Sevilja jača od Hetafeovih ružnih navika, deluje da je Monći pogodio u centar sa Lamelom

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 22:03

Pravda stigla u sudijskoj nadoknadi – 1:0

Otišao je Hose Bordalas, Hetafeove „ružne“ navike su ostale. Tim iz predragađa Madrida preti i da pod novim kormilarom, Mičelom, postane babaroga za velike favorite. Neko će to nazvati antifudbalom, dekadencijom i pojačanim akcentovanjem defanzive, ali upravo na taj način Hetafe je pisao lepe stranice istorije. Znao da izađe u Evropu i tamo odigra vrlo pristojno, protiv objektivno jačih timova kao što je Ajaks. Međutim, deluje da su večeras igrači i stručni štab Heatafea preterali u želji da pobegnu od igre.

Kažnjeni su kada je sve ukazivalo da će zaključati Sevilju. Trener tima iz Andaluzije Žulijan Lopetegi napravio je nekoliko sjajnih poteza tokom večeri. Pre svega ukazao je šansu Eriku Lameli u drugom poluvremenu i pogodio u centar mete. Doskorašnji član Totenhema pogodio je u dubokoj sudijskoj nadoknadi, srušio Hetafe i doneo Sevilji deobu prvog mesta (1:0). I najavio je da bi mogao da bude novi, veliki bogodak direktora Sevilje Mončija, pošto je u prethodnom kolu postigao dva gola.

Izabrane vesti

Imao je tim iz Andaluzije više od igre, mnogo šansi, ali je tim, za koji su od prvog minuta igrali Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović, znao kako da se postavi u svakom trenutku. Čak i kada je Hetafe bio na konopcima, uvek se našao neko ko će da zadrži nulu.

Vrlo raspoložen je bio golman David Sorija koji je bravurom sredinom drugog poluvremena odbranio šut glavom Dijega Karlosa. Čuvar mreže domaćina imao je sreće samo nekoliko minuta posle opisane odbrane. Krenuo je na jednu dubinsku loptu upućenu ka Gomezu, okliznuo se i ostavio prazan gol. Posle konsulatacija sa VAR-om pogodak je poništen.

Sevilja je, gledajući statistiku, zaslužila mnogo više. Gosti su insistirali na igri i promašivali. Sve do 92. minuta kada su na ssjajan način odigrali kontru. Dvojica igrača Sevilje su nadmudrila šestoricu rivala. Šutirao je na kraju Rafa Mir, a lopta se od stative odbila na nogu Lamele. Za više nego zasluženih – 0:1.

PRIMERA - 2. KOLO

Petak

Betis - Kadiz 1:1 (1:1)

/Huanmi 22 - Negredo 11pen/

Subota

Alaves - Majorka 0:1 (0:0)

/Ninjo 80/

Granada - Valensija 1:1 (1:0)

/Luis Suarez 16 - Karlos Soler 88pen/

Espanjol - Viljareal 0:0

Atletik Bilbao – Barselona 1:1 (0:0)

/Martinez 50 – Depaj 75/

Nedelja

Real Sosijedad - Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

/Ojarzabal 68pen/

Atletiko Madrid - Elče 1:0 (1:0)

/Korea 39/

Levante - Real Madrid 3:3 (0:1)

/Rođer 46, Kampanja 57, Rober 79 - Bejl 5, Vinisijus 73, 85/

Ponedeljak

Hetafe - Sevilja 0:1 (0:0)

/Lamela 90+2/

Osasuna - Selta 0:0

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Nemanja MaksimovićErik LamelaStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara