Petrić (© Star sport)
Petrić (© Star sport)

Gordan Petrić o uzrocima debakla od Mladosti: Partizanovi igrači treniraju privatno, trebalo bi da obrate pažnju

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.02.23. | 16:57

„Žao mi je što nisam ranije reagovao na neke situacije, možda sprečio taj poraz“, kaže stratet crno-belih

Došao je Partizan u Moldaviju tako da mu još bride obrazi posle šamara od subote veče i zato je pred njim u najmanju ruku dvostruki zadatak. Da se u očima navijača iskupi za blamažu iz duela sa novosadskom Mladosti (0:4) i nagovesti da je to samo trenutna slabost; ujedno pokaže da je spreman da reprizira lanjsko ostvarenje kad se probio u osminu finala Lige konferencije.

U ovom periodu prošle godine eliminisao je prašku Spartu dvostrukom pobedom, a sad mu je rival Šerif. Na neutralnom terenu u Kišinjevu (a, ne u njegovom Tiraspolju), pred praznim tribinama, u prvoj takmičarskoj utakmici jesenjeg učesnika Lige Evrope posle tri meseca, sa novim trenerom i znatno promenjenim igračkim kadrom...

Izabrane vesti

Sve to bi trebalo da budu početne prednosti crno-belih i možda bi bili u statusu blagog favorita da nije bilo tog katastrofalnog rezultata u poslednjem kolu Mozzart Bet Superlige.

„Postoje razlozi što se to desilo. Žao mi je što nisam ranije reagovao na neke situacije, možda sprečio taj poraz“, poručio je Gordan Petrić po dolasku u Moldaviju.

Ta rečenica zahtevala je dodatno pojašnjenje, pogotovo posle reči trenera Partizana da je u subotu bio naivan.

Nije problem moja naivnost u smislu toga ko je izašao i koji smo sistem predstavili. Bio sam naivan tokom sedmice, a nisam reagovao. Neki igrači su se opteretili treninzima van „Zemunela“ i to se primetilo. Dešavalo se i u prošlosti, tada sam sa strane pričao da može da se reši, ali dok ne uđete u nečije kopačke... U svakom slučaju, oni koji treniraju sa privatnim trenerima bi trebalo da obrate pažnju. To je bila moja naivnost“.

Izvesno će Petrić promeniti makar trojicu startera u odnosu na prethodni duel: zbog kartona neće moći da računa na Slobodana Uroševića, te će umesto kapitena poziciju levog beka pokriti Zlatan Šehović, u odbranu se vraća Igor Vujačić (pre četiri dana menjao ga Siniša Saničanin), dok će u centralnom delu veznog reda računati na Kristijana Belića koji je sanirao probleme sa povišenom telesnom temperaturom.

„Neće biti drastičnih promena u odnosu na subotu. Ponšanjem, zalaganjem i igrama na pripremama su zaslužili, a sutra će istrčati prepoznatljiv tim koji smo već gledali u Evropi“.

Znao je Šerif proteklih sezona da se takmiči i sa velikanima (Real, Inter, Mančester junajted) što poziva na oprez u taboru jedinog srpskog predstavnika na međunarodnoj sceni.

„Poslednjih godina je Šerif odigrao dosta kvalitetnih utakmica u Evropi, teško je igrati protiv njega, ima dosta stranaca, očekujem naporan meč. Moramo da ponudimo neke odgovore tokom susreta. Nikad ne pominjem pojedince, već govorim o timu. Biće kasno u četvrtak i hladno, ali se nadam da će oba tima prikazati kvalitetan fudbal“.

Niko ne može sa sigurnošću da kaže da li je moldavski tim sad opasniji nego lane, između ostalog što je promenio dvojicu trenera tokom zime i na kraju vratio Italijana, Roberta Bordinija.

„Gledao sam Šerif tokom priprema, ali nekim od igrača angažovanih u minulom prelaznom roku nije dozvoljeno da igraju u četvrtak. Ne znam ni ko će da igra, otišlo je šest do osam fudbalera, neki su došli, što je za nas nešto novo. Već posle deset minuta ćemo videti šta nas čeka. Dobro je što se igra dvomeč, što je drugačije od grupne faze, kad imate šest susreta“.

S obzirom da je na programu dvomeč, jasno je da će se pitanje plasmana u osminu finala rešavati u Beogradu.

Pošto više nema pravila duple vrednosti gola u gostima, za nas može da bude povoljan rezultat 0:0, 1:1, 1:0 ili čak 0:1. Dosta ima da se igra, videćemo gde će nas ovo odvesti. Ne pije vodu sad da kažem da je 1:0 dobar retzultat, a ispostavi se drugačije“, dodao je Gordan Petrić.


tagovi

FK PartizanLiga konferencijeGordan Petrić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara