pogodili sa izmenama, Marušić poništio gol Menala i ukrao pobedu BiH (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 22:39

Podela bodova na stadionu pod Goricom - 1:1

Oštrila se Crna Gora za regionalni derbi sa Bosnom i Hercegovinom, trijumfom je mogla da izbije na lidersku poziciju i dođe korak bliže promociju u A divizuju Lige nacija, a na koncu je bila zadovoljna bodom. Izvukao se domaćin na stadionu pod Goricom, spasao je Crnogorce od poraza Adam Marušić i ostavio ih u trci za prvo mesto – 1:1 (0:0).

Spuštenog garda ušla je Bosna i Hercegovina u derbi kola, ni Crna Gora nije želela preterano da taktizira. Razmenjivali su udarce, tresla se prečka posle zalamanja Vladimira Jovovića i odapinjaja strele, a da domaćin ne pretrpi poraz zasluge idu na račun golmana Milana Mijatovića. Vadio je već viđene lopte iz gola, izvlačio loptu vrhovima prstiju ispod prečke i podario Crnog Gori šansu da izvuče bod.

Izabrane vesti

Pretila je Bosna preko Radeta Krunića i Amera Gojaka, ali i kada su pronalazili pukotinu u odbrani koju su držali Igor Vujačić i Žarko Tomašević – i prvom poluvremenu imao dobar pokušaj glavom – nailazili su na Mijatovića. Silni promašaji i blokirni šutevi naterali su Ivajla Peteva da izvrši promene, žrtvovao je Dina Hotića i – pogodio.

Uveo je Petev u igru Luku Menala i sreća mu se osmehnula. Prvotimac Dinama je tokom proleća igrao zapaženu ulogu, postigao je momak rodom iz Splita tri i namestio još četiri gola, a pogodio je i pod Goricom za vođstvo. Ispostaviće se ne i za trijumf Bosne. Rezevisti su doneli gostima prednost, Smail Prevljak doturio je loptu do Luke Menala, a ofanzivac je imao sve vreme ovoga sveta da odabere stranu, namesti se i matira Mijatovića.

Gol zaostatka trgnuo je iz letargije Crnogorce, krenuli su na sve ili ništa i dobili bod. Miodrag Radulović je, poput Ivajla Peteva, namirisao ko bi mogao da mu se isplati u finišu, pokazao je Nikoli Krstovću da se skine, a nekadašnji igrač Crvene zvezde mu se pošteno odužio za ukazanu priliku. Povukao je, prosledio loptu do Adama Marušića, a krilo Lacija je ušlo u sredinu i raspalilo. Lopta se od bloka ušunjala u mrežu.

LIGA NACIJA – DIVIZIJA B – 3. KOLO

Subota

GRUPA 3

Rumunija - Finska 1:0 (1:0)

/Banku 30/

Crna Gora - Bosna i Hercegovina (0:1)

/Marušić 77 - Menalo 62/



tagovi

Fudbalska reprezentacija BiHreprezentacija Crne GoreLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara