Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Srpski obračun u Andaluziji: Juve za spas sezone, Sevilja je četvrtkom čudo

Vreme čitanja: 4min | čet. 18.05.23. | 10:29

Liga Evrope: Posle 1:1 u Torinu, Andalužani dočekuju večeras (21.00) Juventus u revanšu polufinala. Pol Pogba se opet povredio. Kostić i Vlahović udaraju na Gudelja i Dmitrovića

Bitka za Budimpeštu. Velelepna Puškaš arena poslednjeg dana maja biće poprište sudara meča za titulu u Ligi Evrope i ulaznice za Ligu šampiona naredne sezone. Roma u Leverkuzenu brani gol prednosti iz Rima (1:0), dok su Juventus i Sevilja pre sedam dana odigrali nerešeno – 1:1. Bjankoneri su u poslednjim trenucima meča stigli do izjednačenja golom Federika Gatija. Revanš je večeras (21.00) na stadionu Sančez Pishuan.

Andalužani su u ovom veku čak šest puta bila najbolji u drugorangiranom takmičenju, dok Stara dama traži spas turblentne sezone. Kada se igra četvrtkom, zna se da je tada Sevilja najjača. Odlaskom Horhea Sampaolija procvetao je tim za koji igraju Nemanja Gudelj i nekadašnji reprezentativac Srbije Marko Dmitrović.

Izabrane vesti

Sevilji je ovo sedmo polufinale Lige Evrope i svaki put kada je došla među četiri najbolja tima uspela je da osvoji pehar. U Andaluziji veruju da će tradicija da se nastavi i ove godine. Očekuju se krcate tribine.

21.00: (2,60) Sevilja (3,25) Juventus (3,00)

Iskusni stručnjak Hose Luis Mendilibar preporodio je Sevilju koja je od borbe za opstanak u Primeri sada u situaciju da se bori za Evropu u domaćem takmičenju, a put do Lige šampiona vodi samo preko Lige Evrope, odnosno pehara u ovom takmičenju.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE DUŠAN VLAHOVIĆ DA POSTIGNE GOL SEVILJI JE 3,50.

Sevilja je za vikend pobedila Valjadiolid sa 3:0. U prethodnoj rundi je pao Mančester Junajted. Posle 2:2 na Old Trafordu, u revanšu na Sančez Pishuanu je bilo 3:0 za domaćina. Staroj dami je ovo takmičenje jedina šansa za trofej, posle ispadanja iz Kupa Italije. Za razliku od Sevilje, Bjankoneri mogu do Lige šampiona i preko Serije A (ako im opet ne budu oduzeti bodovi koji su im vraćeni), gde su trenutno drugi, iza šampiona Napolija.

Domaćin u revanšu ne može da računa na Đoana Đordana, Tangija Nijanzua i Markaa zbog povreda. Juventus dolazi u Andaluziju bez Pola Pogbe, Matija de Šilja i Leonarda Bonučija.

Marko Dmitrović brani u Primeri, dok prednost u Ligi Evrope ima Marokanac Bono. Za Nemanju Gudelja je rezevisano mesto štopera. Marokanac En Nesiri, strelac jedinog gola u Torinu, biće najistureniji u špicu, a sa krila pomagaću mu Argetinci Erik Lamela i Lukas Okampos. Na sredini terena radilice biće iskusni hrvatski vezista Ivan Rakitić.

Trener Mendilibar je uporedio meč sa Junajtedom na Old Traforodm i Juventusom u Torinu.

"Najvažnija razlika je u tome što smo u prvoj utakmici igrali jako dobro protiv Juvea, za razliku od duela protiv Junajteda, ali rezultat je bio isti, nerešeno. Imamo samopouzdanje da možemo da igramo jednako dobro i ovde, kod kuće. Ne znam kako će Juventu da izađe protiv nas, da li će nas čekati ili ne, ali mislim da nam neće dati loptu”, rekao je trener Sevilje i dodao:

Ne tražim od igrača kvadratne koreni, samo sabiranje i oduzimanje”.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE EN NESIRI OPET DA ZATRESE MREŽU JUVENTUSA JE 2,50.

Filip Kostić je siguran starter u timu Juventusa, dok bi trebalo da počne i Dušan Vlahović. Alternativa mu je Poljak Arkadijuš Milik. Iskusni Argenrtinac Anhel di Marija će biti u špicu napada.

Siguran sam da ćemo imati prostora da im pravimo probleme Sevilji. Znamo šta radi dobro, ali i da ima slabosti. Ostale su tri utakmice u Seriji A i nadamo se dve u Ligi Evrope. Kada igramo uvek moramo da damo sve od sebe. U prvenstvu zauzimamo drugo mesto i nadam se da nam to niko ne može oduzeti. Pokušaćemo da pobedimo Sevilju, a ako ne, rukovaćemo se”, istakao je trener Juventusa Masimilijano Alegri.

Očekuje se neizvestan duel. Pravila gola u gostima više ne važi, pa samo pobeda i jedne i druge posle 90 minuta vodi u finale. U slučaju novog remija igraće se produžeci i eventualno penali.

Osim meča prošle nedelje, Sevilja i Juve su u Ligi šampiona igrali četiri duela u protekloj deceniji. Juve ima dve pobede, Sevilja jednu, dok je jedna utakmica završena bez pobednika.

SEVILJA – JUVENTUS (21.00)

SEVILJA – Stadiona: Sančes Pishuan. Kapacitet: 43.883. Sudija: Makeli (Holandija)

SEVILJA (4-2-3-1): Bono – Hesus Navas, bade, Gudelj, Akunja – Fernando, Rakitić, Tores, Lamela, Okampos – En Nesiri

JUVENTUS (3-5-2): Ščensni – Aleks Sandro, Bremer, Danilo – Paredes, Lokateli, Rabio, Kostić, Kvadrado – Vlahović (Milik), Di Marija

LIGA EVROPE – POLUFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

21.00: (2,10) Bajer Leverkuzen (3,50) Roma (3,80), prvi meč: 0:1

21.00: (2,60) Sevilja (3,25) Juventus (3,00), prvi meč: 1:1

***kvote su podložne promenama



tagovi

SeviljaLiga EvropeJuventusDušan VlahovićFilip KostićMarko DmitrovićNemanja Gudelj

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara