Barsa poginula muški, PSŽ da se zahvali Navasu što opet nije drhtao na kraju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.03.21. | 22:49

Mesi mogao da bude junak

Pravila je Barselona antologijske preokrete u Ligi šampiona, pravili su i rivali protiv nje. Zato se večeras nije ni očekivalo ništa drugo osim da Barsa na Parku prinčeva krene ka čudu posle one blamaže na Kamp Nou u prvom meču (1:4).

Krenula je Barselona hrabro i poginula je muški. Večerašnjih 1:1 na Parku prinčeva ne oslikava najbolje koliko je Barsa večeras bila bolja i koliko je zaslužila makar tu Pirovu pobedu. Verovala je da može, pokušala sve što je mogla, nije bila ni miljenik sreće pa nema šta sebi mnogo da zameri. Ronald Kuman može da bude ponosan na svoje momke. Večeras su izgledali kao nekadašnja moćna Barselona koja dominira i od koje se protivniku tresu noge. Ali previše toga je Barselona upropastila u prvom meču da bi večeras dobila nagradu u vidu nezasluženog četvrtfinala.

Izabrane vesti

Kuman je izveo praktično najofanzivniju moguću formaciju koju je mogao, dok je PSŽ jedinu promenu napravio sa Drakslerom umesto povređenog Kena. Ali nisu to bile one glave fudbalera francuskog tima kao na Kamp Nou pre tri nedelje. Kao nevini jaganjci su čekali naoštrene Katalonce sa noževima u zubima.

Za manje od pola sata je Barsa imala 10 šuteva na gol. Dembele je bio najopasniji ali je bio očajan u završnici. Šutirao je pored gola, oklevao, pa direktno u Navasa... Tri puta je zapretio za 20 minuta, Mingesa jednom glavom. Ubacivao se i Dest, ali Navas je držao PSŽ neokrnjenim. Mesija su centimetri delili od uklizavanja na prazan gol i onda je stigao hladan tuš.

Lengle je potpuno bespotrebno nagazio Ikardija kada ovaj nije ni mogao da dođe do lopte. Penal. Mbape je bio siguran sa 11 metara i delovalo je da su Barsinom elanu skresana krila.

Dembele je još jednom bio slab u završnici, a onda je Mesi uzeo stvari u svoje ruke i pokazao saigračima da nema bele zastave. Primio je loptu na 40 metara, zasekao u sredinu onim svojim sitnim korakom, došao na 20 i kusur metara od gola Navasa i lansirao raketu koja je probušila Kostarikanca.

Konačno je Barselona nagrađena golom za bolju igru, a ubrzo je imala šansu i da na idealan način završi poluvreme i dođe do dva od četiri gola koja je sanjala. Kurzava je neoprezno udario Grizmana i skrivio penal. Međutim, Mesiju se šut sa 11 metara pokazao težim nego sa 11. Šutirao je nisko, Navas je zakačio loptu i odbio je na prečku koja ju je vratila u teren. Bila je to šansa koja se Barsi više neće ukazati...

Uz svu volju, motiv i hrabrost da makar napravi dramu od utakmice, Barsa to nije uspela u drugih 45 minuta. Previše se taj promašeni penal premotavao po glavama igrača Barse. Doduše, Mesiju najmanje jer je i u nastavku jurišao na trojicu, pokušavao i pretio. Ali nije imao adkevatnu pomoć. Dembele i Grizman su večeras pokazali da su daleko ispod Mesijevih omiljenih saigrača Suareza i Nejmara.

Konsolidovao se i PSŽ ulaskom Dialoa umesto rizičnog Kurzave, a pogotovo kada je ušao Di Marija umesto neprimetnog Draklsera da sveže neki pas, zadrži loptu i krene napred. Doduše, Navas je i u nastavku bio najbolji igrač domaćeg tima pošto je branio sve što je došlo do njega.

PSŽ posle svega viđenog u dve utakmice zasluženo ide dalje. Ali sa večerašnjim pristupom neće daleko ako mu nalete neki Bajern ili Siti. Ovo večeras nije bio mentalitet tima koji pretenduje na tron Evrope. I nije im prvi put. Barselona je sa druge strane pokazala da se mentalno digla od onog debakla pre tri nedelje, u igri je za oba domaća trofeja, a povratak Laporte na mesto predsednika kao da je razvejao neke sive oblake nad Katalonijom. Ima u Mesiju i Barseloni još goriva, ali će biti potrebni i neki duboki rezovi. Dembele i Grizman nisu isporučili ono za šta su plaćeni.


tagovi

Lionel MesiKejlor Navas

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara