Spisak Engleza: Ovaj put bez Trenta i Megvajera, vratio se Oli Votkins

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 15:26

Promenjen golman

Jednom nogom već na Prvenstvu sveta. Matematički, Albanija i Poljska, čak i Mađarska, imaju šanse da je ugroze, ali Engleska sigurno korača ka Kataru, bez obzira što se početkom septembra spotakla u Varšavi. Za oktobarski ciklus utakmica u okviru mundijalskih kvalifikacija selektor Geret Sautgejt napravio je nekoliko izmena, mahom uslovljenih povredama, ali i formom pojedinih igrača.

U odnosu na prethodni spisak, pozvan je Aron Ramsdejl, novi golman Arsenala, koji brani odlično i postao je izbor pre Nika Poupa iz Barnlija. Što se tiče odbrane, izostaju povređeni štoper Hari Megvajer, kao i desni bek Trent Aleksandar Arnold, pošto će prvotimac Liverpula zbog bola u predelu prepona propustiti i premijerligaški derbi sa Mančester Sitijem u nedelju na Enfildu.

Izabrane vesti

Malo iznenađenje predstavlja činjenica da na spisku nema Džuda Belingema, iako je mladi član Borusije iz Dortmunda pokazao talenat na nemačkim terenima, dok su Patrik Bamford iz Lidsa i Evertonov Dominik Kalvert Luin povređeni i propustiće gostovanje Andori 9. oktobra i susret sa Mađarima tri dana kasnije na Enfildu.

Osim golmana Ramsdejla, nova lica su još štoper Fikajo Tomori iz Milana, oporavljeni ofanzivac Sitija, Fil Foden, kao i Oli Votkins koji je sjajnim igrama u dresu Aston Vile zaslužio da se vrati u državni tim.

Udarne igle, poput Pikforda, Hendersona, Maunta, Rajsa, Griliša i Kejna su tu.

SPISAK REPREZENTACIJE ENGLESKE

Golmani: Sem Džonston (VBA), Džordan Pikford (Everton), Aron Ramsdejl (Arsenal);

Defanzivci: Konor Koudi (Vulverhempton), Ris Džejms (Čelsi), Fikajo Tomori (Milan), Tajron Mings (Aston Vila), Luk Šo (Mančester junajted), Džon Stouns (Mančester Siti), Kirjan Tripije (Atletiko M), Kajl Voker (Mančester Siti);

Vezisti: Džordan Henderson (Liverpul), Džesi Lingard (Mančester junajted), Mejson Maunt (Čelsi), Kalvin Filips (Lids), Deklan Rajs (Vest Hem), Fil Foden (Mančester Siti);

Napadači: Džek Griliš (Mančester Siti), Hari Kejn (Totenhem), Bukajo Saka (Arsenal), Džejdon Sančo (Mančester junajted), Rahim Sterling (Mančester Siti), Oli Votkins (Aston Vila).


tagovi

reprezentacija EngleskeGaret SautgejtHari MegvajerTrent Aleksander ArnoldOli Votkins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara