Srđan Spiridonović (©Starsport)
Srđan Spiridonović (©Starsport)

Spiridinović napustio saudijsku pustinju: Ne vredi tog novca, dosadno je, nepodnošljivo

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 12:47

Ni plata od 500.000 dolara godišnje nije bila dovoljna Austrijancu srpskih korena

Ne moram da nekoga lažem i okolišam. Svi znaju zašto ljudi idu u Saudijsku Arabiju“, rekao je bivši fudbaler Crvene zvezde Srđan Spiridonović nakon potpisivanja ugovora sa Hadžerom i sasvim iskreno dodao da se na Bliski istok ide kada želiš da unovčiš karijeru.

Međutim, nepunih šest meseci bilo je dovoljno da Spiridinović shvati da mu ni godišnja plata od 500.000 dolara ne znači baš toliko u životu. Posle samo osam utakmica rešio je da je bilo dosta i rastao se sa saudijskim drugoligašem.

Izabrane vesti

Ne vredi tog novca, ne meni, ne više. Kako je vreme prolazilo nisam više to mogao da podnesem“, rekao je popularni Spidi u intervjuu za austrijski Krone.

Razloga je više i već je Spiridinović govorio o tome, ali sada se upustio u neke detalje. Vrućina od 50 stepeni Celzijusa zaista je smetnja, posebno jer igrači onda moraju da čekaju da Sunce zađe pa da odu na trening i tek kasnije večeru sa sagračima. Ni hrana ga nije impresionirala.

Zaista sam uživao u jelima, ali za razliku od Evrope nedostajala mi je raznovrsnost. A vrućina ne može rečima da se opiše. Onda zato ideš u krevet vrlo kasno i spavaš do podneva. Psihički samo bio vrlo umoran. Jedeš, spavaš, treniraš, gledaš TV. Tako mi je izgledao svaki dan, prilično dosadno. Život tamo jednostavno nije za mene“, obrazlaže Spiridonović.

Sam fudbal, posebno u drugoj ligi, jednako loš.

Sve se prihvata vrlo opušteno, nema stresa ni pritiska. Nema ni discipline ni ambicije na treningu. Za mene neobjašnjivo i neobično. Osećao sam se kao da igram sa rekreativcima, ljudima koji se fudbalom bave iz hobija. I brzo sam izgubio interesovanje. Oni žive u svom svetu“.

Dobro, u elitnom rangu takmičenja je verovatno drugačije, ne bi inače tamo otišli i Kristijano Ronaldo i Nejmar i Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić. Mada za mnogo veće pare od Spiridonovićevih 500.000 godišnje. A, treba reći da su i Saudijci vodili računa da uglavnom dovode muslimanske igrače, od Karima Benzema do Sadija Manea. Ali pomenuti Nejmar ima 100.000.000 evra godišnje, luksuzni boing na raspolaganju, a Spidijevih 500.000 dobije za svaki post koji na društvenim mrežama objavi o Saudijskoj Arabiji, naravno u pozitivnom smislu.

Za te pare, ipak vredi.


tagovi

Srđan SpiridonovićSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara