PSŽ ih neće u klubu, oni neće da idu (©AFP, ©Reuters)
PSŽ ih neće u klubu, oni neće da idu (©AFP, ©Reuters)

Što da idem kad sam dobro plaćen? Muke Svetaca sa 12 prekobrojnih

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.22. | 10:08

Najveći problemi su Ikardi, Paredes, Draksler i Tilo Kerer, ali nisu samo oni

Klub koji kupuje, a ne prodaje. Ima svojih dobrih strana, jer je dokaz likvidnosti, ali ima i negativnih kad treba napraviti budžet za novajlije, a niko neće da ide. Upravo je takva sada situacija na Parku prinčeva, jer u timu Pari Sen Žermena ima čak 12 prekobrojnih, koje Sveci zasad ne uspevaju nikome da „uvale“.

Nikada to i nisu radili, pa se u Parizu kao veliki uspeh pamti podvig Antera Enrikea da Jurija Berćićea kupi za 16.000.000 evra i zatim za 25.000.000 proda u Atletik Bilbao. Iako je o transfer politici kasnije brinuo Leonardo, a uskoro će ta obaveza preći na Luisa Kamposa, upravo će Enrike, koji je ulogu sportskog direktora obavljao od 2017. do 2019. godine, sada pokušati da ubedi igrače na koje se ne računa da prihvate ponude iz drugih sredina. Sada kao spoljni saradnik, jer Enrike poslednjih godina zarađuje od toga što vodi fudbalere da igraju u Kataru.

Izabrane vesti

Neće mu biti lako, jer tuce igrača PSŽ više ne želi u timu, a bar dvojica – Mauro Ikardi i Leandro Paredes – ne misle da idu o čemu su već javno govorili.

Pored Ikardija i Paredesa u teže slučajeve se, prema pisanju uglednog L'Ekipa, ubrajaju i Julijan Draksler i Tilo Kerer. Za svakog od njih PSŽ bi mogao da uzme oko 20.000.000 evra, a pride bi uštedeo oko 30.000.000 godišnje samo na platama. Ali šta to interesuje igrače, kad je njima lepo u Parizu? Jedino što bi moglo da ih natera da odu jeste mala minutaža šest meseci pred Svetsko prvenstvo. A i to je pitanje jer ako oni ne odu PSŽ u budžetu neće imati prostor za pojačanja.

S druge strane, Kolin Dagba, Abdu Dijalo, Idrisa Gej i Levin Kurzava su navodno spremni za rastanak, ako pronađu dobre klubove naravno. Dijalo je zimus navodno bio blizu Milana, ali je nastup na Kupu afričkih nacija zakomplikovao posao.

Tu je i treća grupa igrača, oni čija situacija nije najjasnija: Ander Erera, Žoržinjo Vajnaldum, Danilo Pereira, pa i Kejlor Navas. Ovog poslednjeg naime klub želi da zadrži, ali kao drugu opciju na golu, iza Đanluđija Donarume. Iskusniji Navas ranije je već izjavljivao da neće pristati na taj uslov, ostaje da se vidi da li će ostati dosledan.



tagovi

Tilo KererMauro IkardiJulijan DrakslerLeandro ParedesKejlor NavasLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara