Aleks Ferguson (©Reuters)
Aleks Ferguson (©Reuters)

Ser Aleks Ferguson: Rašford je sjajan strelac, igra fantastično, ali Junajtedu je potreban još jedan izvor golova

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 18:00

Nije štedeo reči posle finala i prvog Mančesterovog trofeja u Ten Hagovoj eri...

Iza Mančester junajteda je čarobno veče na Vembiju. Posle šest godina u trofejnu salu Old Traforda unet je trofej, paučina je skinuta Liga kupom, a Erik ten Hag je postao prvi čovek još od Žozea Murinja koji se slika sa peharom u naručju.

Znao je kako i da proslavi – plesom sa Antonijem i Lisandrom Martinezom, kao što je to radio i u Ajaksu. Zaveo je red i disciplinu na Teatru snova, preporodio Markusa Rašforda – na ostrvu kruži priča da velike zasluge za renesansu ima Beni Mekarti koji radi sa napadačima – i počeo da udara sigurnije temelej. Jedan trofej je uzeo, u igri je za još tri i još od dana kada je ser Aleks Ferguson gazdovao nije mančesterski klub tako dobro izgledao.

Izabrane vesti

Najuspešnijem treneru Junajteda pobeda protiv Njukasla na Vembliju izmamila je osmeh. Potrčao je da čestita Eriku ten Hagu, slikali su se sa peharom Liga kupa, a nije štedeo ni reči posle finala. Prethodnih godina teško mu ih je bilo izvući, nije se previše oglašavao.

Sada ima šta i koga da pohvali. Markus Rašford nastavio je da teroriše protivnike, postigao je 25. gol od početka sezone i trenutno se čini da je nezaustavljiv. Definitivno će biti glavni konkurent Erlingu Halandu za igrača godine u Premijer ligi. Ser Aleksa Fergusona raduje što Junajted ima takvog napadača, ali i pomalo brine… Jer, šta će biti kada utihne?

Neophodno je engleskom velikanu da prostruji sveža krv na leto i da pronađe još nekoga ko će biti bar upola ubojit kao Markus Rašford.

Fantastičan je, ima odličnu završnicu. Puca po zemlji, što je zaista važno za napadača. U odličnoj je formi i na našu sreću, glavni je izvor golova. Mogli bismo tu da se pojačamo. Za sada, on obavlja sam taj posao”, rekao je Aleks Ferguson i istakao da Rašforda ne vidi kao centralnog napadača, već krilnog koji ulazi u sredinu sa levog boka.

Uveren je najtrofejniji Junajtedov trener da Erik ten Hag ima kontrolu nad ekipom i svime što se dešava na Old Trafordu, ali i ubeđen da je klub konačno pronašao pravo rešenje.

U srži Junajteda je uspeh i on je krenuo pravim putem. Njegovi potpisi su bili zaista dobri, mislim da je to bilo važno, i ima kontrolu nad klubom, koji je zaista veliki. Došao je u Junajted i odmah je dobro startovao. Stvarno radi dobar posao”, zaključio je Aleksa Ferguson.



tagovi

Mančester JunajtedAleks FergusonMarkus RašfordErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara