Aleksandar Stanojević (©Starsport)
Aleksandar Stanojević (©Starsport)

Stanojević ne tuguje na Marakani

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.04.21. | 10:36

Dve pobede i bezbolni poraz u kupu

Večiti derbi je pred vratima. A, to znači da se pogled navijača Partizana okreće ka jednom čoveku – Aleksandru Stanojeviću.

Šef struke crno-belih je taj koji je zaustavio strmoglavi pad Parnog valjka poslednjih godina u domaćem prvenstvu. Od tima koji lako gubi bodove i na strani i kod kuće napravio je mašinu za mlevenje superligaškog mesa sa 17 uzastopnih pobeda. I sa gol-razlikom 51:3! To definitivno nije isti tim sa početka sezone koji se klizao u Kruševcu, okliznuo u Pazaru...

Izabrane vesti

Ali sada Partizan dolazi do najvećeg iskušenja, najjačeg testa. Do kontrolne tačke na kojoj se meri prolazno vreme i proverava koliko je moćna nesumnjivo mnogo poboljšana igra tima. Večiti derbi je uvek „majstorsko rešeto“.

A kada se pomene večiti derbi, to je omiljeno Stanojevićevo igralište. Jer, trener crno-belih ima vanserijski skor u okršajima sa Crvenom zvezdom. Zato su ga navijači Partizana toliko cenili i voleli, da su zbog njegovog odlaska u prvom mandatu pravili proteste ispred stadiona...

Iks na večitom derbiju - 3,30

U biografiji Aleksandra Stanojevića stoji da je sedam puta u karijeri vodio crno-bele protiv Crvene zvezde. Od toga tri puta na Marakani, gde će se igrati i predstojeći 164. derbi. Bilans pokazuje da aktuelni šef struke Parnog valjka ne tuguje kada se igra u Ljutice Bogdana: tamo je slavio dva puta u prvenstvu (2:0, 1:0), a jednom je izgubio, u polufinalu kupa (1:0), ali je to bio poraz bez značaja, posle kojeg se nije tugovalo, jer je Partizan prošao dalje, pošto je imao prednost iz prve utakmice u Humskoj (2:0).

Bile su to godine u kojima je Partizan bio nadmoćniji rival, nizao je šampionske titule, dobijao derbije, dok je sada na tabeli u poslednje četiri godine drugačija slika. Ali i u takvoj situaciji crno-beli su uspeli da održe ravnotežu u susretima sa Zvezdom. Recimo, u poslednjih deset susreta u prvenstvu bilans je izjednačen: po dve pobede i šest remija.

Kada su ukupno prvenstvene utakmice u pitanju, a samo takve se broje u ova 163 prethodna derbija, Stanojević je bio perfektan u prvom mandatu, dobio je sva četiri meča, dok je po povratku remizirao jesenas u Humskoj (1:1). I to je bilo prvi put da je Partizan pod komandom aktuelnog trenera primio gol od Zvezde u prvenstvu! Na prethodna četiri susreta crno-beli su pobeđivali tri puta po 1:0 i jednom 2:0.

Što će reći da Stanojević ima mustru kojom je „mučio“ Crvenu zvezdu, izlazio s njom na kraj bolje nego velika većina trenera Partizana poslednjih godina, decenija, pa možda i u istoriji kluba.

Dok mu je jesenas duel sa crveno-belima došao u nevreme, jedva da je stigao da se upozna sa igračima, sada je druga priča. Stanojević je nanizao sa Partizanom 17 pobeda u ligi, isto koliko i Dejan Stanković sa Zvezdom. Nekom će se serija završiti u sredu. Možda i jednima i drugima...

Očekujem od derbija da svi uživamo. I mi i oni smo nanizali veliki broj pobeda. Vreme je da uživamo“, rekao je šef struke Partizana nakon poslednje utakmice.

Crno-beli nemaju ni prostora ni razloga da kalkulišu. Moraju da pojure pobedu na Marakani. Poslednju su ostvarili pre tačno četiri godine. Ali, ako neko zna kako se pobeđuje na Zvezdinom stadionu, zna Stanojević. Zato se uzdaju u njega i navijači i igrači...


tagovi

FK PartizanAleksandar Stanojević164. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara