Junajtedovi igrači za odstrel (©Reuters, ©AFP)
Junajtedovi igrači za odstrel (©Reuters, ©AFP)

Solskjer smanjuje igrački kadar i pravi uštedu Junajtedu od 456.300 evra nedeljno! U izlogu Džejms, Lingard, Džons, Roho...

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.01.21. | 11:47

Ideja je da se smanji opterećenje na klupsku kasu

Mnogo je vremena prošlo otkako je Mančester junajted poslednji put bio na vrhu Premijer lige. Niko, realno, nije mogao da očekuje da će Junajted posle onako slabog ulaska u sezonu uspeti da napravi takvu seriju i praktično uz Liverpul postane klub s najboljom formom u Premijer ligi, ali posle 16 odigranih utakmica upravo su Đavoli i Redsi na deobi prve pozicije.

Šta će biti u nastavku sezone teško je proceniti, ali plan Olea Gunara Solskjera je da se zadrži ovaj ritam dokle god je to moguće. U međuvremenu šef stručnog štaba Crvenih đavola planira da se ozbiljno pozabavi igračkim kadrom i smanji opterećenje na klupsku kasu. Junajted u ovom trenutku ima 35 igrača u prvom timu i na platnom spisku, a ideja je da se broj smanji na 29 za nastavak sezone. Odnosno, da šestorici igrača bude pronađen novi angažman, neki kroz pozajmicu, neki kroz prodaju.

Izabrane vesti

Na izlaznim vratima Junajteda nalaze se Markos Roho, Fil Džons, Serhio Romero, Danijel Džejms, Džesi Lingard i Brendon Vilijams. Kako se najavljuje, Solskjer će sa svima od njih da obavi razgovor tokom ove sedmice kako bi im saopštio sudbinu.

Fil Džons se dosta muči s povredama u poslednjim mesecima, što je jedan od razloga zbog kojih nije odigrao ni minut ove sezone. Za njega je najveće interesovanje pokazao VBA koji je u intenzivnoj potrazi za pojačanjima koja bi zategla odbranu. Markos Roho se još letos vratio s kratkoročne pozajmice u Independijenteu i od tada samo trenira sa prvim timom Junajteda. Odigrao je od oktobra samo 45 minuta za Junajtedov podmladak, a engleski mediji pišu da ga traži Stiv Brus u Njukaslu. Njih dvojica zajedno opterećuju Junajtedovu kasu sa 9.000.000 evra godišnje plate – Roho dobija 4.600.000 evra (89.000 evra nedeljno), a Džons skoro 4.400.000 evra (83.500 evra)!

Džesiju Lingardu je nedavno produžen ugovor za godinu dana aktiviranjem klauzule, ali je taj potez viđen samo kao manevar da klub zaradi nešto novca od njegove prodaje. Lingard je ove sezone potpuno van svih Solskjerovih planova jer je skupio samo 99 minuta u dva meča Liga kupa, a kako mu je godišnja plata poput Džonsove skoro 4.400.000 evra (83.500 evra nedeljno), apsurdno je davati toliki novac za nekog ko ne igra.

Danijel Džejms (©Reuters)Danijel Džejms (©Reuters)

Veliki je znak pitanja iznad Danijela Džejmsa. Postigao je gol u onoj pobedi nad Lidsom rezultatom 6:2, ali i dalje ima suviše oscilacija u igri da bi mogao da bude standardni prvotimac Junajteda. Zbog toga je Solskjerova ideja da ode na pozajmicu kako bi dalje sticao iskustvo. Osim toga, on sedmično dobija okruglo 50.000 evra.

Slična sudbina čeka i Brendona Vilijamsa. Iako je Solskjerov produkt, ove sezone gotovo da nije igrao pored Luka Šoa i Aleksa Teljesa, a ima basnoslovnu nedeljnu platu od 72.300 evra. Za Vilijamsa su interesovanje pokazali Njukasl, Sautempton i Bajer Leverkuzen.

Na kraju ostaje Serhio Romero. U krugovima bliskim Junajtedu kruži priča da je Solskjer priznao grešku što Romeru nije dozvolio da ode poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka, već ga je ostavio da gleda u leđa Davidu de Hei i Dinu Hendersonu. Zbog te odluke je Romerova supruga osula paljbu po Junajtedu i Solskjeru na društvenim mrežama, pa se digla velika prašina u javnosti. Kada se na to doda da Romero ima platu od gotovo 4.000.000 evra godišnje, a da za njega jednostavno nema mesta u timu i da je Junajted poslednjih meseci za četvoricu golmana plaćao nedeljno apsurdnih 700.000 evra (De Hea 390.000 evra, Henderson 135.000, Romero 78.000 i Grant 33.000 evra sedmično pr. au), jasno je da je rastanak morao da se dogodi mnogo ranije.

Kada se sve sabere Solskjer bi sklanjanjem ove šestorice uštedeo Junajtedu obavezu plaćanja čak 456.300 evra sedmično! A to je, budimo realni, ozbiljna suma novca čak i da nisu ovako teška vremena...



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Serhio RomeroBrendon VilijamsDanijel DžejmsDžesi LingardFil DžonsMarkos Roho

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara