Stadion "Radomir Antić" (©Starsport)
Stadion "Radomir Antić" (©Starsport)

Sloboda dužna Mačvi zbog 2017. godine, Užičani se nadaju osveti pred TV kamerama

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.08.22. | 10:20

Poslednji meč 2. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije na programu je u ponedeljak od 21.00 časova, uz direktan prenos na Areni sport 2

Posle pet sezona ponovo će rivali u Užicu da budu Sloboda i Mačva. Ovog ponedeljka od 21.00 časova na stadionu „Radomir Antić“, uz prenos na Areni Sport 2, klubovi crveno-crnih boja dresova će odmeriti snage u 2. kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije.

Poslednji put kada su se oni sastali na ovom istom mestu, vodili su direktnu borbu za plasman u Superligu. Odigrali su 1:1, što je na kraju bio rezultat po meri Šapčana, koji su naposletku izborili promociju kao prvi na tabeli. Sloboda je to takmičenje završila treća, ostala u drugom rangu, a nedugo zatim je rasformirana zbog teške finansijske situacije i pokrenut je na njenom mestu praktično novi klub, sa prefiksom GFK.

Izabrane vesti

Ova Sloboda je takmičenje u sezoni 2019/2020 krenula iz četvrtog ranga, provela je dve sezone u Srpskoj ligi Zapad, a sada se napokon probila do Mozzart Bet Prve lige. Prva ekipa u tom rangu koju će ugostiti na stadionu „Radomir Antić“ biće baš Mačva, koja je indirektno odgovorna za propast Slobode. Možda bi se drugačije stvari završile da su Užičani onog marta savladali Mačvu, da su izborili povratak u Superligu...

Prvi meč u drugom rangu izabranici Zorana Kostića su odigrali solidno. Uzeli su bod na gostovanju Radničkom iz Sremske Mitrovice, u meču bez golova i sa malim brojem šansi. Sloboda je tada najviše problema imala posle prekida, u prvom poluvremenu je golman Đorđe Vukašinović fenomenalno intervenisao, da bi potom u nastavku umalo bio tragičar, kada je loše odbio loptu posle slobodnog udarca. Srećom po Slobodu, tada mu se lopta od prečke vratila u ruke.

21.00: (2,45) Sloboda Užice (3,00) Mačva (2,95)

Imali su i Užičani dve solidne prilike u drugom poluvremenu, taman toliko da pokažu da im nije cilj samo da se brane.

Imali smo određenih problema što se tiče zdravstvenog biltena, zato je najvažnije da smo uspeli da se sa prvog gostovanja vratimo neporaženi. Pozitivan rezultat je bio jako bitan sa te psihološke strane. Prvo kolo je pokazalo da će prvenstvo da bude neizvesno, ekipe su uglavnom sličnog kvaliteta. Očekuje nas teška utakmica protiv disciplinovanog protivnika. Mačva ima iskusnu ekipu. S druge strane, igramo prvi put u sezoni pred domaćom publikom, to su uvek specifične utakmice, jer postoji imperativ moranja da se utakmica dobije. Dobra stvar je da se zdravstvena situacija u ekipi popravila, možemo da računamo na sve igrače. Spremamo se u jednoj dobroj atmosferi, nadamo se da ćemo uz podršku navijača da dođemo do pobede“, rekao je Kostić.

I Mačva je u 1. kolu uzela bod, samo na svom terenu protiv jedne od jačih ekipa u ligi, Grafičara. Filijala Crvene zvezde je dva puta vodila, ali su Šapčani uspevali u oba navrata da izjednače golovima Pavla Radunovića.

Atmosfera je ista kao što je i bila. Nema mesta euforiji ili nečemu drugom. Predstoji nam još jedna teška utakmica u nizu, idemo na gostovanje u Užice jednoj dobroj ekipi. Samim tim što su uzeli bod u Mitrovici pokazali su da imaju neku ozbiljnost za ovaj rang takmičenja i da nam neće biti nimalo lako. Rekao sam još prvog dana, naš cilj na svakoj utakmici je pobeda. Idemo u Užice zdravi, orni, spremni da se nadigravamo i da damo sve od sebe. Atmosfera je dobra“, uverava Ivan Kurtušić, strateg Mačve, koji se potom osvrnuo i na to što će ovaj meč drugog ranga biti uživo na Areni Sport:

Nadam se dobroj utakmici, pogotovo zato što će biti prenosa. Mislim da će mnogo ljudi to da gleda, da nas prati i bude uz nas. Naša obaveza je da damo sve za dres Mačve“.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

Vršac – Zlatibor 3:1 (2:0)

/Glavinić 20, Nikolić 37, Ivić 65 – Dišić 61/

Subota

Inđija - Metalac 2:2 (2:1)

/Stojanović 24, Nedeljković 37 – Srbijanac 17ag, Rađen 57ag/

Grafičar - Loznica 5:1 (2:0)

/Šljivić 26, 50, Knežević 39, 86, Mijatović 79 – Radmanović 90/

Radnički NB - Radnički SM 5:1 (2:0)

/Stoisavljević 75pen/

Nedelja

Jedinstvo Ub - Rad 0:0

Trajal - IMT 2:3 (0:1)

/Golubović 65, Matejević 72 - Luković 17, Stamenić 58, Stevanović 86/

Ponedeljak

17.30: (4,10) RFK Novi Sad (3,40) Železničar Pančevo (1,85)

21.00: (2,45) Sloboda Užice (3,00) Mačva (2,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga Srbijesloboda užiceMačva Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara