Branislav Ivanović (©Reuters)
Branislav Ivanović (©Reuters)

Semak: Rastanak sa Ivanovićem bio je baš težak

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.07.20. | 12:56

"Lovrena sam izabrao zato što u neku ruku podseća na Ivanovića, ali je mlađi" objašnjava pomalo neočekivanu "balkansku rokadu" na mestu štopera šef stručnog štaba Zenita

Branislav Ivanović, jedan od najboljih odbrambenih igrača koje je srpski fudbal ikada izrodio, nakon dve uspešne sezone u Zenitu moraće da nađe novi klub. Rastanak sa Piterovcima nije bio najavljivan, no naš as nije želeo da ostane za smanjenu platu i nesigurnim statusom startera.

Umesto njega u odbrambenu liniju ulazi mlađe, ali takođe proslavljeno ime, Dejan Lovren. Snažni Hrvat stiže iz trenutno najboljeg tima na svetu, Liverpula i to nakon osvajanja Lige šampiona i Premijer lige čekane tri decenije. Da ne zaboravimo i drugo mesto na SP u Rusiji pre dve godine. U svakom slučaju radna biografija za respekt, iako mnogi ne cene njegove kvalitete pošto ima sklonost ka greškama.

Izabrane vesti

Treneru Spartaka se ova promena čini logičnom, ipak je igrač pola decenije mlađi i ističe da je on tamo želeo, ali da mu nikako nije bilo lako. Kao ni Banetu.

"Rastanak sa Ivanovićem je bio baš težak, nije bilo lako ni meni, ni njemu, ni ostalim momcima. Po mom mišljenju, u budućnosti drugi igrač neće doneti manje benefita, pa se klub odlučio za takav korak" iskren je Sergej Semak, "Branislav je odigrao prekrasnu sezonu, čak i bolju nego prethodnu. Moja stav je isti kao pre - mi imamo nekoliko ključnih igrača, ali ako smo u mogućnosti da uzmemo boljeg fudbalera, moramo da idemo napred, moramo da se razvijamo."

Ruski stručnjak dobro zna šta dobija dovođenjem hrvatskog štopera u redove kluba iz Sank Peterburga.

"Lovrena sam izabrao zato što u neku ruku podseća na Ivanovića, ali je mlađi. Verujem da je dobra zamena. Sa 31 godinom odbrambeni igrači sigurno ne gube na kvalitetima... Nešto je brži od Ivanovića plus ima dobar prvi pas i igra odlično u skoku. Lovren je svestran igrač i nadam se da će nam mnogo pomoći.", zaključio je šef stručnog štaba Zenita.

Beskompromisni Dejan Lovren (©AFP)Beskompromisni Dejan Lovren (©AFP)

Bane Ivanović, iako mu je već 36 godina i iza sebe ima više nego respektabilnu internacionalnu karijeru, još ne želi da ode u penziju nakon sezone u kojoj je sa Piterovcima osvojio duplu krunu. Prema tvrdnjama pojedinih medija, naredna stanica bi mogao da mu bude Liverpul, ali ne klub nego grad, pošto se radi zapravo o interesovanju Evertona. Time bi Lovren i on bukvalno razmenili gradove. Pričalo se da ga želi i Crvena zvezda, ali je to brzo otpalo kao opcija, pre svega zbog finansija.


tagovi

Branislav IvanovićDejan LovrenSergej Semak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara