Sejduba Suma (©MN Press)
Sejduba Suma (©MN Press)

Stav trenera bio jedini problem: Suma tražio raskid zbog Stanojevića

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.09.21. | 20:50

Odnos šefa stručnog štaba izvor nezadovoljstva Gvinejca

Neočekivana vest o raskidu saradnje Partizana i Sejdube Sume uzburkala je večeras sportsku javnost, međutim nakon što se oglasio klub iz Humske svoje gledište izneo je agent hitrog ofanzivca.

Aleksandar Bogdanović, fudbalski radnik zadužen sa Bobanom Savićem za karijeru Gvinejca, u izjavi za Mozzart Sport je naglasio da u čitavoj situaciji nema povoda za bilo kakvu senzaciju i da je do rastanka došlo u prijateljskom tonu.

Izabrane vesti

"Za četiri godine u klubu Suma nije imao problem ni sa kim. Ni kada mu je klub dugovao novac, ni kada je isplata bila redovna. Nikad nije tražio ništa iako je mogao. Jedini problem bio je stav trenera Aleksandra Stanojevića koji je na konferencijama stalno apostrofirao Sumu u negativnom kontekstu. Provokacije trenera činile su igrača konstatno nervoznim. Govorilo se o tome da mora da se dokazuje i kad je igrao dobro i kad je igrao loše. Bio je tema i posle utakmica protiv Šarlroe i TSC-a, u kojima je ostavio dobar utisak, jedini od svih igrača u pomenutom kontekstu", rekao je Bogdanović.

Nedelja, 20.15: (1,15) Partizan (7,75) Spartak Subotica (18,0)

Suma je u prethodnoj sezoni upisao šest pogodaka i deset asistencija, a agent ofanzivca naglasio je da je učinak igrača fenomenalan u odnosu na minutažu.

"Šansu je dobijao uglavnom sa klupe, a svaki minut koji je igrao je zaslužio. Nije mu ništa poklonjeno, igrao je jer je bio potreban klubu. Protiv Santa Klare je iznudio jedanaesterac i doprineo da Partizan prođe dalje. Treba pitati rukovodstvo u kakvim su se odnosima rastali sa Sumom, verujem da neće imati lošu reč na račun igrača što govori o njegovoj korektnosti i ljubavi prema klubu".

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Status koji je imao ofanzivac bio je povod za razgovor sa klupskim rukovodstvom i zahtev igrača preko advokata za raskid saradnje i isplatu septembarske zarade.

"Suma klub napušta u vrlo dobrim odnosima sa članovima uprave i doskorašnjim saigračima. Jednostavno, Stanojevićeva je odluka da mu nije potreban Suma. Ne uklapa se u vizije šefa stručnog štaba i kraj je bio logičan epilog. Stanojević je odgovoran za rezultate, a Partizan je prvi i tu nema povoda za dalju polemiku", kazao je Bogdanović i dodao:

"Suma ima svoje bubice, kao i svaki čovek, ali je besmisleno zamerati mu što se odazvao na poziv selektora. Igranje za reprezentaciju je san svakog igrača. Takođe, postojao je nesporazum oko pasoša pred povratak ovog leta u Beograd kada se govorilo da je Suma usled nemara izgubio dokumenta, a istina je da su mu obijena kola i da su mu tada, između ostalog, ukradena i dokumenta".

Nakon raskida, Gvinejac je slobodan u pronalasku nove sredine, a njegovi agenti ističu da u aktuelnom trenutku ima dve opcije.

"Zainterenovani su klub sa Bliskog istoka i Evrope, ali u slučaju da se opredeli za ostanak na Starom kontinentu neće moći da bude registrovan do zimskog prelaznog roka", otkrio je Bogdanović.



tagovi

Sejduba SumaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara