Sa meča u Montevideu (©Reuters)
Sa meča u Montevideu (©Reuters)

Smeši se brazilsko finale Sudamerikane: Atletiko nosi zalihu iz Urugvaja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.09.21. | 04:35

Tim iz Parane pobedio Penjarol – 2:1

Sjajni dani za brazilski fudbal. Dan nakon što je Bragantino pobedio Libertad (2:0) i napravio veliki korak ka finalu Kupa Sudamerikana, pola puta do borbe za trofej prošao je i Atletiko Paranaense.

Crveno-crni iz Parane su kao gosti uhvatili na spavanju urugvajski Penjarol, slavili sa 2:1 i ostaje im da tu zalihu sačuvaju u revanšu na svom terenu, pa da se plasiraju u finale. Koje će, barem tako miriše, biti – brazilsko.

Izabrane vesti

Dok je na evropskim terenima UEFA ukinula pravilo gola u gostima, u Južnoj Americi ono još važi, tako da Atletiko može i da izgubi u revanšu 1:0 na svom terenu i opet da prođe dalje.

Brazilci su, inače, bili pobednici ovog takmičenja 2018. a sada su nadomak svog drugog finala. Penjarol se nikada do sada nije borio za ovaj drugi po važnosti klupski trofej na kontinentu. Štaviše, nikada nijedan urugvajski klub nije dobacio do finala.

Jako dobar, zanimljiv meč odigran je u Montevideu. A, tome je dosta pomoglo što je prvi gol postignut već u 2. minutu. Sjajno se David Terans snašao u šesnaestercu, šutirao je preko glave, nešto skoro kao makazice i pogodio mrežu domaćina.

Uspeo je Penjarol brzo da se vrati u utakmicu, Alvarez je izjednačio u 22. minutu i posle toga se vodila velika borba na obe strane, domaćin je bio bolji, opasniji, imao više udaraca na gol, ali uzalud kada je u 75. minutu Pedro Roča, nekadašnji igrač Spartaka iz Moskve, pogodio za 2:1 u korist Atletika.

KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

RB Bragantino - Libertad 2:0 (1:0)

/Italo 29, Artur 50pen/

Petak

Penjarol – Atletiko PR  1:2 (1:1)

/Alvarez 22 – Terans 2, Roča 75/

 

 


tagovi

PenjarolAtletiko ParanenseKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara