Andrija Živković (©Reuters)
Andrija Živković (©Reuters)

Solun na nogama: Da komšiji crkne krava ili epsko slavlje Andrije Živkovića i kompanije

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.05.24. | 14:44

Grčka 1, plej-of: PAOK mora da pobedi gradskog rivala Aris u gostima danas (19.00) ako želi da ponovi uspeh od pre pet godina. Ove sezone samo bod za crno-bele protiv komšija. AEK ima lak zadatak na Aja Sofiji i gleda ka stadionu Kleantis Vikelidis

Veleobrt kod Helena ovog meseca, i to epskih razmera. PAOK je u top formi, pobedio je sva tri velika atinska kluba, Olimpijakos, PAOK i Panatinaikos u poslednja tri kola i sada je, uz malu pomoć tima iz Pireja koji je pre četiri dana na Karaiskakisu dobio šampiona sa Aja Sofije, na korak do titule. Još jedna pobeda vodi do slavlja na Tumbi, u Solunu koji većinski navija za crno-bele.

Ali, pita se i gradski rival Aris koji je peti, ne može ni gore ni dole, ali zna se kakva je mržnja između gradskh rivala u Grčkoj. Nema sumnje da će žuto-crni da igraju kao da im ovaj meč znači život.

Izabrane vesti

Aris je dobio dva poslednja meča, tri je bez poraza, ali je kasno upalio motore. AEK čeka iz prikrajka. Posle poraza od Olimpijakosa u Pireju sada ne zavi od sebe. Mora da pobedi najslabiji tim u plej-ofu Lamiju i čeka bar remi PAOK-a. Naime, ako PAOK i AEK imali isti broj bodova (kažu Heleni da između ova dva kluba vlada najveća mržnja u Grčkoj), onda bi Atnjani bili šampioni jer imaju bolji međusobni skor, po pobeda za oba tima, uz dva remija, ali za pogodak bolja gol-razlika šampiona koji s klupe predvodi Argentinac Matijas Almeida, a igra Mijat Gaćinović.

19.00: (5,90) Aris PAOK (1,58)

Sve oči navijača PAOK-a biče uprte u srpskog reprezentativca Andriju Živkovića koji blista u poslednje vreme u timu rumunskog stratega Razvana Lučeskog.

Da lidera čeka pakao protiv gradskog rivala pred njegovih 22.800 navijača na stadionu Kleantis Vikelidis pokazuje i međusobni skor u ovom šampionatu. Na tri meča, crno-beli su protiv Arisa izvukli samo bod. Poslednja dva meča su dobili žuto-crni, sa 2:1 na svom terenu i 1:0 pre dva meseca kada je Španac Loren Moron doneo tri boda gostima pred paklenom atmosferom stadiona Tumba.

19.00: (1,03) AEK (13,0) Lamija (30,0)

Oba tima će skoro u najjačem sastavu da igraju u derbiju Soluna. Domaćin nema povređenih, dok gostima fali samo suspendovani Kulijerakis, dok je štoper Ekong dugoročno odustan.

PAOK je samo tri puta bio šampion Grčke, poslednji put pre pet godina kada je u timu bio Aleksandar Prijović. Bila je to kruna za crno-bele posle 34 godina. Sada je pehar na pragu Tumbe, ali mora da dođe sa zdanja ljutog rivala, za koga navija manjinski deo drugog po veličini grada u Grčkoj, iz oblasti Makedonija.

19.00: (2,80) Panatinaikos (3,40) Olimpijakos (2,50)

Zanimljiva će biti borba za treće mesto između Panatinaikosa i Olimpijakosa. Crveno-beli imaju dva boda više i odgovara im remi. Mogao bi tim iz Pireja da ostane i bez Evrope ako izgubi od gradskog rivala danas i bude poražen u finalu Lige konferencije od Fjorentine u Atini.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

GRČKA 1, PLEJ-OF – 36. (POSLEDNJE KOLO)

Nedelja

19.00: (1,03) AEK (13,0) Lamija (30,0)

19.00: (5,90) Aris PAOK (1,58)

19.00: (2,80) Panatinaikos (3,40) Olimpijakos (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AEKAEK AtinaPAOKArisOlimpijakosPanatinaikosAndrija ŽivkovićGrčka 1Grčka Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara