(©MN Press)
(©MN Press)

I Mozzart superligaši znaju da igraju Piksibol: Atraktivna Srbija osvojila Ameriku (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.01.23. | 06:14

Ilić i Simić za trijumf Orlova, koje je na kraju i sreća pogledala – 2:1

Umeju i momci iz Mozzart Bet Superlige Srbije da igraju Piksibol! Da igraju napadački, atraktivno, smisleno, lepo, onako kako to selektor Dragan Stojković zahteva i od najjačeg sastava Orlova.

Bilo je i sreće u poslednjih 20 minuta, koja je pomogla Srbiji da sačuva pobedu, ali je pre toga Piksijev tim, sačinjen uglavnom od igrača iz domaćeg prvenstva, nadigrao sastav SAD takođe mahom sklopljen od fudbalera iz nacionalnog šampionata te zemlje – 2:1 (1:1).

Izabrane vesti

Nekih sat vremena, dok nije napravljen veliki broj izmena, Srbija je igrala sjajno: kidisala je ka golu SAD, svi momci su pokazali ogromnu želju da se dokažu u dresu reprezentacije, da upišu pobedu u meču, iako nije imao takmičarski karakter. Ko zna da li će neko od njih u budućnosti dobiti poziv za A tim, ali srpski fudbaleri nisu otišli u Los Anđeles na izlet, igrali su punom snagom i željom, na čemu i selektor može da im čestita.

U poslednjih 20 minuta, kada su Amerikanci napravili veći broj izmena i ubacivali igrače sa velikim brojem mečeva u reprezentaciji, Srbija je pala, grčevito branila pobedu, imala i naklonost Talčije i na kraju je uspela da je sačuva.

Iako su tim Srbije činili momci koji osim Dejana Joveljića nikada nisu nosili dres A selekcije, razleteli su se po terenu od starta, očigledno želeći da ostave utisak na selektora Stojkovića. Možda su Amerikanci ostali malo zatečeni potpunom ofanzivom rivala, koji je već u 4. minutu imao stoprocentnu šansu: Stojić je glavom posle kornera prebacio loptu na drugu stativu, gde je dočekao Joveljić, ali je njegov šut izblokiran.

Posle desetak minuta tim SAD je preuzeo kontrolu igre i stvorio tri jako dobre prilike, uglavnom posle kikseva u defanzivi Srbije, zbog preteranog „petljanja“ s loptom. Igrao se 29. minut kada je domaćin poveo: Grecel je centrirao s desnog boka, a to je bila maltene jedina akcija Jenkija sa te strane, Vaskez je pobegao Stojiću i glavom matirao Petrovića.

Nakon toga se ponovo Srbija trgla i krenula da ređa prilike. Samo dva minuta posle primljenog gola Simić je zicer posle fenomenalne akcije Petrovića i Joveljića, međutim, ofanzivcu Vojvodine je golman Slonina čudesno, sa zemlje, odbranio udarac. Tri minuta kasnije je Joveljić šutirao pored gola iz šesnaesterca, dok je Simić i u 36. minutu mogao do gola, njegov volej je ponovo čuvar mreže Čelsija uspeo da ukroti.

Ono što Slonina nije uspeo da dohvati je slobodnjak Luke Ilića u 43. minutu. Kao da je znao ofanzivac TSC-a da će se ukazati rupa u živom zidu domaćih, baš tu je šutirao i pogodio – 1:1. Po svemu prikazanom, potpuno zasluženo izjednačenje na kraju poluvremena.

Samo što je lopta krenula s centra Srbija je napravila preokret: Štulić se izborio za loptu koje se dokopao Simić i poslao je iza leđa Slonini – 2:1. Malo posle toga se i Štulić upisao u strelce, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Kada je Piksi posle sat vremena igre počeo da vadi najbolje pojedince u srpskom timu na ovom meču, dogodio se i pad kvaliteta igre. Nije bilo Ilića, Lučića, Topića da zadrže loptu, naprave akciju, probiju jedan na jedan, pa se SAD sve više približavala golu. Mnogo sreće imao je Rosić u 56. minutu kada je Kauel iz dva šuta dva puta pogodio stativu.

Veliki pritisak Jenkija do kraja nije urodio plodom, Srbija je uspela da se odbrani, iako se činilo da pogodak visi u vazduhu.

Visoko podignute ruke momaka u srpskim dresovima na kraju jasno su govorile koliko im znači ovaj rezultat. Gotovo svima, osim Joveljiću, ovo je bio prvi meč u dresu reprezentacije Srbije i pobeda u Los Anđelesu. Ako ništa drugo, ostaće kao sjajna uspomena i doza samopouzdanja za neke nove izazove, većini već za koji dan na Mozzart Bet Superligaškoj sceni.

 SAD – SRBIJA 1:2 (1:1)

/Vaskez 29 – Ilić 43, Simić 46/

Stadion: Benk of Kalifornija

Sudija: Danion Parčment (Jamajka)

SAD (4-3-3): Slonina – Gresel (od 62. Džons), Cimerman (od 46. Long), Gomez, Vaskez (od 62. Akosta) – Pomikal (od 62. Houp), Sonora (od 58. Vilijamson), Zendehas – Kauel (od 72. Ariola), Moris, Nil.

SRBIJA (4-2-3-1): Đ. Petrović (od 46. Rosić) – Mijailović, Stojić, Veselinović, N. Petrović – Petković (od 80. Bijelović), Topić (od 46. Štulić) – Simić (od 76. Damjanović), Ilić (od 62. Ivezić), Lučić (od 62. Pantović) – Joveljić.

 



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiLuka IlićDejan Joveljićveljko simić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara