Stefan Mitrović: Upoznaće me Italija, ja sam direktno krilo kao Kvarachelija

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.24. | 20:17

„Darko Lazović mi olakšava život u Italiji“, poručio je ofanzivac Verone

Dugo je mladi reprezentativac Srbije Stefan Mitrović bio na oku italijanskih klubova.Posebno posle odličnog početka u dresu Crvene zvezde. Međutim, dolaskom Baraka Bahara, momak odrastao u Kanadi, počeo je da gubi status i stagnira. Nije Crvena zvezda dobila koliko je očekivala za slobodu Stefana Mitrovića, ali je krilni fudbaler obezbedio sebi šansu da se nadograđuje u dresu Verone.

O prvim danima u Seriji A, 1,3 miliona evra plaćeni Mitrović, pričao je za sajt čuvenog transfer gurua Đanluke Di Marcija. Počeo je o utiscima sa duela protiv Milana.

Izabrane vesti

„ Bio je divan osećaj igrati protiv velikog kluba iz Serije A. To je bila tek moja četvrta utakmica u Italiji, gde se preferira drugačiji stil igre u odnosu na Srbiju. Jasno, i dalje sam razočaran rezultatom (Verona izgubila 1:3 prim.aut). Ali zadovoljan sam minutažom. Navijačima Verone moram da poručim da budu strpljivi, biće mi potrebno vreme da pronađem pravi ritam“, rekao je Stefan Mitrović.

Nije imao mnogo vremena za privikavanje bivši fudbaler Crvene zvezde na Italiju. Pojačao je Veronu u smiraj zimskog prelaznog roka.

„Igra se znatno drugačiji fudbal nego u Srbiji. Ovde ima mnogo više taktike, sa igračima svetske klase. U Srbiji timovi koriste agresivniji stil igre. Italijanski fudbal je mnogo težak, ali sam ubeđen da mogu da pokažem šta znam. Već sam to pokazao protiv igrača kao što je Teo Ernandez. Imam mnogo poverenje u sebe, verujem da će Italija tek da me upozna“.

On je dodao da ima idole među sadašnjim asovima Serije A.

„Inspirišu me direktna krila, poput Pulišića i Kvarachelije. Ja najviše mogu da pružim na poziciji levog krila, mada mogu da igram i na desnom boku“.

Govorio je o ulozi starijeg zemljaka Darka Lazovića.

„Vezan sam za njega. Znamo se iz reprezentacije, igra na mojoj poziciji. Dobri smo na terenu i van njega. Često mi daje taktičke savete, uvek mi govori da ostanem fokusiran i da živim u sadašnjosti. On je moj prevodilac. Olakšava mi život u Italiji“.


tagovi

Stefan MitrovićDarko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara