Srbin na golu Jermena činio čuda u Turskoj; ljuti Hrvati razbucali Letoniju

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 22:43

Turci se izvukli u 88. minutu

Nije to nikakva novost, čak bismo rekli da ima sličnosti sa dešavanjima u košarkaškoj reprezentaciji Srbije. Kada god im gori pod nogama, ili igraju meč pod moranjem, Hrvati zablistaju. Nekada protiv istinskih velesila, nekada protiv autsajdera kao ove večeri u Rijeci

Sve ukazuje na to da će izabranici Zdravka Dalića, kao zvenično treća reprezentacija na svetu, otići bez po muke na još jedan turnir. Baš kao što su bez po muke slavili protiv Letonije – 5:0. Blistao je napadač zagrebačkog Dinama Bruno Petković, dovoljno inspirisan da maestralnim potezima diže publiku na noge.

Izabrane vesti

Moguće je i da je Bruno bio ljut posle svih ovoletošnjih neuspeha sa zagrebačkim Dinamom. Kao da je želeo da istrese bes nad nedužnim Letoncima i uspeo je u tome. Podsetio je na najbolja izdanja u karijeri Bruno Petković, ona iz Dinama pod vođstvom Nenada Bjelice kada se za njega interesovala Barselona.

Da će ovo biti njegovo veče pokazao je u treće minutu kada je savršeno izveo slobodan udarac i doveo Kockaste u vođstvo. Bilo je tada jasno da bunker Letonaca, kao primarni plan, neće uspeti da zadrđi nalete domaćina. Bila je to klasična igra mačka i miša. Petković je još jednom pogodio mrežu, ovog puta iz nešto lakše situacije na asistenciju Perišića. Pre toga je pogodioi Ivanušec. Dakle, Hrvati su imali tri gola viška na poluvremenu. Mogao je Dalić da kombinuje, a četvrti gol bio je delo Kramarića.

Mogli su Jermeni da postanu ozbiljan hit kvalifikacija i zakomplikuju situaciju u toj grupi. Malo im je nedostajalo da sa Srbinom Ognjenom Čančarevićem na golu sruše Tursku. Imali su vođstvo, uspešno se branili, ali su poklekli u 88. minutu kada je pogodio Jildirim.

Na golu Jermenije stajao je Ognjen Čančarević, i spustio roletnu. Branio je sve živo bivši čuvar mreže Slobode iz Užica, posebno u drugom poluvremenu kada su Turci pritiskali sa svih strana. Imao je pet odbranjenih šansi, ali je poklekao u finišu. Nedostajala je Čančareviću podrška kompletnog tima. Šteta zbog srpskog čuvara mreže, koje je posredno mogao da donese treći uzastopni trijumf Jeremenima, nakon što su slavili protiv Velsa i Letonije.-

Blistao je u Turskoj kapiten Hakan Čalhanoglu, spajao sa golom saigrače, koji nisu imali dovoljno koncentracije pred Ognjenom Čančarevićem. Posebno se to odnosi na Zekija Čelika.

Stigla je kazna u režiji Daršjana. Promašivali su i dalje šanse Turci, ali su uspeli da prežive pogotkom Jildirima.

GRUPA D

Hrvatska - Letonija 5:0 (3:0)

/Petković 3 i 44, Ivanušec 13, Kramarić 68, Pašalić 78/

Turska - Jermenija 1:1 (0:0)

/Jildirim 88 - Dašjan 49/



tagovi

Bruno Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara