Srpski fudbaleri čiji transferi se očekuju: Đuričić je bingo, a Birmančević će biti najskuplji

Vreme čitanja: 10min | ned. 02.01.22. | 09:09

Vlahović je tempirana bomba za leto, a neki poput Radonjića, Gaćinovića, Ilića ili Šaponjića vape za rehabilitacijama karijera

U našim najavama zimskog prelaznog roka ste se upoznali ko su moguće transfer bombe zimske pijace, šta traže veliki klubovi, kakva je situacijama sa igračima koji su ušli u poslednjih šest meseci ugovora, a ovde vam donosima pregled srpskih fudbalera za koje postoje realne i manje realne šanse da promene sredinu u januaru.

Dušan Vlahović

Izabrane vesti

Ne samo da je najtraženiji Srbin već je jedan od najtraženijih igrača na svetu i gomila velikih klubova bi bila presrećna da se pohvali sa njim kao zimskim kapitalcem. Iza Dušana Vlahovića je spektakularna godina u Fiorentina koja ga je eliti evropskog fudbala preporučila kao onaj najfiniji golgeterski materijal. Posle Halanda je sigurno najpoželjnija "devetka" na Starom kontinentu. Gotovo da nema kluba u kojem ga ne bi čekalo mesto startera u špicu. Juventus, Milan, Barselona, Mančester Siti, Arsenal, PSŽ, Totenhem... Kod svih bi bio dočekan raširenih ruku i svi su do sada pokazali interesovanje. Ipak, realnost je da ove zime ostane u Firenci, bori se za Zlatnu kopačku i onda na leto dovede Ljubičaste pred svršen čin da moraju da ga prodaju godinu dana pre isteka ugovora kako bi naplatili obeštećenje. Biće Vlahović u januaru svakodnevna tema u evropskim medijima, pričaće se i o zimskom transferu pa ne treba isključiti ni tu opciju. Svakakvih iznenađenja smo se nagledali u prelaznim rokovima, a Vlahović je toliko dobra prilika da bi neki klubovi u ovom prelaznom roku mogli da istresu nerealnu svotu novca na sto i osiguraju potpis haubice iz Zemuna. Arsenal?

Luka Jović

Kao i u prethodna dva prelazna roka, tako će se i u ovom ime Luke Jovića vrteti u stranim medijima kao januarska opcija za neke klubove. Jovićev status je isti kao i ranije. Nema veliku minutažu i uglavnom je u ulozi džokera. Ali deluje da mu i to odgovara. Ni Real, ni Anćeloti, ni Jović nisu dali nikakve naznake zimskog rastanka. Ako igrač poželi da promeni sredinu, verovatno ga Real i trener neće vući za rukav da ostane. Borusija Dortmund, Inter, Milan i još neki klubovi su pokazivali interesovanje do sada, ali je mnogo relanija opcija da se ta priča odigra na leto kada u Real dođe neka napadačka bomba. Ipak, kao i u slučaju Vlahovića, stvari u prelaznom roku mogu da se okrenu za mesec dana i da stigne ponuda koja se ne odbija.

Uroš Račić

Njegovo ime je stidljivo počelo da se pominje u kontekstu zimskog transfera jer mu se status promenio u odnosu na prošlu sezonu. Kod novog trenera Bordalasa nema više ulogu i minutažu kao što ju je imao ranije i neki klubovi poput Fiorentine su to detektovali i počeli da se raspituju. Njegov agent je demantovao mogućnost odlaska, ali Valensijina finansijska kriza, Račićev nedefnisian status i motiv da ostane na spisku selektora Stojkovića bi mogli da nateraju mladog vezistu da promeni sredinu u januaru.

Filip Đuričić

Foto: ReutersFoto: Reuters

E, on bi realno mogao da bude najveća srpska zvezda zimskog prelaznog roka. Filip Đuričić je u Sasuolu potpuno oživeo karijeru koja je bila u silaznoj putanji. Postao je standardan reprezentativac i jedan od najvrednijih naših fudbalera. A ono što ga posebno čini zanimljivim većim klubovima je činjenica da mu na leto ističe ugovor sa Neroverdima i da je već sada slobodan da potpiše predugovor sa novim poslodavcem. Male su šanse da dođe do dgovora o nastavku saradnje u Sasuolu tako da je lov na njegov potpis već počeo. Prvo su se pominjali premijerligaši poput Vest Hema i Kristal Palasa, potom holandski velikan Fajenord, ali poslednjih dana je Inter iskočio u prvi plan. Interov direktor Bepe Marota je poznat kao maestralan lovac na igrače bez ugovora i Đuričić je i te kako ozbiljna opcija za Nerazure. Da li već ovog januara uz simbolično obeštećenje ili na leto za džabe, videćemo u narednim nedeljama.

Nemanja Radonjić

Sve češće je klupski status Nemanje Radonjića čardak ni na nebu, ni na zemlji. Ume da zablista, ali i da nestane. Definitivno mu fali kontinuitet i da sveže nekoliko dobrih nedelja ili meseci bez povrede. U Benfiki to nije slučaj. Došao je letos iz Marselja na pozajmicu sa klauzulom da ga Orlovi otkupe za 7.000.000 evra ako sakupi 25 utakmica u njihovom dresu, ali je izvesno da se to neće desiti. Možda mu odlazak Žorža Žezusa i promena trenera preokrenu status, ali sve su prilike da će ga Benfika vratiti na Velodrom. Možda već i ove zime. Tamo mu takođe nije zagarantovana minutaža pa nije isključena neka nova iznenađujuća pozajmica kao u prošlom zimskom prelaznom roku kada je poslednjeg dana potpisao za Hertu.

Adem Ljajić

I on je jedan od igrača koji nema svetlu budućnost u aktuelnom klubu. Ljajić je ušao u poslednjih šest meseci jako bogatog ugovora u Bešiktašu za koji ove sezone nije odigrao ni minut. Upravo ga visina ugovora drži u Bešiktašu jer još nema kluba spremnog da preuzme visoka primanja na sebe. Ako želi da igra fudbal u drugom delu sezone, moraće da pristane na manju platu. Zainteresovanih ima. Bašakšehir se poslednjih dana pominje, ali ni oni ne mogu da isprate visoke finansijske uslove iskusnog Pazarca.

Veljko Birmančević

Foto: ReutersFoto: Reuters

Velika je verovatnoća da će Veljko Birmnačević ove zime postati vlasnik najskupljeg transfera nekog srpskog fudbalera. Iza talentovanog krila je fenomenalna sezona u švedskom Malmeu. Vrednost mu je skočila vrtoglavo. Posebno se istakao sjajnim igrama u kvalifikacijama za Ligu šampiona i već posle godinu dana se stvorila atomsfera da je prerastao Malme i švedski fudbal. I da to treba da unovči već ove zime. Švedski mediji prenose da postoji interes iz "liga petice" za bivšeg fudbalera Čukaričkog i da bi transfer mogao da postane najskuplji u istoriji švedskog fudbala i da dostigne visinu od 10.000.000 evra.

Miloš Veljković

Standardni reprezentativac Srbije definitivno nije igrač za nemačku Cvajtu. Vredi mnogo više. Uz sav respekt prema Verderu čiji član je već šest godina. Ušao je u poslednjih šest meseci u govora i to ga čini još poželjnijom akvizicijom. Direktor Frank Bauman je rekao da Verder želi da zadrži Veljkovića i da mu ponudi odgovarajuće finansijke uslove za igrača tog kalibra, ali čini se da su šanse za to male. Reprezentacija je samo dodatno digla cenu trofejnom Orliću i realno je da možda već ove zime pređe u klub većih ambicija. Poslednjih dana se Trabzon pominje kao potencijalna sredina.

Mijat Gaćinović

Karijera Mijata Gaćinovića je u padu od odlaska iz Ajntrahta. Ispostavilo se da Hofenhajm nije bio pogodak i da je rastanak već ovog januara najbolja opcija za sve. Brzonogi Hercegovac je igrao samo šest puta u prvom delu sezone, a Bild piše da je klub spreman da ga pusti ove zime na pozajmicu i da se čeka prava ponuda. Gaćinović sigurno ima kvalitet za mnogo ozbiljniju ulogu od ove u Hofenhajmu i biće jako bitno da pogodi sa klubom i vrati se u nekadašnju formu kada je bio i redovan član reprezentacije Srbije. Selektor Stojković je već ranije pomenuo njegovo ime u kontekstu igrača koji nisu zaboravljeni i na Mijatu je da pronađe pravu sredinu u kojoj će oživeti karijeru. Tek mu je 26 godina, može on još mnogo.

Mihailo Ristić

Još jedan igrač koji je ušao u poslednjih šest meseci ugovora je nesuđeni vezista, a danas standardan levi bek u ligama petice. Ristić je standardan u Monpeljeu koji je pravi hit sezone u konkurenciji mnogo bogatijih i zvučnijih francuskih klubova. Sjajna individualna i timska sezona plus redovni pozivi u reprezentaciju Srbije su Ristića doveli u lagodnu poziciju da već sada može da birka dobre ponude i traži veći ugovor. Crvena zvezda je želela da ga vrati, ali sa Ristićevim trenutnom rejtingom to nije bila realna opcija. Može da ostane u ligama petice i da zaradi mnogo više. Nije isključeno da ostane u Monpeljeu za jači ugovor jer na jugu Francuske se baš fudbalski pronašao i igra najbolji fudbal u životu.

Aleksandar Pešić

Aleksandar Pešić je jedno od otkrića sezone među srpskim fudbalerima. Eksplodirao je turskom Karagumruku i prvi je strelac lige. Vrednost mu se multiplicirala i već ove zime bi veliki klubovi poput Fenerbahčea rado videli u svojim redovima. Međutim, mala je verovatnoća da će Karagumruk pristati da ga proda usred sjajne sezone. Ima još godinu i po dana ugovora i treba da dođe baš neka preozbiljna ponuda da bi Pešić promenio sredinu. Mada, nikad ne reci nikad...

Mile Svilar

Među igračima koji su ušli u poslednjih šest meseci ugovora je i talentovani golman Mile Svilar koji brani za B tim Benfike. I vrlo verovatno je da će do kraja sezone ostati u tom statusu, ali i da će u međuvremenu pronaći sledeći klub. Ne pominju se šanse da produži saradnju sa Benfikom na čiji gol je stao samo sa 17 godina u Ligi šampiona. Iako je branio za prvi tim Orlova na dvadesetak utakmica, u poslednje vreme je pao u drugi plan i B tim. Ipak, njegov potencijal je odavno notiran i neki drugi veruju u njega. Na primer Genk koji se pominje kao glavni favorit za dovođenje Svilara.

Dimitrije Kamenović

Univerzalni defanzivac je letos bio žrtva grešaka u administraciji Lacija i Čukaričkog pa je polusezonu proveo bez licence za takmičenje. Od ove zime će biti registrovan za Lacio, a nekoliko klubova među kojima je i Udineze su već iskazali želju da ga pozajme i ponude mu veću minutažu. Ipak, prema saznanjima MOZZART Sporta, Kamenović će najverovatnbije ostati u Laciju po želji trenera Sarija i postepeno će dobijati šansu u drugom delu sezone.

Svetozar Marković

Nije srpski štoper iskoristio ni drugu šansu u Olimpijakosu tako da ove zime sledi definitivan rastanak. Na početku sezone je dobio neku malu minutažu, ali od tada ga nema u planovima grčkog velikana. Jedan je od igrača koji imaju zeleno svetlo da napuste Pirej ove zime. Kada je prvi put išao po minutažu iz Pireja, uspeo je da se vrati u fudbalski život na pozajmici u Partizanu. Hteli su crno-beli letos da ga zadrže, ali je on rešio da još jednom proba u Olimpijakosu. Sada se kao moguća destinacija pominje Holandija odakle su neki klubovi pokazali interesovanje.

Ljubomir Fejsa

Kolekcionar titula je već skoro pola godine bez kluba otkako je napustio saudijski Al Ahli gde ga je doveo Vladan Milojević. Iako se spekulisalo o povratku u Partizan, trenutno to nije aktivna opcija. Sredinom jeseni se u turskim medijima spekulisalo da su neki tamošnji prvoligaši zainteresovani za bivšeg reprezentativca Srbije, ali od tada nema nikakvih novih informacija.

Nemanja Motika

Srpski vunderkind iz Bajerna će biti jedno od zanimljivijih imena na nemačkoj fudbalskoj pijaci ove zime. Fenomenalnim igrama u B timu Bajerna (18 golova i devet asistencija na 26 mečeva) je skrenuo pažnju brojnih klubova koji bi da mu daju minutažu kakvu Bajern trenutno ne može da mu ponudi. Mladi reprezentativac Srbije i dalje ima status ozbiljnog projekta u Minhenu, ali nije isključeno da nemački gigant odluči da ga pusti na pozajmicu u neku jaču konkurenciju od B tima. Verder, Augzburg i Hamburger se već pominju kao zainteresovani da razvijaju talenat mladog Srbina.

Aleksandar Kolarov

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije se nalazi na poslednjoj raskrsnici u igračkoj karijeri. Zbog problema sa leđima i poznih godina je ispao iz bilo kakvih planova Interovog trenera Simonea Inzagija. Ima još šest meseci ugovora sa Nerazurima, ali je raskid saradnje najverovatnija opcija ove zime. Neki mediji na Čizmi pominju da ga želi Kaljari, neki pišu i da je levonogi bombarder blizu odluke da završi karijeru...

Luka Stojanović

Partizanovo dete je završilo misiju u Americi i opet podgrejalo srca navijača crno-belih da bi mogli da ga vide u prvom timu. Slobodan je igrač i čeka ponude, ali one najprimamljivije iz Humske, još nema... Na Kipru je ostavio dubok trag i tamošnji mediji pišu da bi mogao da se vrati kao veliko pojačanje.

Sava Aranđel Čestić

Mladi Srbin rođen u Nemačkoj je bio jedno od iznenađujućih imena koja su se u 2021. godini našli na spisku Dragana Stojkovića Piksija. Poziv je dobio jer je iza njega bilo nekoliko odličnih bundesligaških mečeva za Keln. Ali to je bila prva polovina godine. U drugoj ga nije bilo na terenu. Keln mu je dao zeleno svetlo da ove zime pronađe klub u kojem bi igrao kao pozajmljen fudbaler i sticao iskustvo i afirmaciju. Ranije se Lil pominjao kao zainteresovan, ali u poslednje vreme se Francuzi nisu oglašavali povodom Čestića...

Luka Ilić

Igrač koji definitivno menja klub ovog januara je Luka Ilić. Posle godinu i po dana se rastao sa Tventeom u kojem je igrao kao pozajmljen igrač Mančester Sitija. Skoro da ga nije bilo na terenu u prvom delu sezone i odluka o prevremenom raskidu pozajmice nije nikoga iznenadila. Sa Sitijem ima ugovor još šest meseci i skoro je izvesno da sledi nova pozajmica. U narednih mesec dana ćemo videti i gde...

Ivan Šaponjić

Epizoda srpskog napadača u Ateltiku se bliži kraju. Prema očekivanjima, nije dobio neku ozbiljniju šansu u prejakoj konkurenciji kod Čola Simonea. Nije ga bilo na terenu u prvom delu sezone, ugovor mu ističe na leto i rastanak ove zime je najrealnija opcija. Prvi klub koji je pokazao interesovanje za zlatnog Orlića sa Novog Zelanda je švedski Jurgorden u kojem bi ga dočekali kao ozbiljno pojačanje i dali mu šansu i minutažu da rehabilituje karijeru.


tagovi

Miloš VeljkovićVeljko BirmančevićAdem LjajićNemanja RadonjićFilip ĐuričićUroš RačićLuka JovićDušan VlahovićMihailo RistićAleksandar PešićMile SvilarDimitrije KamenovićSvetozar MarkovićLjubomir FejsaNemanja MotikaAleksandar KolarovLuka StojanovićSava Aranđel ČestićLuka IlićIvan Šaponjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara