Jan Karlo Simić (Foto: Reuters)
Jan Karlo Simić (Foto: Reuters)

Simić "kupio" budućnost na San Siru: Milan sprema četvorogodišnji ugovor Srbinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 21:28

Nagrada za dobre partije i potvrda da u klubu ozbiljno računaju na njega u budućnosti

To što je vratio čoveka kojeg je letos otpisao i pride traži još jednog štopera usled prevelikog broja povreda u poslednjoj liniji naterala bi nekoga da pomisli kako u Milanu ne računaju na Jan Karla Simića, ali mediji iz Italije uveravaju u potpuno suprotno.

Prema informacijama sa Čizme, Rosoneri spremaju novi ugovor srpskom defanzivcu kao nagradu za njegov obećavajuć start u seniorskom timu i potvrdu da u u njemu vide veliki potencijal.

Izabrane vesti

Potencijal koji su skauti milanskog kluba primetili još pre godinu i po dana, kada su ga kao sedamnaestogodišnjaka doveli iz omladinskog pogona Štutgarta za okruglo milion evra. Na priliku je morao da sačeka, ali njegov napredak pod Ignacijom Abateom u Primavera timu nije prošao nezapaženo ni kod Stefana Piolija, koji ga je tokom letnjih priprema poveo sa prvim timom na američku turneju, gde je Simić impresionirao u prijateljskim utakmicama sa Realom i Juventusom.

Dokazivanje je nastavio u mladom timu, pomogavši timu da se plasira u nokaut fazu omladinske Lige šampiona, a kao jedan od najpouzdanijih Abateovih fudbalera, Simić je bio prvi izbor onda kada je Pioliju ponestalo opcija u seniorskom timu.  I već na debiju zablistao – gol i sačuvana mreža po ulasku sa klupe protiv Monce, sinoć u sudaru sa Kaljarijem u Kupu Italije i prvi start za Rosonere i još jedna vrlo zrela partija, prethodno još poluvreme protiv Salernitane. Simić je ukazane prilike maksimalno iskoristio i tako “kupio“ sebi budućnost u Gradu mode.

Fabricio Romano je još juče odmah posle meča sa Kaljarijem otkrio da postoji namera čelnika Milana da sa Simićem produže saradnju, a mediji fokusirani isključivo na dešavanja na i oko San Sira uveravaju da Rosoneri planiraju da blindiraju 18-godišnjeg Srbina do leta 2028.

Potrebe za žurbom nema, jer Simiću aktuelni ugovor sa Milanom ističe za godinu i po dana, te će pregovori sa fudbalerom i njegovim agentom Đuzepeom Rizom započeti po zatvaranju zimske pijace. Do tada će Rosoneri pokušati da dovedu još jednog štopera.


tagovi

Jan Karlo SimićMilanTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara