Sejduba Suma (©Star Sport)
Sejduba Suma (©Star Sport)

Partizan raskinuo ugovor sa Sejdubom Sumom!

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.09.21. | 18:53

Rasplet zamršenih odnosa na relaciji klub-igrač

Bomba iz Humske odjeknula je tokom mirnog predvečerja - Partizan je raskinuo ugovor sa Sejdubom Sumom.

Izabrane vesti

Niz nesporazuma između crno-belih i hitrog ali nestašnog ofanzivca okončan je na nepopularan način, a vicešampion Srbije izdao je zvanično saopštenje ovim povodom.

"FK Partizan zvanično obaveštava javnost da je danas raskinut ugovor sa Sejdubom Sumom. Nakon konstantnog kršenja klupske discipline od strane igrača koje je kulminiralo neovlašćenim oglašavanjem igrača u javnosti, klub je doneo odluku da sa igračem raskine profesionalni ugovor. Partizan je institucija iznad svakog pojedinca, a čvrsto jedinstvo svih struktura u klubu doprinosi da stručni štab i igrači postižu odlične rezultate i da je klub na pravom putu", naveli su crno-beli.

Rastanak Partizana i reprezentativca Gvineje usledio je kao posledica niza nesuglasica, a čitava situacija kulminirala je kada se ofanzivac bez klupskog amina odazvao na reprezentativni poziv gde se povredio. Po povratku u Beograd Suma nije dobijao šansu u utakmicama, što je bio povod da se javno oglasi i iznese svoje gledište situacije. Nesuglasice su se ispostavila kao nepremostive, te je usledio raskid saradnje.

Podsetimo, leta 2017. godine Suma je u Humsku stigao kao najskuplje plaćeni igrač u istoriji Partizana. Hitri ofanzivac plaćen je Slovanu iz Bratislave 1.650.000 evra, ali se dugo borio da opravda epitet pojačanja te je sezonu 2018/19 proeo na pozajmici u Makabi Haifi. Konačno, Gvinejac se probudio pod komandom Sava Miloševića, ali nemirni karakter očigledno nije uspeo da obuzda te je posle 114 zvaničnih utakmica na kojima je upisao 27 golova i 23 asistencije, okončao epizodu među crno-belima


tagovi

Sejduba Suma

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara