Dejan Stanković sa igračima Crvene zvezde (©Starsport)
Dejan Stanković sa igračima Crvene zvezde (©Starsport)

Stanković bez dileme oko sastava, svi razumeju situaciju

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.07.21. | 14:45

"Videti pred utakmicu jednog velikog hodajućeg pobednika kao što je Novak Đoković daje nam veliku motivaciju i zadovoljstvo"

Otputovali su fudbaleri Crvene zvezde u Kazahstan, gde će u sredu od 16 časova igrati protiv Kairata prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Reč je o rivalu kom se duguje za eliminaciju iz kvalifikacija za Ligu Evrope 2015. godine. Dosta toga se promenilo od tada u oba kluba, ali Dejan Stanković ništa ne prepušta slučaju.

Izabrane vesti

"Kairat ima prednost jer su u stopostotnom takmičarskom ritmu što se videlo protiv Makabija iz Haife, za koji mislim da je kvalitetnija, organizovanija i talentovanija ekipa. Međutim, Kazahstanci su to uspevali da nadomeste na trkačkom planu sa jednom lakoćom i fizičkom dominacijom. Bili su direktni bez mnogo okolišanja, dobri iza lopte, tvrdi, hteli su da dobiju što više duela i u tome uspevali, jer imaju sedam izvanrednih skakača. Radili smo na dosta detalja za ovu utakmicu i što se tiče igre i nekih sitnica koje bi mogle da donesu prevagu na sutrašnjem meču", rekao je trener crveno-belih uoči puta u Almati, na koji je poveo 25 igrača.

SREDA, 16.00: (3.05) KAIRAT (3.00) CRVENA ZVEZDA (2.40)

Problem ekspediciji srpskog šampiona predstavljaće dug put i velika vremenska razlika (četiri sata), ali kako njima, tako će biti i Kazahstancima kada budu dolazili na revanš.

"Došlo nam je najdalje moguće mesto, ali mi smo profesionalci i njima će takođe biti tako u povratku. Držaćemo se naše satnice i programa, kao da igramo u četiri sata po podne po našem vremenu. Tako ćemo organizovati ustajanje, sastanke i odlazak na stadion. Kada se približavaju ovakve utakmice, treba biti hrabar, inteligentan i organizovan. Ništa nije dobijeno niti izgubljeno. Kada nađeš ravnotežu između ta dva, onda si pobednik. Imam grupu sjajnih momaka i klub je učinio sve u toku prelaznog roka da budemo što jači. Spremni smo fizički i koncentrisani i ovo je jedna lepa prilika da se i ove godine upišu zlatnim slovima u istoriju", istakao je Stanković.

S obzirom da u međunarodnim mečevima nema ograničenja broja stranaca u timu, niti potrebnog bonusa u vidu igrača do 21 godine, može se očekivati da će Zvezdin trener napraviti određene promene u odnosu na tim koji je igrao 0:0 sa Vojvodinom na startu domaće Superlige.

"Hvala Bogu, svi su zdravi izašli sa priprema i sada sam na slatkim mukama koga da stavim u tim. Najbitnije mi je da ekipa diše kao jedan. Svi razumemo datu situaciju. Nemam dvojbe oko startnih 11. Svako iz grupe može da doprinese uspehu kluba".

Uoči puta u Almati, crveno-beli su se na aerodromu Nikola Tesla sreli sa najboljim svetskim teniserom Novakom Đokovićem, koji je otputovao u Tokio na Olimpijske igre.

"Videti pred utakmicu jednog velikog hodajućeg pobednika kao što je Novak Đoković daje nam veliku motivaciju i zadovoljstvo. Pre svega što sam video prijatelja i poželeli smo sreću i mi njemu na Olimpijskim igrama i on nama u evropskim utakmicama. Lepo je kada se spoje takve dve energije", podvukao je Stanković.



tagovi

FK Crvena zvezdaDejan Stankovićkvalifikacije za Ligu šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara