Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Šta bi bilo kad bi bilo: Barsinih skupih 40 odsto

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 08:24

Previše promašenih penala ima Barselona ove sezone

Zategao je Lionel Mesi nogu kao da želi loptom da pocepa mrežu Pari Sen Žermenovog gola - što mu verovatno i jeste bila namera - ali je Kejlor Navas pogodio u koju će stranu šutirati i uspešno zaustavio šut Argentinca sa bele tačke. Da je pogodio, čekalo bi nas dramatično drugo poluvreme duela velikih rivala u revanšu osmine finala Lige šampiona. Ovako, Kostarikanac je odbio jedan od brojnih naleta gostiju u nameri da stignu velika tri gola minusa. Sačuvao je 1:1, a taj rezultat nije se menjao do kraja. PSŽ je prošao, Barselona prvi put od 2007. zaustavljena pre četvrtfinala.

Taj penal mogao je mnogo toga da promeni. Poput gladnih vukova istrčali su gosti na teren Parka prinčeva i ređali šansu za šansom. Da su poveli u poslednjim trenucima prvog poluvremena, dva gola potrebna za produžetke postali bi vrlo dostižan cilj. Ali - šta bi bilo kad bi bilo...

Izabrane vesti

Nije prvi put da se na Kamp Nou pitaju to pitanje. Ove sezone su igrači katalonskog kluba od 15 penala promašili šest, što je čak 40 odsto. U tri slučaja te utakmice su završene remijima. Pre ovog u Parizu, dvaput u Primeri, u kojoj vodeći Atletiko beži šest bodova.

NEDELJA, 21.00: (3.50) REAL SOSIJEDAD (3.45) BARSELONA (2.10)

Bela tačka u domaćem prvenstvu tek u 50 odsto situacija ove sezone donela je Barseloni pogodak (3/6), dok je u Ligi šampiona Mesi do jučerašnjeg gostovanja redovno pogađao (5/6), a po jednom Usman Dembele i Martin Brajtvajt.

Kada je reč o Primeri, Brajtvajt je promašio protiv Eibara (1:1), Mesi protiv Valensije (2:2), a Antoan Grizman protiv Betisa, ali u pobedi (5:2).

Najgori učinak Barsini fudbaleri imaju u Kupu kralja, pošto su oba dosuđena penala ove sezone ostala nerealizovana. Neprecizni su bili Dembele i Miralem Pjanić, ali je i pored toga ekipa uspela da stigne do finala.


tagovi

Antoan GrizmanRonald KumanLionel MesiBarselonaMartin Brajtvajt

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara