"Spisak"
"Spisak"

Spisak mlade reprezentacije: Povratak Džigija Ninkovića posle tri godine! Sivić opet pozvao Melega, debitant Lutovac

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.10.16. | 15:00

Selektor Orlića opet računa i na kapitena Nemanju Maksimovića

SpisakPovratak Nikole Ninkovića u mladu reprezentaciju Srbije. Posle tri godine i čuvenog revanša baraža sa Englezima u Kruševcu, zapamćenog po eliminaicji i opštoj tuči, talentovani ofanzivni vezni dobio je poziv da nosi dres sa državnim grobom. I to u još jednom baražu, onom koji Orliće čeka ovog novembra protiv Norveške.

Selektor Tomislav Sivić odlučio je da pozove sadašnjeg krilnog vezistu Đenove u selekciju koja će 11. novembra na stadionu Partizana i četiri dana kasnije u Dramenu pokušati da izbori plasman na Prvenstvo Evrope u Poljsku.

Izabrane vesti

Selektorova kocka pred Norvešku! Ulog je nestašni dečko srpskog fudbala

U mladu reprezentaciju se vratio i Dejan Meleg, ofanzivni vezista Vojvodine, kog nije bilo na prethodnom spisku, za mečeve sa Repuplikom Irskom i Slovenijom, dok je Sivić prvi put otkako vodi ovu reprezentaciju pozvao krilnog napadača Rada Aleksandra Lutovca. U stvari, ne baš prvi put...
"Zvao sam ga i za turnir u Ukrajini, ali se tada povredio. Međutim, u finišu prošle sezone je postigao nekoliko važnih golova za Rad, sad asistirao za gol Crvenoj zvezdi. Ima fizičke karakteristike koje mogu da nam budu potrebne, jer su Norvežani atletski savršeni, a moramo ozbiljno da razmišljamo o svakom detalju", komentariše selektor.

Debitant LutovacOstatak kadra je manje-više isti onaj koji je izneo teret u kvalifikacijama. Na njemu su i zlatni Orlići sa Novog Zelanda, braća Sergej i Vanja Milinković Savić, Mijat Gaćinović, Marko Grujić, Andrija Živković, Nemanja Antonov, Milan Gajić, Miloš Veljković i Vukašin Jovanović, a vredna napomene je i činjenica da je u mladoj reprezentaciji ponovo kapiten ovog tima, Nemanja Maksimović, jer je za prethodno okupljanje bio u A reprezentaciji da bi potom pretrpeo povredu.

Kome pripada traka Orlića: Maksimoviću ili Đurđeviću?

Na papiru, najjači Sivićev tim u ovim kvalifikacijama, iako bi na spisku po godištu mogli da se nađu i Aleksandar Mitrović i Lazar Marković, ali su oni već previše dugo u A timu da bi ih sada vraćali na U21 nivo. Doduše, nije da Sivić nema svojih problema. 
"Dvojica ili trojica igrača su se požalila na povrede, videćemo šta je u pitanju kad dođu, I više od toga, krenite samo od golmana, pa do napadača... Mnogi naši igrači nemaju kontinuitet u klubovima i videli smo na nekim ranijim utakmicama da tu imamo problem. Da kad igramo dve utakmice u kratkom periodu da padamo u drugoj. Protiv Italije sjajno, pa se posle mučimo. I zato ćemo sada svesno ostaviti dvojicu ili trojicu za revanš, jer ipak imamo dovoljno kvalitetnih igrača", preuzima Sivić odgovornost. Tomislav Sivić i portparol FSS Milan Vuković

Uveren da je kvalitet ipak na strani Orlića, mada Norvežani imaju čime da se suprotstave Srbiji.
"Svi njihovi igrači redovno igraju za klubove. Igraju moderan, ozbiljan fudbal. Skandinavci su, igraju do poslednjeg minuta i moramo da budemo maksimalno ozbiljni. Znam da su svi videli onaj njihov poraz od Engleske od 1:6, ali gledao sam tu utakmicu. Prvih pola sata Englezi se ništa nisu pitali, Norveška je imala tri zicera. Govorim to samo da bih podvukao da moramo da igramo maksimalno ozbiljno svih 180 minuta. Jer kvalitet je ipak na našoj strani".

Konkretnije i vrlinama rivala...
"Najveća zvezda je naravno Edegard, mada bi prema nekim informacijama on mogao da bude i na spisku A tima. Ali tu je i napadač Bazela (Mohamed Eljunusi, prim.aut), vezista Sent Etjena (Ole Selnes) Hanovera (Iver Fosun), igraju u formaciji 4-4-2... Ono kad sam posle utakmice rekao da bih njih najviše voleo isto sam mogao da kažem i za Austriju. Bitno je bilo samo izbeći Španiju".

I još jedan podatak koji poziva na oprez.
"Kad idu na pripreme plate po tri ozbiljne ekipe da imaju protiv koga da igraju. Bogat su Savez i ozbiljno se bave fudbalom", upozorava Tomislav Sivić

Na spisku Tomislava Sivića su:

Golmani: Boris Radunović (Avelino), Vanja Milinković  Savić (Lehija), Filip Manojlović (Crvena zvezda),
Defanzivci: Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Voždovac), Vukašin Jovanović (Zenit), Darko Lazić (Anži), Miloš Veljković (Verder), Nemanja Antonov (Grashopers), Nikola Maraš (Rad), Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Aleksandar Bjelica (Mehelen);
Vezisti: Andrija Živković (Benfika), Dejan Meleg (Vojvodina), Nemanja Maksimović (Astana), Nemanja Mihajlović (Partizan), Marko Grujić (Liverpul), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Sergej Milinković Savić (Lacio), Nikola Ninković (Đenova), Saša Lukić (Torino), Srđan Plavšić (Crvena zvezda);
Napadači: Uroš Đurđević (Partizan), Ognjen Ožegović (Čukarički), Aleksandar Čavrić (Slovan, Bratislava), Aleksandar Lutovac (Rad).

(FOTO: Star sport)


tagovi

Tomislav Sivićreprezentativni fudbalNikola Ninkovićmlada reprezentacija SrbijeMlada reprezentacijaDejan Meleg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara