Alvaro Morata u suzama zbog povrede kolena (@Reuters)
Alvaro Morata u suzama zbog povrede kolena (@Reuters)

Sevilja ugrozila Atletikovo treće mesto, Morata zaplakao zbog kolena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.02.24. | 20:30

Iskusni napadač morao da bude zamenjen, pod upitnikom nastup protiv Intera

Ako u ponedeljak na zatvaranju 24. kola Primere savladaju poslednjeplasiranu Almeriju, fudbaleri Atletik Bilbaa naći će se na trećem mestu Primere. Omogućili su im to igrači Sevilje, koji su večeras pred svojim navijačima pobedili Atletiko Madrid sa 1:0. Imaju Jorgandžije tri boda više od Baska, ali i slabiju gol-razliku, zbog čega bi naredno kolo španskog prvenstva mogli da doćekaju van pozicije koja vodi u Ligu šampiona, što im se odavno nije dogodilo.

Pored toga što se u Madrid vraćaju poraženi, u Atletikovom timu narednih dana biće i dobrano zabrinuti zbog stanja Alvara Morate. Iskusni napadač morao je da bude zamenjen u poluvremenu zbog problema sa kolenom nakon nezgodnog pada.

Izabrane vesti

Imao je Morata tokom karijere već probleme sa kolenom, ali od povratka u Atletiko Madrid iz Juventusa bio je zdrav. Poslednji put na prinudno odustvo morao je septembra 2021, dakle, pre skoro dve i po godine. U međuvremenu je postao jedan od najbitnijih igrača Simeoneovog tima i njegovo odsustvo moglo bi da stvori veliki problem ekipi, koju sledećeg utorka čeka prvi meč sa Interom u osmini finala Lige šampiona.

Ne tako davno dueli Sevilje i Atletiko Madrida bili su možda i uz rame velikom derbiju Barselone i Reala, međutim, prvenstveno zbog pada Andalužana, interesovanje šire javnosti za ovaj okršaj više nije posebno veliko. Atletiko je i dalje konstantno pri vrhu Primere, dok se Sevilja bori za opstanak. Sa ova tri boda uspela je da veže dve pobede, a tri utakmice bez poraza, pa je sada na šest bodova od zone ispadanja.

Trenutak odluke odigrao se u 15. minutu, kada je mladi Isak Romero, dobro reagovao na drugoj stativi posle akcije iz kornera i matirao Jana Oblaka. U sjajnoj formi je momak kog je Kike Sančez Flores prekomandovao iz Seviljinog B tima. Čak pet puta se upisao u strelce u sedam nastupa za najbolji tim Andalužana.

Trudili su se gosti da se rezultatski vrate u meč, najčešće pretili preko Alvara Morate, ali je njegovim izlaskom iz igre otupela oštrica Atletikovog napada i Sevilja je uspela da sačuva prednost do kraja.

Sada već uobičajeno kada je reč o utakmicama španskog prvenstva, i ovaj duel imao je sporne sudijske odluke. Gosti su tražili penal nakon duela Akunje i Morate u prvom delu utakmice, a domaćini u drugom, kada je bilo kontakta između Moline i Romera. Utisak je da je Havijer Iglesijas u oba navrata mogao da pokaže na belu tačku...

PRIMERA – 24. KOLO

Petak

Kadiz - Betis 0:2 (0:1)

/Vilijan Žoze 6, Fornals 46/

Subota

Alaves - Viljareal 1:1 (1:0)

/Omorodion 25 - Kuenka 42/

Sosijedad - Osasuna 0:1 (0:0)

/Budimir 49/

Real Madrid - Đirona 4:0 (2:0)

/Vinisijus 6, Belingem 35, 54, Rodrigo 61/

Las Palmas - Valensija 2:0 (0:0)

/Aleks Suarez 90, Kardona 95/

Nedelja

Hetafe – Selta 3:2 (2:0)

/Majoral 41, Mata 45+2, 89 – Larsen 71, Aljende 85/

Majorka - Rajo Valjekano 2:1 (0:0)

/Sančez 48, Murići 90+1 - Garsija 76/

Sevilja - Atletiko Madrid 1:0 (1:0)

/Romero 15/

21.00: (1,20) Barselona (7,25) Granada (12,0)

Ponedeljak

21.00: (4,90) Almerija (3,60) Atletik Bilbao (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MadridSeviljaPrimeraAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara