Filip Malbašić i Ivan Milošević (© Star sport)
Filip Malbašić i Ivan Milošević (© Star sport)

Šta nisu uspeli Rastavac i Popović možda će Bandović

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.02.24. | 10:22

Vojvodina u Novom Sadu juri prvi trijumf nad Lučancima nakon više od dve godine posta (15.00, besplatan ulaz)

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Susretom Radnik – Čukarički (0:3) u petak je startovao prolećni deo sezone Mozzart Bet Superlige. Vojvodine u njega ulazi sa novim šefom stručnog štaba, Božidarom Bandovićem i sa ogromnim ambicijama. U suštini, istim ciljevima kao i na početku šampionata (treće mesto i trofej Kupa Srbije), s tim da su Novosađani trenutno tek sedmi i moraće da pokažu zavidan kvalitet kako bi prestigli trećeplasirani TSC, koji im beži devet koraka.

Izabrane vesti

Većina navijača bi verovatno na kraju bila zadovoljna i četvrtom pozicijom, čime bi se obezbedio izlazak na evroscenu, napravio za korak bolji rezultat nego lane.

U najavi susreta novi strateg Lala istakao je važnost premijere, a to su prepoznali i čelnici novosadskog superligaša, te su odlučili da protiv lučanske Mladosti kapije "Karađorđa" budu otvorene (15.00, TV Arena Sport 8).

Voša jeste favorit, ali igračima kao opomena služi činjenica da Lučance nisu uspeli da savladaju u prethodna tri meča, koja su završena nerešenim ishodom. Novosađani nemaju trijumf nad današnjim protivnikom od kraja 2021, kada su slavili pred svojim navijačima (3:1), za vreme mandata Slavoljuba Đorđevića. Od tada su protiv Mladosti na klupi sedeli Milan Rastavac (u dva meča) i Ranko Popović (u jesenjem delu sezone kada je bilo 2:2), ali ni jedan ni drugi nisu uspeli da pronađu recept za iskusnog rivala.

Pred novim kormilarom Vojvodine Božidarom Bandovićem je ozbiljan izazov da upiše trijumf protiv najiskusnije ekipe u Mozzart Bet Superligi, budući da u sastavu imaju čak 14 igrača koji su zagazili u četvrtu deceniju života. Vojvodini neće biti lako, igra protiv tima koja je dobar spoj mladosti i iskustva – imaju samo tri boda manje od Vojvodine – ali u taboru Stare dame svi dobro znaju koliko bi im značila pobeda. Ne samo bodovno, već i za samopouzdanje, kao potvrda dobro obavljenog posla na pripremama. Pobeda je imperativ, stoga će izabranici Božidara Bandovića morati da igraju napadački, pa i uz dozu rizika.

Lučanci jesu ostali bez bisera, centarfora Uroša Sremčevića, koji je pojačao Crvenu zvezdu, ali su doveli prekaljene Aleksandra Pejovića (33), Nikolu Andrića (31), Petra Bojića (32) i Dušana Cvetinovića (35), te mladog Portugalca Nuna Pereiru (23).


S druge strane, novosadska publika imaće priliku da prvi put vidi barem neke od novajlija, uz nadu da će na debiju (baš kao i trener Bandović) ostaviti pozitivan utisak. Do sada su u zimskom prelaznom roku u Novi Sad stigla četiri pojačanja, a uskoro se očekuje i promocija još jednog novajlije – Kejleba Zadija Serija, koji igra na poziciji krila.

Biće najzanimljivije videti koji fudbaleri će dobiti šansu u veznom redu kao kreatori igre, a za te pozicije trenutno konkurišu šestorica igrača (Dejan Zukić, Vukan Savićević, Njegoš Petrović, Radomir Milosavljević, Mateus Indio i Uroš Nikolić).

A postavlja se pitanje i ko se od novajlija nametnuo stručnom štabu?

Jedan od njih sasvim izvesno je Njegoš Petrović, koji će se danas naći u startnih 11 na poziciji zadnjeg veznog. Vukan Savićević, kao još jedno zvučno pojačanje Stare dame u ovom prelaznom roku, gotovo izvesno će ostati na klupi, jer je propustio nekoliko treninga zbog manje povrede, a golman Dragan Rosić vodiće borbu sa Lazarom Carevićem za mesto prvog čuvara mreže. Sudeći po viđenom na pripremama, deluje da je novajlija bliži tome da bude prvi izbor stručnog štaba među stativama. Štoper Seid Korać se kasno priključio timu, tek po povratku sa Kipra, te je dosta realnije da kao starter počne Igor Jeličić, u tandemu sa Đorđem Crnomarkovićem.

Projektovani sastav Vojvodine (4-3-3): Rosić – Lazarević, Crnomarković, Jeličić, Bukinac – Petrović, Zukić, Uroš Nikolić – Radulović, Vukanović, Malbašić.

MOZZART BET SUPERLIGA - 20. KOLO

Petak

Radnik - Čukarički 0:3 (0:2)

/Miladinović 1, 18, Abubakar ag 73/

Subota

13.00: (2,55) Železničar (3,30) Novi Pazar (2,80)

14.00: (7,50) Javor (4,20) Partizan (1,47)

15.00: (1,48) Vojvodina (4,20) Mladost (7,25)

16.30: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Voždovac (18,0)

Nedelja

15.00: (4,10) IMT (3,50) TSC (1,90)

Ponedeljak

16.00: (2,30) Napredak (3,30) Spartak (3,20)




tagovi

FK VojvodinaBožidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara