©Reuters
©Reuters

Slavija se oprostila od novog pojačanja Zvezde: Olajinkap - pola čovek, pola trofej

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 10:51

Nigerijski ofanzivac svečano ispraćen iz Praga

Posle pet sezona u Slaviji iz Praga Piter Olajinka stavio je tačku na izazove u Češkoj i otvorio novo poglavlje kao pojačanje Crvene zvezde za narednu sezonu. Nigerijski ofanzivac u dresu dosadašnjeg kluba odigrao je 182 utakmice, postigao 50 golova, osvojio sedam trofeja i afirmisao se kao lider veoma uspešne generacije te je zasluženo svečano ispraćen u nove izazove.

Prvi dan po završetku zvaničnih obaveza u sezoni 2022/23 u Slaviji su posvetili upravo Olajinki. Zbog po tri trofeja u prvenstvu i kupu, i jednog u Superkupu klub iz Praga nadenuo mu je nadimak Olajinkap i posvetio trofej sa istim imenom. Unikatni pehar dizajniran u posebnom programu, na osnovu učinka Nigerijca u češkom klubu poklonjen mu je na oproštaju uz poruku zahvalnosti, a napadač je ovom prilikom istakao zahvalnost.

Izabrane vesti

"Hvala isusu za sve godine koje sam proveo u Slaviji i Pragu. Bio je to jedan od najboljih perioda mog života. Zahvalan sam što sam postao deo istorije kluba i svaki uspeh čiji sam bio deo u dresu Slavije ostaće mi u posebnom sećanju. Želim da se beskrajno zahvalim našim neverovatnim navijačima koji su me bezrezervno svih ovih godina. Nikada neću zaboraviti kako su mi pevali "Oli, Olajinka". Teško je pronaći prave reči. Samo želim da se zahvalim od srca - klubu, trenerima, rukovodstvu, mojim saigračima i neverovatnim navijačima. Veliko hvala", naveo je ofanzivac u poruci.

Pre perioda u Slaviji, Nigerijac je na Starom kontinentu igrao u Albaniji, na Kipru i u Belgiji, a u Crvenu zvezdu stiže kao slobodan igrač, kao i Marko Stamenić.



tagovi

Piter OlajinkaSlavija PragFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara