Dejan Stanković (©MN Press)
Dejan Stanković (©MN Press)

Stanković: Ko će šutnuti penal sporedna je stvar, raduje fenomenalan pristup

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.09.21. | 18:15

"Na vreme smo otvorili utakmicu i kada tako uđeš meč sve ide lakše"

Od neugodnog za Crvenu zvezdu je gostovanje u Novom pazaru postalo među najdražima u Superligi. Crveno-beli su na Gradskom stadionu kraj Jošanice izjednačili svoju najubedljiviju pobedu – 2016. je Zvezda, kao i danas trijumfovala 4:0 – a Dejan Stanković imao je dosta razloga za zadovoljstvo.

Prošao je srpski šampion kroz paklenu nedelju, srušio je Bragu i odigrao nrešeno sa Partizanom, a onda je morao da se bori i sa stomačnim virusom, zbog kojeg je odložena utakmica sa Voždovcem. Bilo je upitno ko će biti spreman za gostovanje Novom pazaru i kako će crveno-beli izgledati na terenu posle zdravstvenih problema… Njih kao da nije ni bilo.

Izabrane vesti

Leteli su fudbaleri Crvene zvezde po terenu, već u prvom poluvremenu obezbedili nova tri boda, a ono što ohrabruje Dejana Stankovića jeste da je Lois Dioni probio led. Tražio je trener Crvene zvezde da francuski napadač izvede penal, postigne prvi gol u Superligi i skine ogroman teret s pleća.

“To su sve sporedne stvari ko će šutnuti penal... Kada otvoriš utakmicu na pravi način, iz prvog napada ili prekida stigneš do gola, stvari kasnije budu dosta lakše. Spremali smo se za ovaj meč, imali smo dosta poteškoća, momci su bili dostupni. Čak i oni koji su imali probleme su se javili i stavili do znanja da će „stisnuti zube“. Ovo je jedno teško gostovanje, dugačak put, uslovi nisu bili baš najbolji za igru, od terena, pa visoke temperature tokom meča. Mislim da je dobro što nije bilo publike, to bi bila totalno drugačija utakmica. Idemo dalje, uspeli smo da odmorimo nekoga, da izrotiramo, da igraju mlađi. Zadovoljan sam, čekaju nas još dve utakmice do pauze”, rekao je trener Crvene zvezde posle trijumfa u Novom Pazaru.

Traku je u Novom Pazaru poneo “Zvezdin bonus” - Strahinja Eraković. Izuzetno zadovoljan bio je Dejan Stanković pristupom njegovih momaka.

“Kapitenska traka je jedna nagrada za Erakovića koji je bio dugo povređen, vratio se, obožavaju ga svi saigrači, obožavamo ga i mi, čuvamo ga, mazimo, pazimo, naše je dete. Dosta puta sam rekao da se radi o momku koji ako nastavi ovako da napreduje pred njim će biti jedna blistava karijera, nema razloga da ne bude tako. Drago mi je što smo uspeli da odmorimo neke igrače, u četvrtak nas očekuje utakmica protiv Ludogoreca, zatim Metalac i pauza. Vraćamo se za Beograd i pripremamo naredne utakmice”, zaključio je Dejan Stanković.



tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara