Filip Manojlović (©Starsport)
Filip Manojlović (©Starsport)

Spartakov junak Manojlović hvali crveno-bele: Zvezda bez konkurencije, Voša će biti pri vrhu

Vreme čitanja: 4min | uto. 26.07.22. | 17:32

"Uzeli smo veliki bod na Karađorđu. Trener Petrović sjajno disciplinovao ekipu", ističe golman Subotičana u razgovoru za Mozzart Sport

Rezultat to ne pokazuje (0:0), ali u nedelju uveče viđen je odičan derbi Bačke. Vojvodina je imala inicijativu i bolje šanse, međutim, Spartak je uspeo da ostane neporažen na "Karađorđu", a najveće zasluge za to ima golman Filip Manojlović.

Odličan je bio 26-godišnji čuvar mreže, mada ga je u nadoknadi prvog poluvremena matirao nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde, Veljko Simić. Gol ipak nije priznat zbog prethodnog faula na sredini terena, pa je Manojlović drugi put u tri nastupa od početka Mozzart Bet Superlige ostao nesavladan. Jedini gol primio je u prvom kolu, u Lučanima iz penala, dok je pre gostovanja u Novom Sadu nesavladan bio i u meču sa Radnikom iz Surdulice, koji je Spartak dobio 2:0.

Izabrane vesti

Pet bodova na otvaranju sezone nagoveštavaju da će Spartak u aktuelnom ciklusu beležiti bolje rezultate nego u prethodnom, kada se borio za opstanak i završio na tri boda od mesta koje vodi u doigravanje sa četvrtoplasiranim u Mozzart Bet Prvoj ligi. Uveren je u to i Manojlović, a velike zasluge za poboljšanje pripisuje treneru Slavku Petroviću, koji je u preuzeo ekipu u finišu prošle sezone.

"Disciplinovao je ekipu, mislim da smo prvi počeli pripreme. Dve nedelje smo radili u Subotici duple treninge (dvaput dnevno), a posle smo se preselili na Zlatibor. Fizički smo jako spremni, igramo odličnu odbranu, ali imamo i dobre napadače. Dobro smo se uigrali, svi zajedno radimo dobro i atmosfera je pozitivna i vesela", ističe nekadašnji golman Crvene zvezde, koji je u međuvremenu prešao u Hetate, ali se nije izborio za minutažu u članu Primere iz predgrađa Madrida, već je išao na pozajmice u grčki Panionios i španskog trećeligaša Rejes.

Prošlog leta Filip Manojlović se vratio u srpski fudbal, ali su ga problemi s leđima na duži period udaljili s terena. Gol Spartaka čuvao je 22-godišnji Nikšićanin Mišo Dubljanić, dok ove sezone prednost ima 24-godišnji Beograđanin.

"Imao sam operaciju leđa u decembru od koje sam se oporavljao u Beogradu kod Filipa Volšeka i Jane Barać. Naporno smo radili da bih spreman dočekao letnje pripreme i tako je i bilo, od prvog dana sam mogao da radim punom parom", objašnjava Manojlović zašto je imao samo dva nastupa prošle sezone.

Iz Spartaka je nedavno u redove slovenačkog šampiona Maribora otišao centralni vezista Vladan Vidaković, ali golman Subotičana ne misli da će to poremetiti ekipu.

"Otišao je Vidaković, ali tu je Šćepanović koji igra istu poziciju, a igrao je redovno prošle sezone. Tu su još neki igrači u konkurenciji, tako da ima ko da ga zameni. Vidaković je odličan momak, zaslužio je dobar transfer i želim mu svu sreću u Sloveniji. Naš cilj je da se nađemo u plej-ofu. Imamo dobar tim, Spartak daje šansu mladima, pa ćemo videti šta će biti na kraju. Dobro smo krenuli, idemo utakmicu po utakmicu".

Osvrnuo se Manojlović na duel sa Vojvodinom, istakavši odličnu atmosferu na "Karađorđu". Podsetimo, meč je odigran pred 6.000 gledalaca.

"Bio je sjajan ambijent. Podiglo se interesovanje za fudbal u Novom Sadu, ali i generalno za domaću ligu. Vojvodina ima odličan tim, biće sigurno pri vrhu tabele, tako da je ovaj bod zaista velika stvar za nas. Zadovoljan sam kako smo stajali defanzivno, posebno u drugom poluvremenu kada je Vojvodina preuzela inicijativu. Imali smo i mi neke šanse, a na kraju je najbitnije da smo se vratili neporaženi sa teškog gostovanja".

Žalili su se u Novom Sadu na poništen gol Veljka Simića u nadoknadi prvog dela (zbog faula na centru terena koji mu je prethodio, a koji je dosuđen korišćenjem VAR sistema), ali Manojlović nema dilemu da je prekršaj postojao.

"Pričao sam sa Veljkom pre utakmice, znamo se odavno, iz Crvene zvezde, a čuo sam se i sa Takijem (Nemanjom) Nikolićem, s kojim sam bio u Subotici i isto smo dobri drugari. Šalili smo se malo, 'peckali' pred meč, uvek je lepo kada na terenu imaš igrače koji se poznaju. Što se tiče poništenog gola, mislim da je sudija doneo ispravnu odluku. Bio je to veliki impuls za nas da zaigramo još čvršće u odbrani".

Naredni rival Spartaku biće Voždovac, u subotu na Gradskom stadionu u Subotici. Zmajevi su i dalje bez primljenog gola posle tri kola Mozzart Bet Superlige.

"Miloš Krunić je mnogo dobar golman, ista smo generacija, znam ga iz Zemuna... Oni nisu primili gol, ali su i samo jedan dali. Igraju čvrsto pozadi, kao i mi, tako da će biti neizvesna utakmica", očekuje Manojlović.

Govoreći generalno, momak ponikao u Crvenoj zvezdi nema dilemu da će njegov bivši klub upisati još jednu titulu.

"Zvezdi teško da neko može da parira ove sezone. Imaju odličan tim i ne vidim ko bi mogao da im se suprotstavi u trci za titulu. Jako sam srećan što sam bio deo tog kluba, a ko zna šta će doneti budućnost", rekao je Manojlović na pitanje da li vidi sebe jednog dana ponovo na golu crveno-belih.



tagovi

Filip ManojlovićSpartak SuboticaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara