Komentari na vest

Srbija na Euro: Dresovi inspirisani Đavoljom varoši i krilima orla… U nešto drugačijim nijansama

R

Rokstedi

pre 2 meseca

Tradicionalno je da reprezentacije nose grb saveza na velikim takmicenjima,to je valjda i preporuka fife,uefe.Ovaj grb saveza i nije tako los,mozda malo da se redizajnira, jednostavnost najlepša,i da se ne trpa mnogo.Dresovi jednobojni kao i cela garnitura.
P

Plavi !

pre 2 meseca

Plavi dresovi trebaju kao sto nose i kosarkasi, rukometasi i odbojkasi, i da se svi posvete igri samo i rezultatima. Mnoge zemlje su se mjenjale ali nisu mjenjale dres kao sto su i Rusija nakon SSSR, Ceske,Njemacka nastavila sa bojama zapadne Njemacke jer je vazna tradicija i kontinuitet. Tako da i mi treba da usaglasimo plavu boju u svim sportovima, jer je to nasa boja, ima i na zastavi, sve nase legende sportske su igrale u plavom, 90 % sportova nam igra u plavom i da ne budemo kao 90 % reprezentacija u evropi crveni kad to nismo ni bili. Ne treba bjezati od plave kad smo kao kraljevina mi izabrali plavu boju. Ne mora biti kao Yug, sa crvenim stucnama moze sa plavim i crveni grb sto su ga vratili na dresu.
O

Ono, kao medjutim

pre 2 meseca

Mozemo i narodnu nosnju da obucemo, i onako cemo sluziti za gol-razliku.... Sportski pozdrav....
N

Neko iz Marketinga

pre 2 meseca

Sve miriše poslije EP na „Kappa“
S

Sedorf10

pre 2 meseca

Lepo je sto je vracen stari grb iz Anticevog vremena kada je postojao kult reprezentacije. Takodje, dobro je i sto ce dres biti slican onom koji je bio u Anticevo vreme. Ne treba tu puno eksperimentisati. Crveni dres, sa malo bele povrsine na njemu, da li linija ili krst cisto da malo razbije monotoniju crvene. I dole plavi sorc i naravno bele stucne(carape). I to je to. Lepota je u jednostavnosti. Samo prekopirati dresove iz Anticeve ere i to je to. Svi cemo biti jako zadovoljni.
a

antic..

pre 2 meseca

u j. africi odigrao tri namestema meca..javna tajna da smo pustili afrikance, pa nemci nama i odvali nas australija koju bi realno sa petardom ispratili..
S

Sedorf10

pre 2 meseca

@.antic Au...teoreticar zavere. Mi pustili afrikance!? Kakve sve nebuloze covek ovde nece procitati? A to ti je dojavio neko iz Gane direktno. Tebe nazvao i u poverenju ti sve ispricao. A ti cutao sve do sada, ali iz razloga istorijske istine sad si resio da to ipak podelis sa svetom. Kakvi sve l(j)udi hodaju ovo nasom Srbijom? Sreca pa si nam ti to otkrio, mi smo do sada svi sumnjali u to, ali nismo imali dokaza, sve dok nismo procitali ovo tvoje svedocenje... A sta mislis da ih tuzimo FIFA? Ako dobijemo u Lozani delicemo profit po pola? Moze?
O

Otac Makarije

pre 2 meseca

‘98 nasi nosili adidas opremu, dresovi vrhunski ali sa kragnom, onda nasi “manekeni” Savo Milosevic i jos neki podigli kragne kao da su krenuli na vasar ili poselo…nisu bas nebitni dresovi ali ako imas tim koji kida, grize za uspeh svejedno u cemu su, evo npr.Htvatski dresovi nalik kafanskim stolnjacima ili zavesama, ali oni igraju, bore se do zadnjeg….zato, neka nasa “repka” pobedjujei donese radost nasem narodu, a da li je puma…ili nesto drugo…manje bitno, ali pod zvanicnim simbolima drzave Srbije!
D

Damjan M.

pre 2 meseca

Evo ja kao slikar mogu da sad pišem naširoko o beloj boji, to jest o različitim pigmentima bele, o olovnoj koja vuče na roze, o titanovoj koja vuče na žuto, o cinkovoj koja vuče na plavo... Dakle postoje tople i hladne bele. Eskimi ih razlikuju na desetine. Ali da li je realno da oni ovde pišu o toploj beloj? Pa to je neprimetno na dresu. Pa dovoljno je da reflektori daju jaku žutu svetlost i bela će biti topla, i obrnuto ako reflektori daju hladnu svetlost. Dakle, bela može biti topla samo ako je baš "otople", ali to onda više nije bela nego krem. Ili roze recimo. A dres bi bilo najlepše da imamo kao trobojku, iako smo svi naučili na plave dresove. Ali više nismo Jugoslavija. Više treba da govore o nijansi crvene i plave. Ona crvena od pre je bila prljava nekako. Treba da imamo crvenu kao Arsenal što ima. A ne Junajted, a kamoli ne Liverpul. A plavu takodje duboku, a ne nešto isprano. I naravno da ima još neku autentičnost, a ne konfenkcijski dres. Nadam se nekom manjem proizvodjaču ubuduće, oni se uvek više potrude. Koliko se Makron trudi od kako je u Zvezdi, a ranije je to bio šablon kod Pume ili Najka. Novi proizvodjač se uvek trudi da osvoji dizajnom, a Adidas, Puma i Nike rade dobre dresove samo velikim reprezentacijama i klubovima.
М

Марјан

pre 2 meseca

Браво.
R

Rommel

pre 2 meseca

Mesto ove dvoglave nakaze koja ne postoji u prirodi staviti zivotinju koja je oduvek bila bliska ovoj naciji, ako pricamo o simbolu🐺
R

Rosos

pre 2 meseca

Можда си у праву пре свега супер лига би требала да има вука као грб уместо оне лопте. Можда би то било наше препознатљиво које тражимо годинама тај вук на грбу.
S

Slučajni prolaznik

pre 2 meseca

Ove boje što vidite su samo prikaz boja koje se koriste prilikom dizajna dresa. Ne znači da ćemo biti kao KP sa uzdužnim prugama crvene i plave boje, ili bele i plave. Verovatno će home dres biti crveni sa plavim aplikacijama i away beli sa plavim aplikacijama. Toliko !
R

Rubikova kocka

pre 2 meseca

Biće dresovi kao što ima Banjalučki Borac ❤️💙🦅
S

Sta je bre ovo?

pre 2 meseca

na kraju ce ovi udbasi da nam uvale dvoglavog goluba.
@

@eseks

pre 2 meseca

Tako je. Nek se maniu više da li su i koji iz dva bg projekta bolji igrači u reprezentaciji. Kad su najbolji iz fudbalske školeVojvodine Duća Sergej i Vanja
O

Otac Makarije

pre 2 meseca

Kakva dilema ostaje oko grba?Ima li ova drzava zvanicni grb?Sta ima “da se prima ili ne prima u narodu”.Zvanicni drzavni grb ili grb fss kako vec ali trece ne postoji.Tako je upropascen grb na registarskim tablicama da bi se dodala dva minijaturna cirilicna slova.Da li mi umemo u bilo cemu da ispostujemo nesto nase, zvanicno?
Z

ZA suštinske promene

pre 2 meseca

Vidića za predsednika FSS, Paunovića za selektora.
B

BokiUSA

pre 2 meseca

Ne gusi vise sa tim Vidicem I Paunovicem. Zabole nokoga stoljpi za njih...
M

MrNo

pre 2 meseca

Nema dresa bez Adidasa .Oni nas neće . Ovako imamo Pumu, u kojima igrači izgledaju kao da su izašli ispod tuša pravo na meč , kao da igraju u džaku a ne u dresu , toliko izgledaju mokri posle par minuta , dizajn im je jednak za sve reprezentacije , i takvi nas više neće .A tek što smo izabrali čuveni Capelli sport za budućeg tehničkog partnera ... Neko bi rekao da odelo ne čini čoveka , pa onda makar da ga krasi. A valjda i navijači zaslužuju da kupe lep dres , da im ostane za uspomenu 😉
F

Fiat panda 2.8 gti

pre 2 meseca

Nema dresa dok ga ne sašije majka hahaha
P

Pedja108

pre 2 meseca

Ne znam kako je uvek kod nas neizvesnost kako ce dres da izgleda. Kad se nadje sponzor, valjda FSS diktira kako taj dres treba da izgleda, sta hoce, a sta nece, koje boje itd. Ako zele i ruzicaste slonove na njima, sponzor mora to da ispuni. Ovako ispada da niko osim proizvodjaca nema pojma kako ce izgledati, pa se onda kao obradujemo ili razocaramo. Valjda je neko zaduzen u savezu da kaze da li prihvatamo ili ne izgled.
Z

Zeleznik

pre 2 meseca

FSS nije 3D grafički studio nego fudbalska asocijacija. Oni otprilike mogu dati neki okvir, ideje ali 80% posla radi sponzor.
M

Mikac678

pre 2 meseca

Kako u komentarima smarate oko grba, sam grb jeste malo nesrećno urađen ali pošto je ovo stilizacija i nije neki problem jer i ovaj stari što se vraća je zreo za primenu. Lično najviše bi voleo grb Nemaćića sa dodatkom štita sa ocilima u kandžama
E

Eseks

pre 2 meseca

Pred svako prvenstvo mora neka afera da se desi...Dal oko sponzora,dal oko opreme,dal oko zena..Mi sami sebe zakopamo i pre nego sto pocne prvenstvo..Dajte ljudi da se jednom slozimo i podrzimo ove momke bez obzira na sve pa da vidimo sta mogu uz apsolutnu podrsku..Manite se price ko je Zvezdin a ko Partizanov igrac i ostale gluposti
G

Gc

pre 2 meseca

Vratite plave dresove...beli šorc ..crvene štucne...
n

neprosveceni apsolutista

pre 2 meseca

Nema vise te države. Zna se sta je Srbija i sta su njene boje. Prestanite vise sa tom jugonostalgijom!!!
M

Mikac678

pre 2 meseca

To će nositi kad se Jugoslavija plasira na prvenstvo 🤣🤣🤣
B

BokiUSA

pre 2 meseca

Neprosveceni ... druze mi nikako nismo crveni ko Belgija ili Poljska. Nasa zastava je trobojka I moramo biti takvi. Ako Francuzi to mogu mozemo I mi... nikako crveni. I to nema veze sa Yugom.
P

Pjer Karden

pre 2 meseca

Gornji deo dresa treba da bude blago strukiran,bez kragne sa plitkim V izrazom,šorc nikako seljački preko kolena,već blago iznad kolena i da ne landara.Kao osnovu dresa bih uzeo dres SFRJ iz 1990 koji imam i koji je jako lepo dizajnerski odrađen.Što se tiče orla,on treba da izgleda poput orla na grbu dinarske divizije naravno bez onih dodataka i štucne nikako bele.
V

Vrtoglavo

pre 2 meseca

Neka stave mapu nase zemlje u njenim granicama na dresove (u skladu sa Ustavom Srbije), kao sto su to uradili Ukrajinci. (molim da objavite komentar, ako smete).
G

Gosttttttt

pre 2 meseca

Sa gavranom na grbu ko ovi dole
Р

Радамел

pre 2 meseca

Пума је најгори произвођач дресова на планети, нема горег дизајна него кад га Пума направи. Један дизајн користе за све репрезентације исти дрес има и Италија, Словачка, Аустрија, Србија итд. Част пар изузетака за Афричке земље попут Обале Слоноваче и Камерун где су имали пар добрих дизајна са националним мотивима. И да никако Црвени дрес, Плави шорц и беле штуцне. превише јаких боја на једном месту, много шарено.
D

Dachazvezda

pre 2 meseca

Pa svi su takvi!!! Na SP u Francuskoj naša prva garnitura i druga Argentine su bili POTPUNO ISTI!!! SVI oni izbace seriju, štampaju i boli ih uvo!!!! Sto mi tu tripujemo neke dizajne, pojave, vizuelizacije... Boli ih baš... Pare su jedino bitne!
0

023

pre 2 meseca

Bićemo kao Blekburn 1995. sa Širerom.
U

Ujka Zitko

pre 2 meseca

Umbro je napravio najlepse dresove!🤗🤗🤗🤗
b

bera sa istoka

pre 2 meseca

Jel mi ocemo kaznu da popijemo,koji orlovi stavi belu boju pa ,nek piksi zove ruse da graju,a jd u tri lepe/p.mstavite 4xc i cao
D

Dejani

pre 2 meseca

Opet dvoglava guska.. Ja Boga mi neću da kupim dres dok je ovaj grb na dresu. Ružni brate, sramota me nositi
G

Gostimirko

pre 2 meseca

Kako neko može da mjenja izgled državnog grba??? Dizajner?? Otkud ti pravo da to radiš, a najgore ovi iz ovog smešnog saveza to prihvate. KOMEDIJA OD SAVEZA I DRŽAVE.
v

vrljika

pre 2 meseca

Znaci i dalje ko Poljaci.
P

Palace

pre 2 meseca

Ima da izgledamo kao kristal palas
@

@ssss

pre 2 meseca

Ne znam ko dizajnira Pumine dresove,ali generalno su odvratni.Kao i većina dresova ostalih proizvođača.Adidas jedino pravi i dalje lepe dresove.

Владан

pre 2 meseca

Сагласан...најлепши дресови су Адидасови у свим спортовима.
B

Belgrano

pre 2 meseca

Aktuelni grb je nesto najjadnije ikad vidjeno. Vracajte onaj koji je bio, ajde ako mozete barem na jednom polju da prestanete da nas brukate.
G

Gnezdo Orlovo

pre 2 meseca

Samo Orla sa raširenim krilima i nema greške. Otići će crne ptice, NAŠE BIĆE PONOVO!
G

Gost Rajder

pre 2 meseca

Glasati da Pičiz ode na Evroviziju!
o

oo

pre 2 meseca

Najbolje bi bilo da se vrati stari grb, odnosno da ovaj grb što je planiran na gostujućim, bude i na domaćoj garnituri.

Владан

pre 2 meseca

Ругло од грба и један и други..посебно ова кокошка...надам се да ће да прођу горе него у Катару
M

Mikili TB

pre 2 meseca

Koji je tvoj problem u stvari? Čemu ta mržnja?
a

anonimoo

pre 2 meseca

Idi navijaj za Hrvate i Albance onda, hrrrk puu!!
F

Fiat panda 2.8 gti

pre 2 meseca

Hoćete li da vam ja napravim dresove kako valja?
G

Gost88

pre 2 meseca

Kako imaš obraza i kako te nije sramota da se potpišeš kao Fiat Panda? Najgore i najružnije auto na Svetu. Mene bi bio žestoki blam.
Г

Госте 88

pre 2 meseca

Панда је сила од аута.
B

Boje

pre 2 meseca

Su bitne. Al je još bitniji dizajn. Da bude prve klase ko što sad ima Lans. Da dresovi ne budu šljampavi a šorcevi preko kolena već uz telo sa okruglim okovratnik a ne kragnama mašinama i kamašnsma. Puma i Adidas su oduvek najbolje dresove pravilu samo ovi iz fs da nađu nekog dizajnera il pre kopiraju garniture samo u drugim bojama Lansa
M

Može bolje

pre 2 meseca

Zašto su glave ova dva orla ovoliko razvučene i udaljene, ko da ih davi neko?
P

Pa kad su sizofrene

pre 2 meseca

Kao i sam djaVo.
R

Rubikova kocka

pre 2 meseca

Jel postoji neko da lijepo dizajnira orla!?
В

Вукосав

pre 2 meseca

Склоните бре више ову очерупану кокошку и вратите старог правог двоглавог орла. Шта је бре ово? Заиграо се неки дизајнер и остала и даље ова кокошка на грбу. Докле више бре?
1

11212

pre 2 meseca

Најбоље ставити 4 С и ићи на еуро ал без оног првог С јер очигледно да нам је слога слаба страна!!!
D

DraganKojic

pre 2 meseca

Place mi se kad vidim ovog "orla"
f

fjfjjff

pre 2 meseca

Treb nas Orao sa grba a ne ovaj!
I

Ima li ko

pre 2 meseca

Da makne ovu pticurinu, ovu sprdnju od grba sto su napravili i stavi dvoglavog orla, a ne kada su ga nogom crtali. sramota
U

Urkela2121

pre 2 meseca

Zasto ne stavite kokardu, nego ovu kokosku da imamo na grbu? Izgleda da se jos nismo otarasili dece komunizma...
F

Figaro

pre 2 meseca

Kao da je isti čovek radio ovaj i crtež pošte Srbije...
Г

Герасим

pre 2 meseca

Ђавоља Варош??? Докле више та про-западна мужеложничка иконографија??? Срећа да је наша браћа, човекољубац Путин, на нашој страни против тога зла. Узмите се браћо упамет
U

Usa ili ura

pre 2 meseca

Šta misliš o veštačkoj inteligenciji?