Dejan Stanković (Star sport)
Dejan Stanković (Star sport)

Stanković: Možda nije trebalo da verujem Pičiniju, ali rekao je da može dalje

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.03.22. | 22:13

“Naivno smo primili gol, ali na sve ostalo sam preponosan”, kaže Zvezdin trener

Nezadovoljan konačnim ishodom, ali ponosan i punog srca otišao je Dejan Stanković u svoju kancelariju posle susreta sa Glazgov Rendžersom u revanšu osmine finala Lige Evrope.

Nisu njegovi fudbaleri uspeli da nadokande 0:3 protiv rivala iz Škotske, ali su ga pobedili (2:1) i prikazali još jednu partiju vrednu pohvala.

Izabrane vesti

Ovaj put nisu im poništavani golovi kao na Ajbroksu, poveli su u odličnom trenutku - posle samo 10 minuta igre - međutim, ponovo nisu koristili šanse. Posebno će žaliti za Pičinijevim šutem iz finiša prvog dela i onom iz 49. minuta, kada Ohi nije uspeo da proigra Pavkova pred kojim je bio nebranjen gol.

Ubrzo potom Rendžers je izjednačio i u dobroj meri utišao pune tribine stadiona Rajko Mitić.

Uspeli su crveno-beli do kraja da pobede pogotkom Bena iz penala, ali čudo je izostalo. U četvrtfinale Lige Evrope će Rendžers. Slobodno se može reći – srećno.

"Na ovakvom nivou kao što je osmina finala nekog evropskog takmičenja odlučuju sitnice i detalji. Mi smo ih skupo platili. Kada gledamo 180 minuta odigrali smo dve stvarno dobre utakmice, pogotovo ovde. Tamo su centimetri pravili razliku, a ovde smo uzeli kalkulisani rizik da možemo dobiti neku kontru. Tako smo i primili gol, ali Kristijan (Pičini) je bio povređen, otišla mu je zadnja loža. Kada ga je zabolelo rekao je da može dalje i poverovao sam mu. Možda nije trebalo, ali ja uvek verujem svojim igračima. Malo smo naivno primili gol, ali na sve ostalo sam preponosan. Ne mogu da se pozivam na sreću, jer kada pogodiš prečku onda nisi bio precizan. Ali mogu da budem ponosan, kao što i jesam", istakao je Stanković posle utakmice.

Podsetio je Zvezdin trener na šanse s početka drugog poluvremena i istakao da posebno žali zbog akcije u kojoj su učestvovali Ohi i Pavkov.

"U prvih pet minuta smo imali tri baš dobre šanse da postignemo drugi gol. Onda bismo bili blizu čuda. Njihov gol nas je poremetio, ali ja sam ponosan što ova ekipa nije odustala i što je na kraju došla do pobede. Ta pobeda je poklon ovim našim sjajnim navijačima".

Teško je reći da je u četvrtfinale prošla bolja ekipa.

"Da li je bolja ekipa prošla? Možda jeste, verovatno jeste. Ja sam ponosan jer smo imali šansi, jer smo dobro trčali i nismo ispadali u duelima. Zvezda izrasta u ozbiljnu ekipu. Dozvolili smo neku kontru rivalu, ali mirno sam vodio utakmicu. Sve mi je izgledalo sasvim korektno i dobro u našoj igri", rekao je Stanković.

Iako u najavi meča nije delovalo tako, crveno-beli su imali kadrovske probleme u četvrtak.

"Ivanić je igrao pod temperaturiom, Pavkov imao nategnuće lista sinoć, ali je stegao zube i igrao. Rizikovali smo da budemo slabiji na drugoj lopti, da ne stižemo na vreme, ali svi su odigrali za pohvalu. Nemam šta da zamerim bilo kome, stvarno bi bilo ružno. Igrali smo utakmicu jakog ritma i protiv jakog protivnika, a odgovorili smo kako treba".

S terena je Dejan Stanković izašao uz ovacije stadiona. U tom trenutku je pokazivao ka svojim igračima, a kaže i da je umalo zaplakao.

"Bio sam pred plakanjem, jer sam bio ponosan na igrače. Zato sam i pokazivao na njih i uvek ću pokazivati ka njima, preponosan sam na ovu grupu", zaključio je Stanković.


tagovi

Dejan StankovićGlazgov RendžersKristijano Pičini

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara