(©MN Press)
(©MN Press)

Srbija prekinula američki niz dug tri i po godine

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.01.23. | 06:23

SAD od septembra 2019. nije izgubila na svom terenu

Teško da je iko očekivao da će tim Srbije sačinjen mahom od igrača iz Mozzart Bet Superlige uspeti da slavi usred Los Anđelesa.

Jesu i Amerikanci napravili tim uglavnom od fudbalera iz MLS lige, ali bilo je tu i momaka koji su igrali na Mundijalu u Kataru, nekih sa po 40-50 utakmica u nogama za reprezentaciju, dok je kod Srbije samo Dejan Joveljić donekle omirisao barut u dresu najdražih boja.

Izabrane vesti

Time je pobeda Orlova u Gradu anđela još značajnija, ako se doda i kontekst koji kaže da selekcija SAD na svom terenu nije izgubila meč od septembra 2019. godine. Meksiko je bio poslednji koji je tukao Jenkije na njihovom tlu, doduše bili su to okršaji najjačih ekipa.

Imao je tim SAD niz od čak 26 utakmica kod kuće bez poraza, dok se nisu pojavili Luka Ilić, Dejan Joveljić, Veljko Simić, Nikola Petković...

S obzirom na to da ovo nije bio FIFA termin, pitanje je da li će se pisati kao zvanično da je SAD pala na svom bunjištu protiv Srbije, ali i ako neće – pamtiće se. Kao još jedan zanimljiv dodatak pobedi Orlova u Los Anđelesu.



tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija SADDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara