Stanković: Milunović bi bio pojačanje u svakom smislu te reči, ali neke stvari ne zavise od Zvezde

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.07.22. | 14:06

"Ne bih trošio reči o Milunoviću, jer je on pre svega jedan odličan čovek za svlačionicu i klub i fenomenalan igrač koji se kod nas u sistemu pokazao i dokazao", kaže strateg crveno-belih

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković osvrnuo se na tek završene pripreme u Sloveniji, predstojećim takmičarskim izazovima, pridošlicama i potencijalnim pojačanjima.

Oko priče o odlasku Strahinje Erakovića, koja deluje više nego izvesno, pojavila se mogućnost povratka Nemanje Milunovića na stadion Rajko Mitić. Ideja se rodila posle spoznaje da se klub sa turske obale nalazi u finansijskom ropcu i da je prinuđen da smanjuje ugovorne obaveze igračima. Pojedinci će biti slobodni da sa papirima u rukama pronađu nove klubove. Dovoljno za ozbiljno razmišljanje u Ljutice Bogdana.

Izabrane vesti

Ono što je takođe važno jeste da ne bi bilo nikakve potrebe za adaptacijom igrača na ekipu i klub, mada prema Stankovićevim rečima postoje određene razilike između želja i mogućnosti Crvene zvezde.

"Ne bih trošio reči o Milunoviću, jer je on pre svega jedan odličan čovek za svlačionicu i klub i fenomenalan igrač koji se kod nas u sistemu pokazao i dokazao. Pre dve godine je bio izabran za jednog od najboljih odbrambenih igrača u Ligi Evrope, to sve govori o njemu. Ako bi se vratio, bio bi pojačanje u svakom smislu te reči, ali neke stvari ne zavise od Crvene zvezde", rekao je Stanković.

Strateg crveno-belih je potom govorio o adaptaciji Kingsa Kangve i Osmana Bukarija čije kvalitete izuzetno ceni.

"Izvanredni su za početak, jer kad se ubace dva ili više elementa u ekipu koja već dve do tri godine igra zajedno, treba strpljenja i rada. Neosporan je njihov igrački kvalitet, samo treba da imamo strpljenja da pohvataju sve zahteve na koje su naši momci navikli. Samo da ih ubacimo u taj proces kako bi što pre shvatili način na koji napadamo, na koji se branimo, naš intenzitet igre i koje su nam ideje na svakom delu terena. Oni su dosta kvalitetni u svakom smislu te reči, tako da neće biti velikih problema što se tiče adaptiranja na novu ekipu".

Dvojac Kangva - Bukarija bi trebalo da donese Zvezdi unapređenje u brzini na samom terenu, a isti slučaj je i sa mladim prvotimcima Ibrahimom Mustafom i Lučić.

"Ibrahim i Lučić nisu iznenađenje, znamo njihove kvalitete, ali uživamo kada gledamo Kangvu i Bukarija, ozbiljna hitrina i brzina. Pogotovo Bukari na prvih 10-15 metara i jedino što mogu da mu zamerim je što to više ne koristi. Imali smo dve prijateljske utakmice, na njemu insistiramo da napada prostor, jer se radi o igraču neverovatnih fizičkih predispozicija i impresivne brzine. Od njega tražimo to, igru jedan na jedan, ali doći će to. Kangva je dinamičan momak, jak i živahan na lopti, vidi lepo igru, takođe je i čvrst u duelu, iako nije korpulentne građe. Od njih očekujem da poboljšaju Crvenu zvezdu i da napravimo korak napred".

Stanković je govorio i o potencijalnom tandemu Kangva-Kanga na sredini terena.

"Retko koja ekipa igra bez 'osigurača'. Mi smo želeli sve da probamo na pripremama i u jednom segmentu si jači, ali bez lopte si slabiji. Zvezda načinom na koji igra, mora da ima osiguranje ispred odbrane u vidu Sanoga ili Srnića koji je dinamičan i pokriva dosta pozicija. To je na nama, da im nađemo pravu formu, a na njima je da budu koncentrisani i da ako neka neko ne počne utakmicu - nema odustajanja. Imamo veliki broj mečeva i svako će nam biti potreban, a najviše radimo na toj motivaciji, jer potvrđivati se iz godine u godinu na visokom nivou i dizati lestvicu je ozbiljan poduhvat. Gledamo i u nekim drugim klubovima da može doći do zasićenja posle velikih uspeha. Prošla sezona je bila nestvarno teška i nestvarno lepa, a motivacija ne sme da izostane, jer sam siguran da nam sledeće prvenstvo neće biti lakše od prethodnog. Imali smo svega 14 dana odmora posle naporne sezone i ušli u jak rad i normalno je da će igrači da budu teži i da nemaju svezine, jer je dve nedelje zaista malo. To je kao da imaš istegnuće prvog stepena, sedam dana si na poštedi, treniraš, pa igraš utakmicu - takav odmor smo imali. Radimo na mnogo toga, ali ova grupa momaka je dosta puta pokazala da ko ne zna da pati, taj ne zna ni da se raduje, tako da su oni spremni za narednu sezonu", dodao je Stanković.


tagovi

Nemanja Milunović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara