Kerkez i Maldini (© Milan)
Kerkez i Maldini (© Milan)

Srbin iz Milana je izričit: Igraću za Mađarsku

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 12:17

Miloš Kerkez je odlučio

Odjeknula je u ponedeljak veče vest da je Milan doveo mladog Srbina, odjeknuće i informacija da Miloš Kerkez planira da igra za Mađare.

Novi levi bek Rosonera, za početak prosleđen na kaljenje u razvojni tim sedmostrukog prvaka Evrope, precizno se izjasnio koja selekcija mu je bliža srcu: mađarska ili srpska?

Izabrane vesti

Razgovarali smo o toj temi u okviru porodice. Mišljenja nam se podudaraju. Definitivno želim da igram za reprezentaciju Mađarske, ne poričem, odluka je sazrela dok sam igrao za Đer“, jasan je 17-godišnji defanzivac rođen u Vrbasu 2003.

Kerkez nikad nije imao prohodnost u ovdašnjim klubovima, dokazivao se u zemlji severnih suseda, Đer mu je dao šansu, pa je razumljivo što je izabrao put koji su prokrčili Nemanja Nikolić iz Sente i Filip Holender iz Kragujevca, opredelivši se da, iako rođeni Srbi, igraju za Mađarsku.

Dosad je bio član samo kadetske reprezentacije komšija, do poziva za A tim ima vremena i potrebno je najpre da se nametne na San Siru. Njegovom novom omiljenom stadionu, jer je prethodno bio zagledan u Torino.

Tačno je, navijao sam za Juventus dok sam bio dete, ali sad se situacija promenila. Nadam se da će Milan sačuvati lidersku poziciju na tabeli Serije A“.

Velika očekivanja imaju Rosoneri od Miloša Kerkeza. Navodno su ga angažovali na mig direktora Paola Maldinija, koji je u Mađarsku poslao poseban avion samo da bi mladi fudbaler doputovao na potpis ugovora.

Ako sam promenio mišljenje po pitanju kluba za koji navijam, ne moram, srećom, pri odgovoru na pitanje koji je najbolji levi bek svih vremena. Paolo Maldini. Teo Ernandez je u savremenom dobu jedan od boljih, a zanimljivo da je moj novi saigrač fudbaler dvojnog državljstva, poseduje i francuski i španski pasoš“, dodao je Kerkez.


tagovi

Miloš KerkezPaolo Maldiniac milanFudbalska reprezentacija Mađarskefudbalska reprezentacija Srbije

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara