Saša Marjanović, Foto: Starsport
Saša Marjanović, Foto: Starsport

Srpski El Klasiko: Derbi u Kruševcu vredniji od tri boda

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.11.21. | 10:09

Kruševljani i Nišlije samo ceo plen označavaju kao prihvatljiv ishod

Jedan od derbija 17. kola superligašku publiku očekuje danas od 17 časova kada će Napredak dočekati Radnički. Veliko rivalstvo zasnovano na bogatoj trediciji klubova, dobiće novu stranicu, a pred važnu borbu pretendenata na gornji deo tabele u oba tabora zrače optimizmom.

17.00: (2,65) Napredak (3,10) Radnički Niš (2,80)

Izabrane vesti

Kruševljani prvi izazov posle reprezentativne pauze dočekuju motivisani da se vrate na pobednički kolosek, a o značaju susreta govorio je vezista Čarapana Saša Marjanović.

"Kruševljani utakmicu sa Radničkim iz Niša doživljavaju kao svojevrstan derbi i nazivaju je srpski El Klasiko. Rivalstvo koje traje razlog je zbog kojeg je ova utakmica iz te perspektive posebna. I mi i oni se borimo za gornji deo tabele, bodovi su bitni u svakom delu prvenstvene trke, ali posebno sada kad je ostalo manje od mesec dana do pauze. Prilika je za ubiranje plodova svega što se do sad radilo. Važno je da ostanemo koncentrisani i da sa što većim bodovnim saldom odemo na zimsku pauzu", naglasio je Marjanović.

Gostovanje bivšeg kluba za rođenog Nišliju ne predstavlja poseban izazov s obzirom na to da je pregršt puta već imao priliku da odmeri snage sa timom sa Čaira.

"Pet godina nisam u Radničkom za koji sam igrao praktično tri godine. Rođeni sam Nišlija, ali ovo je utakmica kao svaka druga, ne izaziva u meni ništa drugačije emocije od ostalih. Kao i u svakom duelu cilj nam je da pobedimo. Rasplet je takav da utakmice ova dva kluba u poslednjem periodu uvek dođu u prelomnim trenucima, te je upravo rezultatski motiv najveći pokretač".

Susret pod Bagdalom biće prilika da se Napredak revanšira Radničkom za poraz (2:4) sa početka sezone.

"Vodili smo na poluvremenu 2:1, ali u nastavku se situacija preokrenula, da ne navodim razloge, jer ne želim da tražim alibi, međutim danas je prilika da odigramo kvalitetnu utakmicu, da se pokažemo u najboljem svetlu i da ostvarimo dobar rezultat", kazao je Marjanović.

Važnost duela sa Nišlijama istakao je i Milan Đuričić, šef stručnog štaba Napretka.

"Igramo za nas, ali i za navijače, veoma bitnu utakmicu. Generalno, neophodna su nam tri boda. Igrači imaju veliku želju da pobede, primetno je to u radu tokom cele nedelje. Trijumf bi nam garantovao stabilnost pred finiš polusezone i fudbalski ćemo učiniti sve da pobedimo. Izgaraćemo na terenu svih devedeset minuta sa željom da budemo bolji nego na prethodnoj utakmici, na koju više ne želimo da se osvrćemo", izjavio je Đuričić.

Iskusni strateg pre dolaska u Napredak vodio je upravo današnjeg rivala te među timovima nema mnogo nepoznanica.

"Predstojeća utakmica nam je najvažnija i biće putokaz pred finiš. Dakle, idemo otvoreno na pobedu, uz poziv navijačima da dođu i pomognu, jer danas je svaki segment jako bitan. Imaju Nišlije problema, Pejović neće igrati, Kovačević ima problem sa ligamentima. Moraće da izvrše neku rotaciju u sredini. Očekujemo Kahrimana, desno Aksentijevića, levo Stankovića, tu Stevanovića i Vujadinovića. U sredini možda Mitrović, Japanac... I tu imaju neke dileme. U napadu Škrbić, Duronjić, eventualno neko od klinaca, možda Vanja Ilić. Očigledno, imaju problem na zadnjem veznom i to će u nekoj meri da im poremeti balans u ekipi. Što se tiče naše kadrovske situacije, osim Raškovića koji je upario kartone, očekujem da će svi biti spremni", kazao je Đuričić.

Sa jednakim optimizmom duel 17. kola dočekuju i gosti, te šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak samo ceo plen prihvata kao uspeh.

"Pred nama je jedna veoma teška utakmica protiv ozbiljnog protivnika. Poznajemo ekipu Napretka, veoma dobro ih vodi iskusni stručnjak, Milan Đuričić. Na terenu ih predvode odlični igrači poput Marjanovića, Đuričkovića i Sprema. Imaju dobru sezonu i čeka nas ozbiljan test u Kruševcu. Međutim, ukoliko mi želimo u gornji deo tabele, a želimo, moramo da izađemo na ovaj meč fokusirani, da damo maksimum i da učinimo sve što je u našoj moći da pobedimo", rekao je Batak.

Nagoveštaj kadrovskih problema na koje je ukazao Đuričić, potvrdio je Batak.

"Imamo i određenih poteškoća, a tiču se kadrovske situacije. Кovačević, Bjeličić i Duronjić su povređeni i neće igrati, juče se povredio i Spasić, a Vukadinović je tokom ove pauze napustio Radnički. Bez obzira na to, mi iza sebe imamo dve nedelje odličnog rada. Idemo u Kruševac optimistični i samouvereni, pokušaćemo da se od početka nametnemo na terenu, da se mi pitamo i da kroz takav pristup dođemo do željenog rezultata, a to je pobeda", rekao je trener tima sa Čaira.

SUPERLIGA SRBIJE – 17. KOLO

Petak

TSC – Metalac 1:2 (1:1)

/Stanojev 23 – Đurić 21, 91/

Subota

13.00: (2,85) Proleter (3,10) Voždovac (2,60)

15.00: (2,40) Radnik (3,25) Kolubara (3,05)

17.00: (2,65) Napredak (3,10) Radnički Niš (2,80)

Nedelja

13.30: (14,0) Mladost (6,75) Crvena zvezda (1,20)

15.45: (1,30) Partizan (5,20) Vojvodina (11,0)

17.00: (1,70) Spartak (3,70) Radnički Kragujevac (5,20)

Ponedeljak

15.00: (1,37) Čukarički (4,80) Novi Pazar (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Saša MarjanovićMilan ĐuričićRadoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara