Foto: Star sport
Foto: Star sport

Stevanović objavio prvi spisak Orlića: Ivan Ilić prva zvezda, prvi poziv za Stankovićevog sina

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.22. | 16:04

Najviše igrača iz Čukaričkog

Novi strateg mlade reprezentacije Srbije Goran Stevanović je objavio prvi spiak Orlića otkako je preuzeo selektorsku palicu.

Podsetimo, mlada reprezentacija je užasno odirgala dosadašnji deo kvalifikacija za EP u Rumuniji i Gruziji. U šest utakmica je osvojila samo pet bodova i nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli iza Francuske, Ukrajine, Makedonije i Farskih Ostrva. Ceh je platio selektor Zvonko Živković - u međuvremenu ulogu vršioca dužnosti obavljao Aleksandar Rogić - a njega je nasledio Stevanović.

Izabrane vesti

Orlići su izgubili šanse za plasman na EP ali ostaje da odigraju još četiri meča u grupi. Za naredne duele protiv Makedonije (24. mart – stadion Voždovca. 17.00) i Jermenijom (29. mart – stadion TSC u Bačkoj Topoli, 16.00) Stevanović je pozvao 23 fudbalera.

Prva zvezda tima je Veronin prvotimac i jedan od najboljih mladih vezista italijanske Serije A Ivan Ilić. On je ranije bio i na spiskovima Dragan Stojkovića Piksija. Pored njega, od internacionalaca su tu i Kamenović iz Lacija, Popović koji igra kao pozajmljen igrač Monaka u Serkl Brižu, Pavlović iz Standarda, Daničić iz B tima zagrebačkog Dinama, Tedić iz Zvolea, Gavrić iz Ferencvaroša…

Prvi poziv u mladu reprezentaciju je dobio golman Filip Stanković, inače sin Zvezdinog trenera Dejana Stankovića. On trenutno brani u holandskom Volendamu kao pozajmljen igrač Intera i ostavio je jako dobar utisak pa će od naredne sezone najverovatnije biti deo prvog tima Nerazura. Do sada je prošao sve mlađe selekcije Srbije.

Od domačih snaga najviše je igrača Čukaričkog: Četvorica. Crvena zvezda ima trojicu, Partizan i Voždovac po dvojicu reprezentativaca.

Golmani: Miloš Gordić (Crvena zvezda), Novak Mićović (Čukarički), Filip Stanković (Volendam)

Odbrana: Viktor Rogan (Čukarički), Damjan Pavlović (Standard), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Boris Popović (Serkl Briž), Dimitrije Kamenović (Lacio), Uroš Drezgić (Čukarički), Damjan Daničić (Dinamo Zagreb II), Andrija Radulović (Crvena zvezda)

Sredina terena: Jovan Lukić (Čukarički), Ivan Ilić (Verona), Edin Ajdinović (Voždovac), Marko Ivezić (Voždovac), Nikola Terzić (Partizan), Nemanja Jović (Partizan), Stefan Mitrović (Radnički), Željko Gavrić (Ferencvaroš), Miloš Pantović (Voždovac), Stefan Tomović (Proleter)

Napad: Slobodan Tedić (Zvole), Uroš Milovanović (Radnik).


tagovi

mlada reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara