Sergej Milinković Savić ide u Al Hilal!

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 10:02

Ugovaraju se poslednji detalji velikog transfera

Saudijska fudbalska oluja će zahvatiti i Sergeja Milinković Savića!

Kako Mozzart sport saznaje, reprezentativni vezista Srbije će nastaviti karijeru u najvećem saudijskom klubu Al Hilalu. Trenutno se dogovaraju poslednji detalji velikog transfera, a ceo posao sa obeštećenjem i ugovorom bi trebalo da iznosi blizu 150.000.000 evra.

Izabrane vesti

Milinković Savić je već godinama najbolji igrač Lacija, često je bio želja većih klubova u prelaznim rokovima ali je gazda rimskog kluba Klaudio Lotito uvek bio tvrdoglav i nepopustljiv. Ovoga leta su se karte našle u rukama Milinković Savića i njegovog agenta Mateje Kežmana. Srpski vezista je ušao u poslednju godinu ugovora i Lacio više nije mogao da postavlja uslove. Bilo je jasno da će Srbin napustiti klub ovog leta i da će Lacio morati da ga proda ispod tržišne vrednosti zbog situacije sa ugovorom.

Na početku je Lotito postavio cenu od 50.000.000 evra ali nije mogao više da diktira uslove kao ranije. Bivši Milanov direktor Paolo Maldini je imao dogovor sa rimskim klubom i igračem ali su američki vlasnici stopirali transfer i tako su Rosoneri prvi ispali iz trke. Ostali su u njoj Juventus i Inter kao najozbiljniji kandidati odnosno Napoli i Čelsi kao takođe zainteresovani.

Sergej je bio velika želja Simonea Inzagija u Interu jer su godinama imali sjajnu saradnju u Laciju, ali je i Maks Alegri insistirao na njemu kao kapitalnom pojačanju. Međutim, italijanski velikani nisu baš u dobroj finansijskoj situaciji i nisu mogli da ponude zadovoljajuće uslove Laciju i igraču. Za razliku od prebogatih Arapa.

Tada je u priču ušao Al Hilal.

Najveći i najbogatiji saudijski klub je Sergeju dostavio ponudu koja se ne odbija. Pregovori su trajali danima i prošlog vikenda ušli u završnicu. Ostaje da se dogovore još neki detalji ali prema informacijama Mozzart Sporta, srpskog reprezentativca uskoro možemo očekivati na promociji u Rijadu. On će biti treće veliko pojačanje Al Hilala ovog leta.

Podsetimo „Saudijski Real Madrid“ kako vole sebe da zovu je već doveo portugalskog trenera Žorža Žezusa, platio 55.000.000 evra za vezistu Rubena Neveša iz Vulverhemptona i iskeširao 27.000.000 evra Čelsiju za Kalidua Kulibalija. Milinković Savić bi trebalo da nastavi niz ali ni tu neće biti kraj pošto Al Hilal radi i na dovođenju Bernarda Silve.


tagovi

Al HilalSergej Milinković SavićLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara