Aleksandar Stanojević (©MN Press)
Aleksandar Stanojević (©MN Press)

Stanojević o tuči Grobara: Razočaran sam, igrači se nisu dobro osećali, navijajte kao u Novom Sadu

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.07.21. | 12:58

Trener Partizana potvrdio da će Aleksandar Popović biti prvi izbor među stativama i nada se pobedi u derbiju sa Vojvodinom

Sa fudbalske strane sve je bilo u redu. Partizan je igrao fudbal (i to dobro), pobedio, stekao prednost pred revanš u Slovačkoj i u sportskom smislu zadovoljio ukuse probirljive publike. A baš ta publika nije se, po oceni crno-belih, ponašala kako žele.

Zbog tuče Grobara na Istočnoj tribini, zbog koje su mnogi gledaoci propustili da vide odlučujući gol Lazara Markovića, kao i napete atmosfere, sa političkom konotacijom, fudbaleri i stručni štab tima iz Humske nisu (do kraja) uživali. Iako se polse 405 dana odsustva očekivalo daleko prijatni ambijent na stadionu.

Izabrane vesti

Pipava tema, bojim se da ne budem pogrešno shvaćen, ali sam uvek direktan, tako je i sad. Meni se nije svidela atmosfera na poslednjoj utakmici. Bio sam razočaran dešavanjima na stadionu. Želja mi je da svi navijamo za Partizan. Igrači se nisu dobro osećali na terenu, bila je tuča, a izostala je podrška kao u Novom Sadu“, objasnio je Stanojević šta mu je zasmetalo tokom meča sa DAC-om.

Razlog za incidente nema veze sa fudbalom, već stanjem u društvu.

Trebalo bi izneti stav, prvi sam za to, u nekom trenutku je potreban, ali ostalo vreme podržavajte ekipu“, jasno je Stanojević stavio do znanja kakvim vibracijama se nada. „Podrška nam je mnogo važnija od bilo čega što se dešava. Da navijači budu kao u Novom Sadu, kad sam bio presrećan podrškom, iako su i tad izneli stav. Molio bi ih da budu uz nas. Nije lako, biće teških trenutaka, nećemo svaki put moći na vreme da da postignemo gol. Poslednjih deset minuta navijači su videli da nam ne ide, pevali „Partizane, napadaj“, a to je energija koja nam je potrebna. Pomozite nam da se borimo i ispunimo ciljeve Ako hoćeš da iskažeš stav – reci ga, ali pomozite nama. Ipak se fudbal igra zbog igrača. Moja najveća želja je da nas bodre“.

Priliku za „reprizu“ Novog Sada sa premijere protiv Proletera, imaće Grobari u nedelju od 21 sat, takođe na „Karađorđu“ u mnogo zahtevnijem susretu za crno-bele, jer ih ovoga puta dočekuje Vojvodina.

Važno je da nastavimo pobednički niz. Spremni dočekujemo derbi kola. Vojvodina je u odličnom trenutku: pod Nenadom Lalatovićem je imala dosta pojedinaca sposobnih da reše meč, kod Slavoljuba Đorđevića se više takmiči, igra kao tim, ispoljava doze agresije i discipline. Dok je Đorđević bio u Radnku pričao sam da je trenerska sadašnjost i budućnost, dokazao se sa Zvezdinim omladincima u UEFA Ligi mladih, u Surdulici iznedrio najboljeg strelca lige. Svaka mu čast. Dobro je da se takvi treneri pojavljuju, da imaju pravac. Želim mu da nastavi tako i ispuni sve želje“.

Partizan će protiv Voše izgledati drugačije u odnosu na prva dva takmičarska meča u sezoni. Vladimir Stojković je otišao u Saudijsku Arabiju, Aleksandar Miljković je povređen, a biće rokada i u drugim linijama tima.

Bar tri, četiri, možda čak i pet, kako bismo osvežili ekipu, da ne otkrivam ko će igrati. Novosođani su disciplinovani, izraženog takmičarksog duha, poštujemo njihov način igre, s obzirom da su odoleli Crvenoj zvezdi i pobedili u Litvaniji. Još nisu primili gol, ali želimo da nastavimo kao u prva dva meča“.

Partizan će dalje bez najiskusnijeg prvotimca, pošto se Vladimir Stojković dogovorio sa Al Fejhom iz Saudijske Arabije.

Neće braniti u Novom Sadu, nevezano za transfer. Ne bi ni branio, jer smo planirali rotacije. Ako ode, a blizu je, možemo da se oslonimo na Aleksandra Popovića, koji je branio izvanredno prethodnu sezonu. U prednosti je, jer ima više utakmica u nogama u odnosu na Nemanju Stevanovića koji je proletos kuburio sa povredom. Imam poverenja u Popovića. A nema u Partizanu „broja jedan“ posle Stojkovića, samo utiska da je Popović je u prednosti. Ako Stojković ode, dovešćemo još jednog golmana. Ivici Kralju i Nemanji Jovšiću, kompetentnijima od mene, prepustio sam odluku“.

Na tabeli je trenutno plus dva za Partizan u odnosu na Crvenu zvezdu.

Tek je prvo kolo prošlo. Znate kako se sve okrene za jednu utakmicu, za jedan gol. Bitno nam je da smo fokusirani, kakvi smo bili na pripremama i na prva dva susreta. Ne opterećujemo se rivalima i stanjem na tabeli, bitna nam je pozitivna energija sa tribina kakva je bila protekog vikenda u Novom Sadu. Voleli bismo da se to navijanje ponovi“, pojasnio je Aleksandar Stanojević.

BANJAK? IMAMO DVA IZUZETNA ŠTOPERA

Činjenica da je Maki Banjak postigao gol za pobedu Kairata nad Crvenom zvezdom stvorila je u delu javnosti dilemu da li se Partizan olako odrekao Kamerunca. Stanojević pojašnjava.

Nije mi žao. Drago mi je zbog Banjaka, izuzetan profesionalac. Želim mu da igra, jer je sjajan momak i odličan fudbaler. A videli ste da imamo dva izuzetna štopera. Ne možemo sve da stavimo u tim. Prošle sezone smo imali najbolju odbranu u ligi, uz Zvezdinu..."


tagovi

Aleksandar StanojevićFK PartizanSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara