Zlatko Dalić (Reuters)
Zlatko Dalić (Reuters)

Spisak Hrvatske za Mundijal: Dalić uradio sve kako treba

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.10.22. | 15:26

Rebiću ipak nije oprošteno

Vicešampioni sveta sa proverenim snagama jurišaju u Kataru.

Hrvatski selektor Zlatko Dalić je danas objavio širi spisak od 34 igrača koji su kandidati za odlazak na najveću smotru svetskog fudbala. Dalić ima rok do 9. decembra da spisak skrati na konačnih 26 imena.

Izabrane vesti

Strateg Hrvatske nije izmišljao toplu vodu i oslonio se uglavnom na igrače koji su do sada bili pozivani. Nema samo Hajdukovog golmana Lovrea Kalinića koji je juče doživeo povredu kolena ali on je svakako treći golman i njegovo odustsvo ne predstavlja neki veliki hendikep. Pogotovo što će umesto njega najverovatnije upasti vrlo dobri Ivo Grbić iz Lorijana.

Od zvučnijih imena, nema jedino Anta Rebića ali je odavno precrtan iz reprezentacije zbog sukoba sa selektorom. Nema ni veziste Tome Bašića iz Lacija, Nikole Mora iz Bolonje ili Petra Muse iz Benfike. Ali i to je očekivano.

Na širem spisku su čak petorica igrača zagrebačkog Dinama i po jedan Osijeka, Rijeke i Hajduka što se tiče domaćih klubova. Ali izvesno je da će neki od njih otpasti na konačnom kraćenju spiska. Najmanje šanse za odlazak u Katar se daju golmanima Kotarskom i Labroviću, defanzivcima Pongračiću i Ćaleti Caru, vezistima Mišiću, Ivanušecu i Jakiću... Najveća Dalićeva briga će biti koga da precrta od napadača. Čolak rešeta mreže u Glazgovu, Petković i Oršić su najbolji igrači Dinama, Livaja je simbol Hajduka, Budimir je do sada bio jako značajan i koristan... Neko od njih će da izvisi.

Širi spisak Hrvatske:

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Osijek), Ivo Grbić (Lil), Dominik Kotarski (PAOK), Nediljko Labrović (Rijeka)

Defanzivci: Domagoj Vida (AEK), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Rendžers), Josip Juranović (Seltik), Joško Gvardiol (Lajpcig), Borna Sosa (Štutgart), Josip Stanišić (Bajern), Martin Erlić (Sasuolo), Josip Šutalo (Dinamo), Duje Ćaleta Car (Sautempton), Marin Pongračić (Leće)

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Čelsi), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (Ren), Luka Ivanušec (Dinamo), Luka Sučić (Salcburg), Ivan Perišić (Totenhem), Kristijan Jakić (Ajntraht), Josip Mišić (Dinamo), Josip Brekalo (Volfzburg)

Napad: Andrej Kramarić (Hofenhajm), Bruno Petković (Dinamo), Mislav Oršić (Dinamo), Ante Budimir (Osasuna), Marko Livaja (Hajduk), Antonio Mirko Čolak (Rendžers)


tagovi

Zlatko Dalićfudbalska reprezentacija hrvatskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara