"Odita na promociji "
"Odita na promociji "

Srpska pijaca: Odita konačno potpisao! Marinković u Turskoj, Spartak doveo pojačanje iz Ukrajine

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.06.16. | 10:23

Dragan Milovanović napustio Metalac, Novi Pazar čeka trenera, ali čuva golmane

Odita na promociji Danima se pričalo, sad je i ozvaničeno. Obojora Odita je novi napadač Mladosti iz Lučana. Snažni Nigerijac je juče zadužio dres kluba iz Dragačeva u koji je stigao posle dve sezone u Voždovc, a iskustvom bi trebalo da postane jedan od aduta ekipe Nenada Milovanovića, već pojačane potpisima Ivana Miloševića, Vladimira Radivojevića, Aleksandra Pejovića i Nikole Andrića.
Veoma sam srećan što sam došao u Mladost. Ovde me cene kao igrača, ja ću im se na tome odužiti. Očekujem da pružim dobre igre u plavo-belom dresu i postignem dosta golova. Mladost je veoma ambiciozan i organizovan klub, mislim da pravi ekipu koja će igrati zapaženu ulogu u pretstojećem prvenstvu. U karijeri sam uvek želeo da učim i napredujem, nadam se da će moje znanje i iskustvo pomoći mladim napadačima Mladosti da što pre stasaju i postanu igrači“, rekao je na promociji Obiora Odita.

Angažman je pronašao i njegov saigrač iz prethodne sezone. Nenad Marinković je iz Voždovca prešao u Tursku. Promovisan je u pojačanje drugoligaša Gacijantepa BB. Ugovor je potpisan na tri godine (jedna, plus dve).
Dogovorio sam se lako sa čelnicima Gacijantepa, imali su razumevanja za moje zahteve i potpisali smo ugovor na obostrano zadovoljstvo. Nemanja Kojić, nekadašnji centarfor Partizana i Nikola Raspopović, bivi igrač Rada će mi pomoći da se prilagodim. Ciljevi kluba su mi predočeni, ideja je da se sledeće sezone plaisramo u elitu“, raportirao je za Sport Marinković.

Izabrane vesti

Nenad MarinkovićS druge strane, Sportski žurnal donosi informaciju da je Spartak doveo dvojicu novajlija. Reč je o štoperu  Dejanu Kerkezu (20) i ofanzivnom vezisti Vadimu Žuki (25).
Kerkez je dosad igrao za ČSK iz Čelareva, dok nam Žuk stuiže iz Ukrajine, gde je igrao u Prvoj ligi, za Goprnjak Krivi Rog“, rekao je potpredsednik Subotičana Goran Drača.

Dragan MilovanovićInformacija i iz Gornjeg Milanovca: Metalac je napustio Dragan Milovanović, napadaču je istekao jednogodišnji ugovor i slobodan je uizboru nove sredine.
Iz Metalca nosim lepe uspomene, ali nisam želeo da produžim ugovor, jer su moji planovi drugačiji. Priželjkujem odlazak u inostranstvo, možda ponovo u Kirgistan, gde sam već bio u ekipi šampiona te zemlje Dordoi. U slučaju korektne ponude nekog od domaćih klubova mogući su dogovori“, rekao je Žurnalu Milovanović.

Što se tiče Novog Pazara, tamo je velike neizvenost. Ekipa je u petak počela pripreme, međutim, bez šefa stručnog štaba. Želja „krnje“ uprave je da to bude Zoran Marić, koji je i završio prethodno prvenstvo, međutim, on juče nije vodio trening. Druga briga su fudbaleri. Juče ih je na prozivci bilo 24.
Pokušaćemo da zadržimo nekolicinu igrača iz prošlog prvenstva: Trtovca, Micevskog, Vusljanina... Verujem u produžetak saradnje sa oba čuvara mreže, Živkoviću je istekao ugovor, ali je voljan da ostane, dok je Zečević naš član još 12 meseci“, telegrafski će u izjavi za Žurnal Saudin Huseinović, sekretar stručnog štaba Novog Pazara.

Pročitajte sve vesti vezane za prelazni rok u našem SPECIJALU, ili klikom na tag „LETNJI PRELAZNI ROK 2016“.

(FOTO: fkmladostlucani.com, MN Press, Star sport)


tagovi

fk voždovacSuperligasrpska pijacaSrbijaObiora OditaNovi PazarNenad MarinkovićMladost LučaniMetalacletnji prelazni rok 2016Dragan Milovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara