Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević

Stanojević kritički o Markecu: Ništa ja nemam od jednog bleska, treba više da bude u treningu, nek pogleda Asana

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.12.20. | 14:58

“Priznajem samo učinak“, kaže Partizanov trener

Na 10 utakmica u prvenstvu samo 480 minuta, tri gola i jedna asistencija. Mnogo se više očekivalo od momka koga je svojevremeno Liverpul kupio od Benfike za 25.000.000 evra. I možda su se navijači ponadali da će pogodak protiv Voždovca označiti novu eru u povratničkom mandatu Lazara Markovića u Partizanu, ali trener Aleksandar Stanojević još nije uveren.

Da li zato što nije zadovoljan Markovićevim izdanjima ili želi da kritikom izvuče njegov maksimum, tek Stanojević nije štedeo 26-godišnjeg krilnog fudbalera. Slično kao i prošle nedelje kad je govorio o Sejdubi Sumi...

Izabrane vesti

Lazar je Partizanovo dete koje mnogo voli klub. Imao je velikih pehova sa povredama, ali je igrao na visokom nivou i u velikim klubovima i svaka čast na tome. Ali... Ja sam neko ko priznaje samo učinak, timsku igru. Ništa nemam ja od toga da bilo ko od igrača – pa i on – blesne na trenutak, a ne donosi nam to u kontinuitetu. I moraju igrači da se promene, mislim i na njega. Da daju to u kontinuitetu i da onda sve ima smisla. Ovako... Drago je meni zbog tog gola, ali mora mnogo, mnogo više da bude u treningu, da kolektivu da mnogo više sebe“, otvoren je bio Stanojević.

Ako nekome nije jasno...

Imate Takuma Asana. Kao bočni igrač, 11 golova za polusezonu, igra za tim, uz to pobeđuje. To je nešto što tražim, da i na svakom treningu daješ 200 odsto. I ko ne bude to radio neće biti sa nama, neće nastaviti sa nama“, kategorički će šef crno-belog stručnog štaba.

Vratimo se ipak prvoj sledećoj utakmici, a to je sutrašnji sudar sa ekipom Mladosti, poslednji za Partizan u kalendarskoj 2020. godini.

Aleksandar Miljković ima temperaturu i za njega je polusezona završena. Razmišljamo da li će na desnom beku da ga zameni Maki Banjak, koji je odigrao korektnu prošlu utakmicu, mada nije dovoljno ofanzivan. Aleksandar Lutovac je takođe opcija, nije mu to prirodna pozicija, ali je dosta ofanzivniji. Videćemo, možda počnemo na jedan način, pa završimo na drugi“.

Još jedan potencijalni problem za Stanojevića...

Idu odmori, igrači su, pod znacima navoda, glavam već otišli. A ne smeju da budu. Moramo da ostanemo fokusirani na ovu poslednju utakmicu... Znate kako je, džaba i ovih sedam pobeda u nizu ako ne bude i osme. U fudbalu se posle jedne utakmice menjaju razmišljanja i stavovi. A oni mogu da utiču i na prelazni rok“.

Što se tiče golmana, Vladimir Stojković je branio u pobedi nad Čukaričkim, zatim Aleksandar Popović u 2:0 nad Voždovcem, u šaljivom tonu upitan je Stanojević: da li je onda sada vreme za Nemanju Stevanovića?

Realno je njegov red, a-ha-ha. Zaslužio je, ali ovog puta braniće Stojković. Postoji neka hijerarhija kod nas iz 1.000 razloga. Stojković je ipak lider tima, dobro je branio protiv Čukaričkog“.

Kad se već dotakosmo ljudskih osobina, Miloš Jojić je oduševio javnost time što je svakog od 55 zaposlenih u sportskom centru Zemunelo obradovao ličnim i spontanim gestom: kovertom sa 150 evra. Možda će ga sada “onaj gore“ nagraditi za tako lep čin golom protiv Mladosti?

Za ovo će ga stići životna, ljudska nagrada. Fudbalska će stići ako radi i trenira kako treba, a verujem da hoće. I on je Partizanovo dete i neko ko oseća ovu priču. Ne volim jedino kad ovakve stvari izlaze po medijima, takve stvari treba da ostanu u kući, ali on je to uadio iz srca“.

“NE MOGU REČIMA DA OPIŠEM KOLIKO SAM PORTESEN ZBOG SABA“

Za kraj, Stanojević se oprostio i od nekadašnjeg saigrača, a doskora kolege, tragično preminulog Zoltana Saba.

Ne mogu relčima da opišem koliko smo potreseni. Igrali smo skoro, videli se. U šoku sam. Znam kakav je čovek bio, kakav kao ličnost. Svima nam je mnogo teško“.

 


tagovi

Takuma AsanoLazar MarkovićAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara