Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Slot oprezan: Timu kojeg nije bilo nigde smo dozvolili da dva puta povede, to nam se prečesto dešava

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.03.22. | 12:11

"Sjajno je što smo se vratili, ali bi takođe bilo lepo da ne dolazimo u tu situaciju, već da preuzmemo vođstvo i ne ispuštamo ga", ističe trener Fajenorda

Posao u Beogradu ispostavio se lakšim nego što su u Fajenordu očekivali. Tim iz Roterdama je ubedljivo slavio protiv Partizana i već u prvom meču praktično osigurao plasman u četvrtfinale Lige konferencije. Ipak, trener holandskog tima Arne Slot nije bio u potpunosti zadovoljan izdanjem svoje ekipe.

Ono što je holandskom stručnjaku napunilo oči na stadionu u Humskoj jeste igra u ofanzivi. Kako i ne bi, Fajenord je postigao pet golova, mogao još toliko...

Izabrane vesti

"Bio sam veoma zadovoljan igrom, kako smo konstantno uspevali da pronađemo slobodnog čoveka u veznom redu i da ubrzamo igru po strani. Naša krila bila su vrlo opasna, posebno Luis Sinistera. Napadačka igra bila nam je odlična, tako da smo dozvolili vrlo malo kontri i prilika za gol", rekao je Slot posle meča.

Ipak, kada bi dozvolili Partizanu priliku da dođe do gola, lopta bi završavala u njihovoj mreži, i to je ono što brine trenera Fajenorda. Ne događa se prvi put ove sezone, podseća Holanđanin.

"Ako bih morao da izdvojim kritičnu tačku, to su dve stvari: mislim da su imali dve i po šanse, a primili smo dva gola. Prva šansa i odmah gol, to smo iskusili mnogo puta ove sezone. To što smo dva puta zaostajali bilo je potpuno nepotrebno. Sjajno je što smo se vratili, ali bi takođe bilo lepo da ne dolazimo u tu situaciju, već da preuzmemo vođstvo i ne ispuštamo ga."

Nastavio je Slot u istom tonu, napomenuvši da Fajenord prečesto ove sezone dekoncentracijom rivalu daje vetar u leđa.

"Pretvaranje šansi u golove nas proganja cele sezone. Zato stalno igramo teške utakmice. Dali smo protivniku kojeg nije bilo nigde dva puta vođstvo nakon kojeg je on dobio dodatnu energiju. Ne treba potcenjivati to, jer videlo se da je stadion odmah stao iza njih. Najbolje bi bilo da to izbegnemo, ali moramo da shvatimo da svakog trenutka možemo sami sebe da sapletemo. To smo poslednjih nedelja radili prečesto, možda čak i čitave sezone."

Upitan da li će zbog povoljnog rezultata u revanšu odmoriti određene igrače, Slot je upozorio da ništa još nije rešeno, aludirajući još jednom na pouke koje je izvukao iz dosadašnjeg dela sezone.

"U fantastičnoj smo poziciji, ali videli ste da mogu da postignu dva gola ako im dozvolite. Pre nedelju i po dana smo igrali protiv AZ Alkmara i za deset minuta napravili smo dva penala, tako da ne možete nikad da mislite da ćete tek tako dobiti meč. U devedeset minuta fudbala zavisite od mnogih faktora", napominje holandski stručnjak.


tagovi

Liga konferencijeFajenordArne Slot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara