Branislav Ivanović (©Reuters)
Branislav Ivanović (©Reuters)

Bane otišao iz Zenita, nije pristao na slabiji ugovor

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.07.20. | 09:15

Osvojio Kup i razdužio opremu

Kakav završni čin za Branislava Ivanovića u Zenitu: osvojio je duplu krunu u subotu, tituli je dodao Kup Rusije, a onda je na proslavi – polomio pehar.

I sve to je bio njegov oproštajni gest, jer je od danas slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa klubom iz Sankt Peterburga. Iako je bilo najava da će Ivanović nastaviti saradnju sa nebeskoplavima, novi ugovor mu i jeste ponuđen, dve strane se na kraju nisu dogovorile.

Izabrane vesti

Kako piše ruski Sport Ekspres, srpski fudbaler nije pristao da mu po novom ugovoru plata bude niža nego do sada, a čelnici Zenita nisu odustali od sume koju su ponudili kapitenu. Kao dva kopna koja razdvaja more, Bane i uprava kluba nisu se pomerili s mesta, ugovor je istekao i saradnja je završena.

A, Ivanović je u Zenit došao 2017. godine, kada se rastao sa Čelsijem i od tada je osvojio dve titule prvaka i Kup. Bio je nezamenjivi član odbrane ruskog kluba, ove sezone je nosio i kapitensku traku. Iako u 36. godini srpski defanzivac je odigrao 25 mečeva u Premijer ligi Rusije i postigao četiri gola.

Nakon osvajanja Kupa, saigrači su se oprostili od Ivanovića, a Jaroslav Rakicki je, pored fotografije sa srpskim štoperom, na instagramu napisao:

Hvala Branislave za naš tandem! Uživao sam da igram sa tobom“.

Ostaje otvoreno pitanje koji će biti naredni Ivanovićev potez, pojedini ruski novinari ga odavno dovode u vezu sa Crvenom zvezdom, ali sve to samo na osnovu nekih ranijih izjava čelnika sa Marakane.


tagovi

Branislav IvanovićZenitRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara