Uroš Spajić (©Star Sport)
Uroš Spajić (©Star Sport)

Spajić ogorčen: Mi šampionski, oni se pola sata valjali na terenu, greota zbog ljudi

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 19:18

“Mi smo pokazali šampionsku igru, danas smo imali rivala koji danas nije došao da igra fudbal i slavi 2:2“

Ne pamti se kada je prethodni put jedan fudbalski večiti derbi obilovao šansama, pretežno pred golom Partizana kao u ovom, 172. po redu. Crvena zvezda je promašivala nemoguće, Partizan je to umeo da kazni i zbog toga rezultat je na kraju glasio 2:2.

Za Uroša Spajića remi je ravan porazu, jer smatra da je Crvena zvezda igrala maksimalno ofanzivno dok je rival, po njegovim rečima, “došao po remi“.

Izabrane vesti

Iskusni štoper poneo je kapitensku traku posle izlaska Aleksandra Dragovića u ranoj fazi prvog poluvremena, a u razgovoru za Arenu Sport odmah po završetku utakmice mogla je da se oseti gorčina u njegovom tonu. I nije to krio, iako godinama važi za nekoga ko uvek odmereno govori u javnosti.

“Davno nije bilo ovoliko mnogo šansi neiskorišćenih. Zahvalio bih se navijačima, svaka čast momcima na prikazanoj igri. Šampionska igra, a mi smo naspram sebe imali protivnika koji očigledno nije danas došao da igra fudbal. Svaka im čast, osvojili su bod, po to su došli“, rekao je Spajić, pa nastavio:

“Igramo 90 minuta, a oni se od toga pola sata valjaju po terenu, greota za ove ljude koji su došli da gledaju dobar fudbal. Oni slave 2:2, njima svaka čast. Nama je ovo kao poraz.

Uprkos tome što je Partizan ostao na bodu prednosti, Uroš Spajić veruje da će se ovakav trud Crvene zvezde isplatiti.

“Crvena zvezda mora da teži tome da igra napadački, da stvara šanse, da ide napred i to će se na kraju isplatiti“.

A, ni posle, kada je izašao iz svlačionice, kada su se glave malo ohladile, Spajić nije promenio mišljenje:

"Oni su osvojili bod, mi smo izgubili dva. I proslavili su ga kao da je kraj, a nije, tek ima da se igra. Teške utakmice čekaju i nas i njih. Razočarani smo, pokazali smo da smo želeli da pobedimo. Ne pamtim da je neki tim ovako dominirao u derbiju: mi smo imali 20 šuteva na gol, a oni četiri i dali su dva gola. Nismo imali ni sreće, pogađali smo prečku, a i Aca Jovanović je branio fenomenalno, svaka mu čast".

Štoper crveno-belih smatra da je trebalo Zvezda da dobije derbi već u prvom poluvremenu.

"Mi smo dopustili da primimo gol iz tranzicije u 45. minutu kada smo vodili 1:0. Umesto da mi kontrolišemo utakmicu, primirimo tempo i odemo u svlačionicu sa 1:0. Zato smo drugo poluvreme počeli kilavo, bili smo uzrujani, primili smo ponovo gol iz tranzicije i od utakmice gde smo bili apsolutno dominatni, gde je trebalo da vodimo 3:1, morali smo da jurimo da izjednačimo. Nadam se da nam se takve greške više neće dešavati", poručio je Spajić




tagovi

Uroš SpajićFK Crvena zvezda172. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara