Kerkez, Masara i Maldini (© AC Milan)
Kerkez, Masara i Maldini (© AC Milan)

Srbin iz Vrbasa potpisao za Milan: Dočekao ga Maldini, plan je da zameni Ernandeza

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 21:04

Miloš Kerkez za početak u mladom timu Rosonera

Pravo niotkuda, odjenula je u ponedeljak veče vest da je slavni Milan doveo Srbina. Poslednjeg dana prelaznog roka u Italiji, sedmostruki prvak Evrope realizovao je transfer 17-godišnjeg levog beka Miloša Kerkeza.

U pitanju je doskorašnji član mađarskog Đera, jesenas 16 puta na terenima Druge lige Mađarske, čiji su kvaliteti zapali za oko ni manje, ni više nego legendarnom Paolu Maldiniju. Tehnički direktor Rosonera nekad je i sam pokrivao mesto uz levu aut-liniju, sposoban je da proceni ko koliko vredi, a podatak da je dočekao Kerkeza u službenim prostorijama kluba, u prisustvu sportskog direktora Rikija Masare, pokazatelj je koliko je insistirao da se posao završi.

Izabrane vesti

Tim pre što se pompezni dočeci praktikuju za velike zvezde, asove od imena i karijere, ali čim su u Milanu na ovaj način predstavili Kerkeza jasno je šta od njega očekuju.

Nema potrebe da naglašavam da smo počastvovani pozivom Milana, pre svih Paola Maldinija. Rekli su nam da će Miloša tretirati kao fudbalera seniorskog pogona i da će preostali deo sezone iskoristiti da se spremi kako bi na leto postao konkurencija Teu Ernandezu na poziciji levog beka. Eto izazova, prilike da radi i dokazuje se“, rekao je Danijel Kapoši, menadžer Miloša Kerkeza.

Predviđeno je da za početak Miloš Kerkez stiče iskustvo na terenima Primavere (Liga mladih timova), treniraće ga Federiko Đunti, a u takvom okruženju će imati više prilike da se navikne na stil italijanskog fudbala nego da čeka – i pitanje je da li pored ove sezone nezamenjivog Tea Ernandeza – šansu u Seriji A.

A na leto...

Zahvalan sam svim mojim trenerima u Đeru, pre svih Peteru Štarku i Šandoru Čatu, što su mi omogućili da dođem do ovog nivoa. U Đeru nisam samo napredovoa igrački, već sam i ljudski sazreo, što je posledica činjenica da sam trenirao sa starijima od sebe i što sam od Tamaša Priskina (aktuleni napadač Đera, op, au) naučio osnove profesionalizma. Nikad neću zaboraviti period u Đeru“, rekao je Kerkez.

Momak je rođen u Vrbasu 7. novembra 2003, poseduje dvojno državljanstvo, kolege iz Mađarske uveravaju da će, pošto je već igrao za kadete, izabrati selekciju severnih suseda (kao, na primer, Nemanja Nikolić iz Sente ili Kragujevčanin Filip Holender), međutim, kako se može čuti, u Fudbalskom savezu Srbije planiraju da mu predstave ideju po kojoj bi obukao dres Orlova.

Pre nego što se skrasio u Đeru, Miloš Kerkez je bio na probi u bečkom Rapidu, nedavno se šuškalo da ga želi Juventus, ali se bržim i konkretnijim pokazao Milan.



tagovi

Paolo MaldiniZimski prelazni rok 2021Miloš Kerkez

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara