Povuci-potegni (© FK Partizan)
Povuci-potegni (© FK Partizan)

Spisak potencijalnih Partizanovih rivala: U baražu sigurni Seltik i Fener, moguć duel sa Dinamom, čekaju se Napoli, PSV, Marselj...

Vreme čitanja: 4min | pet. 26.11.21. | 10:07

Neće biti prijatno crno-belima, pod uslovom da najpre 9. decembra izbore prolaz u narednu fazu Lige konferencije

Obrazi bride, sramota je istorijskih razmera, ali kao što život teče dalje, tako su u Partizanu zagledani u blisku budućnost, nadajući se da će za dve sedmice makar malo popraviti utisak i ostvariti cilj zacrtan letos: plasirati se u narednu fazu Lige konferencije.

Posle traumatičnog iskustva u Estoniji (poraz od Flore, 0:1), postalo je jasno da ne mogu da budu pobednici Grupe B, a usled raspleta druge utakmice petog kola (Anortozis pogotkom Lazarosa Hristoduplopulosa sa pola terena savladao Gent i popravio šanse za prolaz), izvesno je da će se o drugom putniku u evropsko proleće odlučivati 9. decembra u Humskoj (mada, i Estonci u ludom scenariju mogu dalje). Crno-belima posao završavaju dva ishoda (pobeda nad Kipranima ili remi) čime bi kao drugi, zajedno sa Belgijancima, otišli u sledeću rundu. Eliminacionu.

Izabrane vesti

Tamo bi igrali sa jednim od osam trećeplasiranih timova Lige Evrope (17. i 24. februara). S obzirom da je ostalo još 90 minuta u grupnoj fazi, slika polako dobija konture. U ovom trenutku znaju se dva sigurna učesnika baraža iz drugog po snazi UEFA takmičenja: turski Fenerbahče i škotski Seltik. Situacija u drugim grupama je napeta, pa će se za dve sedmice odlučivati ko ide dalje.

Na ovom mestu predstavljamo situaciju u svih osam grupa Lige Evrope, odakle će stići naredni međunarodni rival Parnog valjka, pod uslovom da sastav Aleksandra Stanojevića ne izgubi taj meč sa Kipranima na svom terenu.

Uglavnom...

Grupa A: Sparta Prag (Češka), Brondbi (Danska)

U Pragu će na programu biti direktan duel za prolaz. Česima odgovara remi, Dance samo trijumf gura na treću poziciju.

Grupa B: Sosijedad (Španija), PSV (Holandija)

Još jedan obračun lice u lice, ovoga puta za mesto u narednoj fazi Lige Evrope. Na Anoeti Baski jure pobedu koja bi ih pogurala na drugo mesto i onda bi Filipsovci bili među potencijalim rivalima crno-belih. Ako Holanđani odole, onda je to Sosijedad.

Grupa C: Lester (Engleska), Spartak Moskva (Rusija), Napoli (Italija), Legija (Poljska)

Najneizvesnija grupa evropskih kupova ove jeseni. Sva četiri tima spakovana su u dva boda razmaka. I svi ishodi su mogući, svako može u bubanj sa trećeg mesta. U završnom kolu Napoli čeka Lester, a Legija Ruse.

Grupa D: Fenerbahče (Turska)

Sve je jasno, velikan iz Istanbula ne može ni da napreduje, ni da nazaduje i igraće sigurno u baražu.

Grupa E: Marselj (Francuska), Lokomotiva Moskva (Rusija)

Poput Grupa A i B, i u E međusobni okršaj odlučuje ko će biti treći. Na Velodromu će Francuzima biti dovoljan bod, Ruse samo tri vode dalje.

Grupa F: Midtjiland (Danska), Braga (Portugal)

Tri tima u borbi za dve pozicije koje vode u nastavak Lige Evrope. Treći će u Ligu konferencije, s tim da ukoliko to bude Crvena zvezda automatski ne može da bude rival Partizanu, jer u ovoj fazi UEFA sprečava duele klubova iz istih država. Braga čeka crveno-bele, a optisani Ludogorec Midtjiland. Samo Portugalci i Danci dolaze u obzir za sastav iz Humske.

Grupa G: Seltik (Škotska)

Kao u slučaju Fenerbahčea, siguran učesnik baraža je Seltik. Leverkuzen i Betis su prošli, a velikan iz Glazgova ne može da padne na četvrto mesto štagod da uradi protiv Španaca.

Grupa H: Dinamo Zagreb (Hrvatska), Genk (Belgija), Rapid Beč (Austrija)

Izvesno je samo da Vest Hem ne može da bude treći. Preostale ekipe mogu. Čekičari čekaju Dinamo iz Zagreba, a Belgijanci Rapid. Realan scenario podrazumeva da Genk savlada Austrijance, u tom slučaju Modrima bi bio potreban bod u Engleskoj za drugo mesto. Vrlo je realno da baš Hrvati završe kao treći (ako izgube na Olimpijskom stadionu, a Genk slavi kod kuće). Ukoliko bi Rapid dobio Genka na njegovom stadionu onda bi se on probio na treće mesto.

Kako god, na današnji dan, posle sramotnog izdanja u Talinu, nema mnogo optimizma u Humskoj. Posebno ne kad se pogleda lista potencijalnih rivala. Protiv svakog će Partizan biti u koži autsajdera. Ko zna, možda mu ta uloga više prija. Kad je favorit obično se završi neslavno. Pogledati pod „Flora“.


tagovi

Liga EvropeFK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara