Roberto Bordin (©Reuters)
Roberto Bordin (©Reuters)

Šerifova analiza Partizana: Dobro su organizovani, imaju dobar napad

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.02.23. | 19:01

Roberto Bordin žali zbog praznih tribina za susret sa crno-belima

Partizanova ekspedicija doputovala je u sredu u Moldaviju, gde će u četvrtak od 21.00 igrati sa Šerifom prvu utakmicu plej-ofa Lige konferencije.

Meč će biti odigran u Kišinjevu (ne u Tiraspolju, odakle je Šerif), a zbog bezbednosnih razloga bez prisustva gledalaca na tribinama.

Izabrane vesti

Crno-beli su kako na domaćoj, tako i međunarodnoj sceni već imali priliku da se susretnu s takvim ambijentom, dok će treneru domaćeg tima, 58-godišnjem Robertu Bordinu, ovo biti prvi put da je akter meča zatvorenog za publiku.

"Svaki trener voli da vidi pun stadion, ali tako je kako je. Možda će to uticati na igru. Lično bih voleo da su na tribinama i naši i protivnički navijači. Dosad nisam imao ovakvo iskustvo i žao mi je što je sada tako", istakao je Italijan libijskog porekla.

Šerif je na megdan Partizanu stigao iz Lige Evrope, gde je bio trećeplasiran u grupi sa Real Sosijedadom, Mančester Junajtedom i Omonijom.

"Ćeka nas jako važan meč sutra i spremni smo za njega. Protivnik je dobro organizovan, imaju dobar napad", smatra Bordin.

Nije želeo bivši selektor Moldavije mnogo da otkriva oko sastava svog tima. Posebno je lokalne novinare interesovalo ko će stajati među stativama pošto je bilo rotiranja golmana na treninzima prethodnih dana.

"Abu Utara neće igrati jer je već duže povređen. Imamo neke nove igrače u timu, a četvorice nema u odnosu na raniji spisak jer su napustili klub. Sutra ćemo odlučiti ko će putovati u Kišinjev".

Bordin se ove zime vratio u klub, u kom je prethodno bio trener od oktobra 2016. do aprila 2018. I odmah po dolasku promenio je kapitena, dodelivši traku novajliji iz Bastije, marokanskom vezisti Aminu Talalu.

"Pred nama je nova sezona, trener je nov i morao sam da donesem neke odluke. Amin se dobro pokazao, pruža 100 odsto mogućnosti. Imamo više lidera u svlačionici, a svi zajedno treba da pomažemo jedni drugima da idemo u željenom smeru".

Upitan je trener Šerifa i za Partizanov debakl u prošlom kolu Mozzart Bet Superlige, kada je na svom stadionu izgubio od novosadske Mladosti 0:4, ali nije imao konkretan komentar.

"Ne gledam protivnika. Svaki tim je drugačiji, tako da trener treba da razmišlja samo o svojoj ekipi", zaključio je Bordin.

Na konferenciji za medije pred duel sa Partizanom govorio je i novopečeni kapiten Amin Talal.

"Tim s kojim ćemo se sutra sastti je dobar i pažljivo smo se pripremali za ovu utakmicu. Znamo naše prednosti i mane i pružićemo jak otpor rivalu", najavio je 26-godišnji Marokanac.

Talal je rođen u Kazablanki, ali je dosadašnju karijeru proveo u Francuskoj. Pre Bastije igrao je za Orlan.

"Za mene je ovo veoma emotivan trenutank. Prvi put ću igrati na međunarodnoj sceni. Dugo sam čekao na takvu priliku i nadam se da ćemo uspeti da pružimo dobru igru i ostvarimo povoljan rezultat".

Zahvalio se centralni vezista treneru na poverenju da bude kapiten.

"To je novo iskustvo za mene. Sada moram da dokažem i na terenu i u svlačionici da zaslužujem čast koju sam dobio", istakao je Amin Talal.


tagovi

Liga konferencijeFK PartizanŠerifBordin

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara