(©partizan.rs)
(©partizan.rs)

Sprema se prelazni rok u Partizanu: Traži se tipični zadnji vezni, ništa od stranog špica

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.12.21. | 14:27

„Ni Adema Ljajića, jer nije realno“, uverava Aleksandar Stanojević

Pojačanja će biti, ekskluzivnih neće. Promene su uvek dobrodošle, ali Partizanovi navijači mogu da očekuju pre miran, nego uzbudljiv zimski prelazni rok.

Na to upućuju reći trenera Aleksandra Stanojevića predočene u rezimeu dešavanja u 2021. i najavi 2022, pošto je jasno stavio do znanja da je zadovoljan aktuelnim kadrom i da razloga za tumbanje ekipe nama.

Izabrane vesti

Uvek možete da dovedete dobre igrače, gledamo ih iz našeg prvenstva i iz inostranstva. Ne volim da gomilam strance ako ne mogu da nam donesu razliku. Da se Marko Milovanoivć nije pokazao kako jeste tokom letnjih priprema i na utakmicama pred kraj jeseni, onda bi došao strani špic. Imali smo jednog spremljenog, ali sam sve stopirao. Zašto bih dovodio stranca, kad imamo našeg talenta od 17 godina“, zapitao se Stanojević podsetivši da je u prvom mandatu pod njegovom palicom Parni valjak počinjao večiti derbija sa, u to vreme golobradim, Lazarom Markovićem (17) i Markom Šćepovićem (19).

Novi napadač ne dolazi, ali zato jedan fudbaler sredine terena izvesno hoće.

„Potreban nam je defanzivni zadnji vezni. Gledali smo četvoricu, petoricu, pratili i pregovarali. Sad ja vas pitam: šta je Partizanu potrebno, da mi pomognete“.

Možda „osmica“?

Imate Miloša Jojića, pogledajte njegov broj golova i asistencija, tu je Danilo Pantić koji dejstvuje kao „box to box“. Da li možemo da nađemo neke bolje? Engolo Kante, kažete? Možda... Dalje, zašto bih doveo stranca ako već imam Miloša Jojića i Aleksandra Šćekića kao profil „box to box“ fudbalera? Jedno ako neko ide. Imamo Sašu Zdjelara i Milana Smiljanića kao tipične zadnji vezne. E, to nam je neophodno“.

Iako je znatno ofanzivniji fudbaler, Adem Ljajić je probudio maštu dela navijača da bi mogao da se vrati korenima, kad je već na ledu u Bešiktašu. Mada, na osnovu reči šefa struke nekadašnji reprezentatativac Srbije je daleko od Beograda u svakom smislu.

Kad se takav igrač pojavi – naravno. Tad kažeš: „Da, da, on nam treba“. To je nerealna priča. Ljudi iz kluba mi Ljajića nisu stavili kao opciju. Ako postoji mogućnost bio bih najsrećniji, međutim, znate gde igra“.

Ostali? Možda neko krilo?

Zašto bih zatvarao Nikolu Terzića ili Nemanju Jovića? Evo, recite mi“.

A kad je reč o odlascima?

Igrač ako želi da ide naravno da ću ga pustiti. Da mi kaže: „Šefe, ne interesuje me titula“, rekao bih: „Nema problema - idi“. Kleo je hteo da nas napusti posle Lige šampiona, isto je bilo pet razlike. Ja sam ga pustio. To je ključ. Igrač ako hoće da ide – neka ide. Ako ostane – nije neprikosnoven. Mora da se izbori za mesto. Ko nije spreman na konkurenciju može da ide. Svi smo nebitni u odnosu na instituciju Partizana, uključujući i mene“, poručio je Stanojević.


tagovi

FK PartizanAleksandar StanojevićSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara